Home PDC SDC Pro Tour overwinningen voor Jani Haavisto en Magnus Caris

SDC Pro Tour overwinningen voor Jani Haavisto en Magnus Caris

Magnus_Caris

Het derde SDC Pro Tour weekend, bestaande uit de vijfde en zesde tour, werd in het restaurant Kokslevan te Stockholm, Zweden gehouden op 1 en 2 september. Jani Haavisto en Magnus Caris hebben respectievelijk de vijfde en zesde SDC Pro Tour naar zich toegetrokken.

Voor Haavisto is deze SDC Pro Tour overwinning de tweede in dit jaar. In juni wist hij ook de tweede SDC Pro Tour te Denemarken op zijn naam te schrijven. In de finale won Haavisto met 6-4 van Jarkko Komula, die zowel de eerste als de vierde SDC Pro Tour op zijn naam schreef. Haavisto stroomde in de tweede ronde in en liet op zijn weg naar de finale Martin Jangeborn, Marcus Elffors, Par Riihonen en Hanu Suominen achter zich. Op de volgende cq zesde SDC Pro Tour kwam Haavisto tot de derde ronde, waar hij met 6-2 van Vladimir Andersen verloor.

Magnus Caris boekte zijn eerste SDC overwinning door Robert Larsson, Per Laursen, Ulf Ceder, Jarkko Komula en Vladimir Andersen te sterk af te zijn. In de finale werd Andersen met 6-5 verslagen. Op de vijfde SDC Pro Tour strandde Caris in de derde ronde. Daar verloor hij nipt van Veine Hagen.

Robert Wagner die de derde SDC Pro Tour op zijn naam schreef, kwam op de vijfde tour tot de derde ronde waar hij van Hanu Suominen verloor. Op de zesde tour bereikte hij de halve finale en moest daar in Vladimir Andersen zijn meerdere erkennen.

Voor alle overige uitslagen, zie hier of de SDC website.

Het verdiende prijzengeld telt mee voor de Scandinavische Pro Tour Order of Merit. De winnaar van de Scandinavische Pro Tour Order of Merit krijgt een ProTour Card voor 2 jaar en de spelers die op de 2e-5e plaats staan mogen gratis deelnemen aan de Q-School, waar ze alsnog een PDC Pro Tour Card kunnen verdienen. De winnaar en runner-up van de Scandinavische Order of Merit plaatsen zich rechtstreeks voor het Ladbrokes wereldkampioenschap.

 

Prijzengeld:

Winnaar:

€1200,-

Runner-up:

€600,-

Halve finalisten:

€300,-

Kwartfinalisten:

€200,-

Laatste 16:

€125,-

Laatste 32:

€50,-

Overige data SDC Pro Tours:

Pro-Tour 7 29 september 2012 Denemarken
Pro-Tour 8 30 september 2012 Denemarken