Home PDC Salzburg Zaterdag: Whitlock wederom de beste, Beaton verslaat Taylor

Salzburg Zaterdag: Whitlock wederom de beste, Beaton verslaat Taylor

Beaton_Whitlock_PDC_Austria

Steve Beaton wist vandaag ook zijn beste prestatie van dit jaar neer te zetten. Hij wist de finale te bereiken waar uiteindelijk Whitlock te sterk bleek. Ondanks het verlies in de finale mag hij wel weer 3.000 pond bijschrijven. Het hoogtepunt voor Beaton was vandaag misschien wel dat hij in de halve finale wist te winnen van Phil Taylor. In een hoogstaande partij wist hij uiteindelijk met 6-5 aan het langste eind te trekken.  Adrian Lewis was naast Phil Taylor de 2e verliezende halve finalist, hij kon niet op boksen tegen het geweld van Simon Whitlock. Verder deden Mark Dudbridge, Wayne Jones, Mervyn King en Steve Brown ook goede zaken. Zij wisten door de kwartfinales te bereiken vandaag allemaal 1.000 pond binnen te slepen.

De Nederlanders kwamen vandaag niet verder dan de 3e ronde. Michael van Gerwen kwam hier te kort tegen Jamie caven, de Engelsman bleek met 6-5 net te sterk. Jelle  Klaasen verloor met 6-2 van Adrian Lewis en Vincent van der Voort kwam verrasend genoeg te kort tegen Tony Randell. In de 2e ronde was het over voor vier Nederlanders. Scholten kwam op het nippertje te kort tegen Mark Walsh, Andries Sterk moest zijn meerdere erkennen in Mensur Suljovic, Co Stompe kon het niet bol werken tegen Antiono Alcinas en Willem Kralt verloor van Ronnie Baxter. De 1e ronde was het eindstation van Mareno Michels, Wouter Vaes en Wim Mink. Johnny Okken kwam vandaag niet verder als de voorronde.

Voorronde
Mareno Michels – Klaus Wolhorn 6-0
Roland Scholten – Josef Eigl 6-0
Wouter Vaes – Michael Schmidt 6-1
Johnny Okken – Stuart Dutton 1-6
Willem Kralt – Mario Masurkat 6-1
Andries Sterk – Gunter Schautz 6-3

1e Ronde
Roland Scholten – Nigel Heydon 6-2
Wim Mink – John Part 3-6
Willem Kralt – Herbert Aringer 6-0
Wouter Vaes – Ian Jopling 2-6
Michael van Gerwen – Marko Puls 6-1
Jelle Klaasen – Herman Putzi 6-0
Vincent van der Voort – Andreas Rieger 6-0
Co Stompe – Swen Seifert 6-1
Andries Sterk – Robert Fischer 6-3
Mareno Michels – Jochen Graudenz 3-6

2e Ronde
Roland Scholten – Mark Walsh 5-6
Willem Kralt – Ronnie Baxter 3-6
Michael van Gerwen – Arron Monk 6-4
Jelle Klaasen – Ian McFarlane 6-4
Co Stompe – Antonio Alcinas 4-6
Vincent van der Voort – Nick Fullwell 6-5
Andries Sterk – Mensur Suljovic 3-6

3e Ronde
Mark Walsh – John Part 6-4
Mervyn King – Ronnie Baxter 6-5
Jamie Caven – Michael van Gerwen 6-5
Simon Whitlock – Mensur Suljovic 6-1
Adrian Lewis – Jelle Klaasen 6-2
James Wade – Kevin Painter 6-3
Scott Rand – Tony Eccles 2-6
Wayne Jones – Adrian Gray 6-3
Nandor Bezzeg – Wes Newton 6-4
Mark Frost – Mark Dudbridge 0-6
Andy Hamilton – Peter Wright 6-2
Steve Beaton – Brendan Dolan 6-2
Sergio Pettarini – Steve Brown 5-6
Tony Randell – Vincent van der Voort 6-1
Phil Taylor – Antonio Alcinas 6-2
Barrie Bates – Kevin McDine 6-2
(Verliezers €300)

4e Ronde
Mark Walsh – Mervyn King 5-6
Jamie Caven – Simon Whitlock 1-6
Adrian Lewis – James Wade 6-2
Tony Eccles – Wayne Jones 4-6
Nandor Bezzeg – Mark Dudbridge 4-6
Steve Beaton – Andy Hamilton 6-5
Steve Brown – Tony Randell 6-5
Phil Taylor – Barrie Bates 6-1
(Verliezers € 500)

Kwartfinales
Mervyn King – Simon Whitlock 3-6
Adrian Lewis – Wayne Jones 6-3
Mark Dudbridge – Steve Beaton 1-6
Phil Taylor – Steve Brown 6-3
(Verliezers €1.000)

Halve Finale
Simon Whitlock – Adrian Lewis 6-4
Steve Beaton – Phil Taylor 6-5
(Verliezers €1.500)

Finale
Simon Whitlock – Steve Beaton 6-4
(Winnaar €6.000)
(Runner-up €3.000)

Wedstrijd verslag Finale: Simon Whitlock vs Steve Beaton
Opmerkelijk genoeg wist Steve Beaton erg snel op een 3-0 voorsprong te komen. Hij deed dit doormiddel van een 18, 16 en nog een 16 darter. Whitlock werd hierna ook wakker en wist terug te komen tot 3-2 waarna hij een 120 check-out noteerde om de stand weer gelijk te trekken. Beaton wist hierna met een 10 darter er weer 4-3 van te maken. Met een 14 darter trok ‘The Wizard’ de stand weer gelijk waarna hij in de 9e leg een knappe 161 finish uit de hoge hoed toverde voor de 5-4 voorsprong. Deze finish bleek de genadeslag, hij besliste de pot hierna in zijn voordeel via een 18 darter.

Wedstrijdverslag Simon Whitlock vs Adrian Lewis
Lewis wist het Bullseye gooien te winnen en mocht dus aan de partij beginnen. ‘Jackpot’ pakte via een 14 darter dan ook de 1-0 voorsprong. Whitlock wist daarna ook door het missen van dubbels van Lewis een leg te pakken. De twee legs hierna gingen ook beide met de darts mee. Ondanks een 180-er van Lewis wist Whitlock in de 5e leg de break te forceren, hij behield hierna ook zijn eigen leg om zo op een 4-2 voorsprong te komen. Lewis noteerde hierna een 86 check-out om terug te komen tot 4-3 waarna Whitlock uit wist te lopen naar 5-3. De Engelsman wist hierna nog één leg terug te pakken maar kon niet meer voorkomen dat Whitlock er via een 15 darter een einde aanmaakte.

Wedstijdverslag Steve Beaton vs Phil Taylor
Steve Beaton mocht aan de partij beginnen en wist met een 16 darter op 1-0 te komen. Taylor pakte hierna ook zijn 1e leg via een 128 check-out. Steve wist wederom zijn eigen leg te behouden, deze keer doormiddel van een 15 darter en een 118 finish. Hierna deed ‘The Power’ er een schepje boven op, hij noteerde een 10 darter gevolgt door een 11 darter en wist zo op een 3-2 voorsprong te komen. Hij stoomde ook meteen door naar 4-2. Beaton deed hierna wat terug, hij behield zijn eigen leg en wist hierna via een 11 darter met een 81 finish de stand weer gelijk te trekken. Met wederom een 81 check-out in de 9e leg pakte hij zelfs weer de voorsprong. Taylor wist nog sterk terug te komen door middel van zes perfecte darts en een 12 darter. Met een stand van 5-5 mocht Beaton de beslissende leg beginnen. Taylor miste nog twee match darts, Beaton profiteerde hiervan en wist zo ‘The Power’ met 6-5 te verslaan.