Home PDC RTL7 Masters: Van der Voort en Van Barneveld spelen de halve finale

RTL7 Masters: Van der Voort en Van Barneveld spelen de halve finale

VincentVdVoort1

Nog even en dan gaat de RTL7 International Masters verder in de knock-out fase. Nog maar 8 spelers zijn in de race om de hoofdprijs van €20,000,- in de wacht te slepen. De aftrap van de avond wordt verzorgd door Co Stompé en Vincent van der Voort en daarna vervolgen we de avond met Phil Taylor vs James Wade. Daarna staat de andere ´oranje´ kwartfinale op het programma tussen Raymond van Barneveld en Roland Scholten. Het slotakkoord van de avond gaat gespeeld worden door Gary Anderson en Adrian Lewis. Met die slotwedstrijd kunnen we ook in Nederland genieten van een remake van de finale van het PDC WK 2011.

Co Stompé – Vincent van der Voort 6-8

De openingsleg van de wedstrijd is meteen een prooi voor Van der Voort die op 1-0 komt. In de 2e leg mag Van der Voort het als eerste proberen maar hij mist met Stompé op 65. Die raakt hem ook niet en Van der Voort mag terug naar de oche voor dubbel 10. Weer geen dubbels voor Van der Voort en nu stapt Stompé in voor dubbel 5 en die maakt er 1-1 van. Van der Voort mist eenn 161 finish en Stompé komt dan 2-1 voor via een 97 finish. In de 4e leg neemt Van der Voort een ruime voorsprong en terwijl Stompé nog niet op een finish staat zet Van der Voort de leg weg op dubbel 8. Met de 3e pijl is raak voor 2-2. Dat trucje herhaalt Van der Voort in de 5e leg maar Stompé krijgt een kans vanaf 164. Hij mist bull en Van der Voort mag terug en mist dubbel 11. Beide heren missen aardig wat dubbels maar het is Van der Voort die alsnog een break forceert voor 3-2. Daarna volgt een slordige leg van de boomlange Nederlander en Stompé pakt meteen een 180 score mee. Stompé krijgt 3 pijlen voor dubbel 14 maar met de eerste breekt hij meteen terug tot 3-3. Beide heren gooien een hele goede leg. Van der Voort demonstreert zijn kunsten en raakt meteen 2 keer bull voor 136 maar hij mist dubbel 18 om het af te maken. Stompé stapt in en komt alsnog 4-3 voor. Daarna is het andersom nu weet Van der Voort te profiteren en die komt terug tot 4-4. In de 9e leg gaan de heren gelijk op maar de leg gaat alsnog naar Stompé die 5-4 maakt. in het vervolg trekt Van der Voort het initiatief naar zich toe. Stompé staat nog op 121 en Van der Voort mag aanleggen voor tops. De 3e pijl is raak om weer gelijk te komen tot 5-5. Beide heren maken er een potje van om te finishen maar Van der Voort herpakt zich als eerste en heeft een break te pakken voor 6-5. Ondanks de zichtbare zenuwen en slordige leg van beide heren, waarin Van der Voort in 1 beurt 3 maal de triple 1 wist te raken, loopt de man uit Purmerend toch uit naar 7-5. Van der Voort mag gaan gooien voor de wedstrijd maar mist dubbel 16 en Stompé straft dit af en komt terug tot 6-7. Stompé mist tops om weer helemaal terug te komen tot 7-7 en Van der Voort maakt het met dubbel 19 af en staat met een 8-6 overwinning als eerste Nederlander in de halve finale.

Phil Taylor – James Wade 8-3

Taylor pakt de eerste leg met een 12-darter door middel van drie maal 140 en een 81 finish. Taylor breekt vervolgens in de tweede leg met een 104 finish. Met een 12-darter houdt Wade zijn eigen leg en komt terug tot 1-3. Wade breekt vervolgens Taylor om er 2-3 van te maken. Taylor breekt direct terug en komt zo 4-2 voor. Met een 13-darter loopt Taylor uit tot 5-2. Taylor pakt met een 14-darter wederom een break, ondanks dat Wade hem vanaf 160 op Tops wegzette. Taylor gooit een 13-darter om op een 7-2 voorsprong te komen en is zo één leg verwijderd van de halve finales. Met een 14-darter weet Wade er nog 3-7 van te maken. Wade mist een 116 finish op Tops om er ook 4-7 van te maken en ziet Taylor 108 finishen voor de wedstrijd. Taylor gooide een gemiddelde van 107,6 en had tot nu toe in dit toernooi maar één keer meer dan 15 pijlen nodig om een leg te behalen.

Raymond van Barneveld – Roland Scholten 8-3

Van Barneveld begint de wedstrijd met een 12-darter door middel van een 161 finish. Van Barneveld zet Scholten weliswaar met een 177 score, waardoor hij 24 over laat, onder maximale druk, maar Scholten finisht 56 via trippel 16 en dubbel 8. In de derde leg doet van Barneveld het kunststukje van de eerste leg, waarin hij 161 finishte, nog eventjes dunnetjes over door 170 te finishen voor wederom een 12-darter en een 2-1 voorsprong. Scholten finisht 82 voor een 2-2 stand. Ook in de vijfde leg wordt de dubbel in één pijl geraakt door van Barneveld die momenteel 3 uit 3 heeft op de dubbels tegenover 2 uit 2 voor Scholten. Van Barneveld mist dubbel 18 voor een 156 finish om te breken, maar hij mag terugkomen en hij maakt er 4-2 in zijn voordeel van. In de 5e leg loopt Van Barneveld een stukje weg bij Scholten maar de dubbels willen in de 1e beurt nog niet vallen. Bij de 2e poging is dubbel 6 meteen raak voor een 5-2 voorsprong. Van Barneveld staat als eerste op dubbel 16 maar Scholten zet er druk op omdat hij ook 32 laat staan. De eerste pijl mist doel maar via dubbel 8 gaat de stand alsnog naar 6-2 in het voordeel van ´Barney´. Scholten staat in de 9e leg als eerste op een finish van 167 maar mist doel. Van Barneveld mag het daarna proberen voor 135 maar hij mist bull. Scholten komt terug en krijgt nog een kans op dubbel 16 maar raakt weer geen doel. Nu maakt Van Barneveld het af en komt hij 7-2 voor. Daarna grijpt ´The Tripod´ het initiatief en via tops pakt Scholten een leg terug tot 3-7. In de 11e leg is het andersom. Van Barneveld loopt ruim uit op Scholten en krijgt zeker 6 pijlen voor 66. Met een 8-3 overwinning op Roland Scholten mag Raymond van Barneveld zich de 3e halve finalist van de avond noemen.

Adrian Lewis – Gary Anderson 5-8 

Anderson loopt weg bij Lewis maar hij kan het niet afmaken en Lewis komt dichterbij. Uiteindelijk gaat Lewis er ook met de leg vandoor voor 1-0. Lewis geeft de 1e leg een goed vervolg en komt ook met 2-0 voor. Daarna gaan de heren gelijk op. Lewis mag het eerst proberen vanaf 126 maar hij mist en nu mag Anderson voor 115 maar die mist ook. Tops blijft over voor Lewis en dat is wel raak voor 3-0. Lewis mist in de 4e leg bull voor een 167 finish maar komt daarna terug voor dubbel 15 en een voorsprong van 4-0. Dan is de beurt een keer aan Anderson die via een 82 finish eindelijk van de nul af komt voor 1-4. Via een 96 finish gaat ook de volgende leg naar Anderson die een break terug weet te pakken voor 2-4. De opmars is dan ingezet want Anderson komt ook terug tot 3-4. Lewis mist een heel belangrijke kans en dan stapt Anderson in om er 4-4 van te maken. De 4-0 voorsprong van Lewis is net zo snel verdwenen als dat hij op het scorebord stond. In de 9e leg is het Anderson die zijn kansen aan het verspelen is en via dubbel 18 heeft Lewis weer een break te pakken voor 5-4. Daarna zijn de rollen omgedraaid en via een 80 finish weet Anderson weer meteen terug te breken tot 5-5. In het vevolg loopt de Schot ruim uit op de jonge Engelsman en met de 3e pijl is het raak voor 6-5. In de 12e leg loopt Anderson uit naar 7-5 en ook de daarop volgende leg gaat naar Gary Anderson die hiermee een 8-5 overwinning op Adrian Lewis boekt en een plaats in de halve finale tegen Phil Taylor. 

Kwartfinales:

Co Stompé v Vincent van der Voort 6-8
Phil Taylor v James Wade 8-3
Raymond van Barneveld v Roland Scholten 8-3
Gary Anderson v Adrian Lewis 8-5

Direct naar het fotoalbum op www.df180.nl