Home PDC Jamie Lewis wint 9e Youth Tour, Ryan de Vreede kwartfinalist

Jamie Lewis wint 9e Youth Tour, Ryan de Vreede kwartfinalist

lewis_jamie

Jamie Lewis heeft de 9e Youth Tour op zijn naam geschreven. Het jonge talent uit Wales was in de finale in Keulen met 4-3 net iets te sterk voor oud jeugdwereldkampioen Arron Monk. Het was de eerste titel voor Jamie Lewis bij de PDC Youth Tour. Ryan de Vreede was ook vandaag de beste jeugdspeler bij de 9e PDC Youth Tour dit jaar. Deze keer haalde de Nederlander de kwartfinale en daar moest hij zijn meerdere erkennen in Josh Payne, een van de finalisten van zaterdag. Op zaterag wist De Vreede ook al eens door te dringen tot de halve finale en tot de laatste 16 en nu was er dus weer succes. 

In totaal staan er vandaag 55 jeugdspelers aan de start in Keulen en hiervan zijn er net als zaterdag nog 10 uit Nederland, en dat zijn: Kevin Wensink, Gino Vos, Rico Dera, Mike Nissen, Hermie van Orsouw, Ricky de Vos, John de Kruijf, Wouter Vaes, Ryan de Vreede en Danny Slegers. 

Deze keer hadden Ricky de Vos, Gino Vos en Rico Dera geluk met een bye in de eerste ronde, maar het werd al snel een slagveld voor de Nederlandse jongens in de eerste ronde. John de Kruijf, Hermie van Orsouw, Kevin Wensink, Mike Nissen en Danny Slegers gingen er allemaal in de 1e ronde af. Het lukte alleen Wouter Vaes en Ryan de Vreede om de 1e wedstrijd te winnen. Vaes versloeg Oliver Stell met 4-1, maar ging in de 2e ronde met 3-4 nipt onderuit tegen Matthew Dennant. Ryan de Vreede won op weg naar de kwartfinale o.a. van Jack Tweddell, Steve Haggerty en Carl Draper en was de enige Nederlander die de 2e ronde overleefde. Ricky de Vos verloor in de 2e ronde met 1-4 van 1 van de winnaars van zaterdag, Adam Smith-Neale. Jamie Lewis versloeg Gino Vos met 4-2 en Rico Dera wist geen leg te pakken tegen Aden Kirk.

Bij de vernieuwde PDC Unicorn Youth Tour ligt er voor de winnaar een prijs van £500,- klaar. In totaal is er dit jaar een prijzenpot van £3.000,- per toernooi te verdienen. Het verdiende prijzengeld telt mee voor de Youth Order of Merit en via die Order plaatsen de beste spelers zich voor het PDC Unicorn World Youth Championship dat later in het jaar gehouden zal worden. Het prijzengeld voor dit toernooi bedraagt nu £30.000.-. Hierover zal later meer bekend worden.

Loting/UitslagenNederlanders 9e PDC Unicorn Youth Event Keulen:
Vanaf de laatste 16 alle uitslagen

1e ronde:

Wouter Vaes 4-1 Oliver Stell 
Ricky De Vos Bye
Michael Smith 4-1 John de Kruijf
Ben Songhurst 4-1 Hermie van Orsouw 
Gino Vos Bye
Sam Davidson 4-1 Kevin Wensink 
Rico Dera Bye
Ryan de Vreede 4-1 Jack Tweddell 
James Hubbard 4-1 Mike Nissen
Josh Jones 4-0 Danny Slegers 

2e ronde:

Matthew Dennant 4-3 Wouter Vaes
Adam Smith-Neale 4-1 Ricky De Vos 
Jamie Lewis 4-2 Gino Vos 
Aden Kirk 4-0 Rico Dera 
Ryan de Vreede 4-3 Steve Haggerty
Verliezers £50

Laatste 16:

Matthew Dennant 4-3 Keegan Brown 
Michael Smith 4-2 Adam Smith-Neale 
Jamie Lewis 4-2 Jake Jones
Sam Davidson 4-2 Matthew Dicken
Josh Payne 4-1 Aden Kirk 
Ryan de Vreede 4-1 Carl Draper 
Arron Monk 4-0 Josh Jones
Reece Robinson 4-2 Chris Aubrey
Verliezers £75

Kwartfinales:

Michael Smith 4-2 Matthew Dennant 
Jamie Lewis 4-1 Sam Davidson
Josh Payne 4-0 Ryan de Vreede
Arron Monk 4-0 Reece Robinson
Verliezers £100

Halve finales:

Jamie Lewis 4-1 Michael Smith
Arron Monk 4-1 Josh Payne
Verliezers £200

Finale:

Jamie Lewis 4-3 Arron Monk
Winnaar £500
Runner-up £300