Robert Thornton staat misschien tot eind dit jaar buitenspel PDC
PDC

Robert Thornton staat misschien tot eind dit jaar buitenspel

Robert Thornton staat misschien tot eind dit jaar buitenspel

Robert Thornton moet voorlopig een aantal toernooien laten schieten omdat hij last heeft van een longontsteking. De Schot werd afgelopen weekend met spoed naar het ziekenhuis gebracht na klachten van pijn op de borst. Thornton had moeite met ademen en klaagde ook over hoofdpijn.

De artsen kwamen na diverse testen, waaronder onderzoek van mogelijke bloedklontjes door de langslepende vlucht naar Canada, tot de conclusie dat Thornton longontsteking heeft. Robert Thornton zei er het volgende over:

''Het valt nu allemaal op zijn plaats. Ik voelde me vreemd sinds mijn vlucht naar Canada, 2 weken geleden. Toen ik eenmaal daar was, was ik er helemaal niet goed bij en ik presteerde slecht. Ik voelde me belabberd. Toen ik terug was voelde ik me nog steeds hetzelfde en bij de volgende Pro Tour toernooien in Derby was ik nog maar 30% fit. Ik had hoofdpijn en was kortademig en begon me zorgen te maken. Het werd alleen maar erger en toen heeft mijn vrouw Chrissy het ziekenhuis gebeld. Die hebben een ambulance gestuurd en dat is misschien maar goed ook. Ik ben erg zwak en moe, maar de artsen zijn vooral erg bezorgd over de mogelijkheid dat er zich bloedklontjes ontwikkelen en trombose door de langslepende vlucht naar Canada. Ik ben nu op de juiste plek en hoop dat het per dag beter zal gaan.''

De reis naar Canada was al een ramp voor de Schot die al zijn bagage kwijt raakte, inclusief zijn pijlen. Tijdens beide toernooien lag ´The Torn´ er snel uit waarmee zijn kansen op kwalificatie voor de tv toernooien flink gedaald zijn. Thornton voegt hieraan toe:

''Ik kon maar niet begrijpen waarom ik zo uit vorm was. Ik heb het bij de UK Open goed gedaan door de kwartfinales te bereiken en kwam maar niet in vorm voor de toernooien die volgden. Ik ben op dit moment opgelucht dat ik in ieder geval weet wat er met me aan de hand is. Ik moet nu vooral beter worden en weer op gang komen. Het volgende toernooi op mijn agenda is de Pro Tour in Nuland, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat ik dan weer voldoende aangesterkt ben. Mijn hoofddoel is nu eerst maar eens uit het ziekenhuis komen. Darts is even geen prioriteit op dit moment.''
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws