Shouji Foulkes komt uit getalenteerde familie en denkt aan doorbraak in steeltip PDC
PDC

Shouji Foulkes komt uit getalenteerde familie en denkt aan doorbraak in steeltip

Shouji Foulkes komt uit getalenteerde familie en denkt aan doorbraak in steeltip

Edward Shouji Foulkes was voor het PDC WK een van de grote onbekende. Edward is 30 jaar en woonachtig in het Japanse Nagoya. Hij won in oktober het PDJ (Professional Darts Japan, red.) kwalificatietoernooi door onder andere tweevoudig dameswereldkampioen Mikuru Suzuki en zesvoudig WK-deelnemer Seigo Asada, die ze eerlijk verdeelt over de BDO en PDC aangezien hij op beide WK's drie keer gestaan heeft.

Naast getalenteerd dartsspeler is hij ook getalenteerd musicus en speelt hij op de Japanse ''Shamisen''gitaar. Zo heeft zijn muzikale carrière ervoor gezorgd dat hij samen met zijn moeder Keiko, een bekende Japanse zanger, heeft opgetreden. Zijn achternaam Foulkes komt doordat zijn vader in Wales geboren is, Shouji is de achternaam van moeders kant. Paul verliet Wales om zich aan te sluiten bij het US Marine Corps en toen hij in het Japanse Okinawa aangemeerd lag leerde hij Keiko kennen. Zijn grootvader Hugh was professioneel golfer, terwijl zijn overgrootvader Hugh het voetbalteam van Wales heeft vertegenwoordigd en tevens als linksback gespeeld heeft bij West Bromwich Albion.

Foulkes gaf toe: ''Mijn droom is uitgekomen. Ik werk in een dartsbar en speel professioneel softtip. Ik was gestopt voor vier jaar en begon vorig jaar weer te spelen. Ik trainde hard en probeerde op de softtiptour te komen, maar dit viel door corona in het water. Toen was daar het PDJ kwalificatietoernooi, ik waagde een gokje en ik won en nu sta ik hier. Ik heb er nooit over gedroomd, maar hier ben ik. Ik dacht simpelweg dat ik mijn beste spel moest spelen en als dat lukte kan ik winnen. Ik ben zo blij. Dit is mijn eerste keer in het Verenigd Koninkrijk, maar ik geniet ervan. Ik ben nu van plan om volgend jaar de PDC Asian Tour te spelen. Op dit moment is softtip groter in Azië, maar in twee of drie jaar zou steeltip zomaar het grootst kunnen zijn in Azië.''

Hij sloot af door te zeggen: ''Ik heb een goed jaar gehad, ik hoop dat mijn familie trots is en ik zal klaar zijn voor de volgende ronde.''

Edward Shouji Foulkes speelt in de tweede ronde rond 13.00 uur tegen de Noord-Ier Brendan Dolan.

Hieronder het geweldige interview na zijn eerste ronde partij.

Shouji Foulkes komt uit getalenteerde familie en denkt aan doorbraak in steeltip
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws