Home PDC RTL7 Masters: Anderson en Wade kwartfinalisten in poule D

RTL7 Masters: Anderson en Wade kwartfinalisten in poule D

We beginnen de 3e dag van de RTL7 International Masters met een wedstrijd tussen 2 deelnemers van de 888.com Premier League. Later vandaag komen ok de Nederlanders Co Stompé, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Roland Scholten in actie, naast de internationale topspelers Simon Whitlock, Phil Taylor en Adrian Lewis. 

Gary Anderson – James Wade 8-4

James Wade mag de zondagavond openen en doet dat matig maar Anderson doet het niet veel beter. Wade komt wel als eerste op een finish maar komt onder druk van Anderson. Daarna missen beide heren veel dubbels tot beide heren dubbel 1 laten staan. Wade mag eerst en mist en Anderson stapt in en pakt meteen een break voor 1-0. Daarna neemt Anderson een ruime voorsprong in zijn eigen leg en via 56 komt hij 2-0 voor te staan. In de 3e leg is het precies andersom. Nu heeft Wade een ruime voorsprong en via 56 komt hij terug tot 1-2. Anderson pakt in de 4e leg weer het initiatief en komt loopt via tops naar een 3-1 voorsprong. Dan komt Wade met een 13-darter terug 2-3. Beide heren blijven goed bij elkaar in de 6e leg. Anderson komt wel als eerste op een finish van 121 in zijn eigen leg, maar onder druk van Wade die 96 laat staan. De Schot mist maar Wade mist de beslissende dubbel. Daarna kan Anderson het niet afmaken en Wade pakt alsnog een break terug om weer helemaal op gelijk te komen tot 3-3. De heren komen goed op stoom en via een fantastische 137 finish pakt Anderson een 4-3 voorsprong. Daarna heeft ´The Flying Scotsman´ het goede ritme gevonden en tovert hij een 180 score uit de mouw. Anderson staat al op tops als Wade nog op 181 staat en maakt al snel 5-3. In de 9e leg moet Wade uit vanaf 101 omdat Anderson al op tops staat. Wade mist maar Anderson weet tops niet te raken. Wade grijpt meteen de eerste dubbel die hij krijgt en komt terug tot 4-5. Daarna krijgen beide heren een kans op een dubbel, maar beide keren is het niet raak. Als Anderson weer aan het bord verschijnt is het wel raak voor een 6-4 voorsprong. Anderson loopt daarna verder uit naar 7-4 eb is nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning. Anderson heeft de smaak te pakken en loopt ver uit in de 12e leg van de wedstrijd. De favoriete dubbel van deze wedstrijd, dubbel 10, brengt Gary Anderson een 8-4 overwinning op James Wade. 

Gary Anderson – Simon Whitlock 8-4 

Whitlock mag de wedstrijd beginnen en begint meteen goed. Met een 161 finish haalt hij de eigen leg gemakkelijk binnen. In de leg daarna staat Anderson als eerste op een finish maar hij gooit daarna een matige beurt en komt onder druk van Whitlock die 36 laat staan. De Schot bezwijkt en de Australiër stapt in en pakt de break en de 2-0 voorsprong. In de 3e leg komt Whitlock onder druk te staan van Anderson, maar hij blijft staan en pakt meteen met de eerste pijl op zijn dubbel een 3-0 voorsprong. Beide heren vervolgen met onder fantastische scores. Anderson mag het eerst proberen voor een 84 finish en dubbel 11 brengt de stand teru tot 1-3. In de 5e leg mist Whitlock tops vor een 104 finish en Anderson staat klaar voor 44. De Schot komt terug tot 2-3. Daarna ligt het initiatief bij Whitlock, maar Anderson krijgt een kansje vanaf 140 en wonderbaarlijk is het raak in de moeilijkste hoek van de dubbel voor 3-3. De Schot grijpt een flinke voorpsrong en komt dan 4-3 voor nadat hij eerder met 3-0 achter heeft gestaan. Omdat Whitlock nog niet op een finish staat kan Anderson de 8e leg vanaf 123 op tops zetten. De eerste pijl is meteen raak voor een 5-3 voorsprong en Anderson loopt daarna ook uit naar 6-3. Er volgt ook nog een 94 finish en hiermee haalt de Schot 7 legs achter elkaar binnen voor een 7-3 voorsprong. Daarna wordt de zegereeks van Anderson even doorbroken. Whitlock staat op een 76 finish, hij moet die kans verzilveren om in de wedstrijd te blijven, en doet dat ook voor 4-7. Dan laat Anderson het even liggen op de dubbels, maar bij de 2e kans op dubbel 10 is het wel raak en is hij met een 8-4 overwinning de eerste kwartfinalist in poule D. Hij mag het in die kwartfinale gaan opnemen tegen wereldkampioen Adrian Lewis. 

James Wade – Simon Whitlock 8-7

De eerste kansen liggen er meteen voor Whitlock die weer pijlen krijgt op 161 maar in tegenstelling tot de openingsleg tegen Gary Anderson is het nu niet raak. Wade staat op tops maar mist en Whitlock mag terug aan de oche verschijnen om alsnog de eerste break van de wedstrijd te pakken voor 1-0. Ook in de eigen leg ligt het initiatief bij de Australër maar Wade krijgt een kansje vanaf 170. Die pakt de jonge Engelsman niet en Whitlock komt terug voor een 78 finish die hem op 2-0 brengt. Wade antwoord meteen met een 180 score gevolgd door 140 en heeft hiermee meteen een flink gat geslagen. Wade mist de eerste pijl op 14 maar herstelt zich daarna goed en komt via een 12-darter terug tot 1-2. Wade krijgt de eerste kansen in de 4e leg 113 maar mag ervoor terugkomen omdat Whitlock ook mist en maakt er alsnog 2-2 van. Daarna pakt ´The Machine´ een ruime voorsprong en via tops komt hij op een 3-2 voorsprong. Maar Whitlock komt sterk terug om weer gelijk te maken. Wade zet op het laatst de druk op ´The Wizard´ met een 180 score. Whitlock mist zijn kans en Wade stapt in en gaat met 2 legs verschil aan de leiding. Whitlock krijgt een kans in de 7e leg maar hij pakt de handschoen niet op en Wade maakt de voorsprong nog groter tot 5-2 met een prachtige 95 finish op bull. Daarna volgt nog een demo van de jonge Engelsman. Hij staat op 125 en via single bull en bull, bull komt hij 6-2 voor. Whitlock is niet van plan om op te geven en laat in de leg erna een 180 en 140 score noteren. Hij pakt de 1e kans die hij krijgt vanaf 60 en komt terug tot 3-6. Wade mist dan dubbel 8 voor een 136 finish met Whitlock op 60. Die blijft overeind en de Australiër komt terug tot 4-6. Daarna opent Whitlock ook nog eens de 11e leg met 180. Daarna missen beide heren kansen op een belangrijk moment in de wedstrijd. Whitlock herpakt zich als eerste en komt terug tot 5-6. ´The Wizard´ geeft de zegereeks een goed vervolg met een hele sterke leg en maakt er 6-6 van. Whitlock heeft het helemaal gevonden en komt ook nog 7-6 voor te staan. Wade krijgt nog een strohalm vanaf 147 maar hij mist met Whitlock op tops. Whitlock mist 3 pijlen op tops en Wade krijgt kansen vanaf 90. Hij verzilvert die kansen en komt terug tot 7-7. In de beslissende leg grijpt Wade het initiatief en hij kan die leg rustig weg gaan zetten op tops. Hij krijgt er 6 kansen voor want Whitlock staat niet op een finish en James Wade wint alsnog met 8-6 van Simon Whitlock.