Sloveen Benjamin Pratnemer kwalificeert zich voor de eerste Euro Tour in Hasselt PDC
PDC

Sloveen Benjamin Pratnemer kwalificeert zich voor de eerste Euro Tour in Hasselt

Sloveen Benjamin Pratnemer kwalificeert zich voor de eerste Euro Tour in Hasselt

Vrijdagavond werd het Oost-Europese kwalificatietoernooi voor de eerste European Tour 2020 gespeeld. In het weekend van 28 februari t/m 1 maart zal de Expo in het Belgische Hasselt het decor vormen van het Belgian Darts Championship. Dit is de eerste van 13 European Tours. De top 16 van de European Tour Order of Merit wordt op deze European Tours vergezeld door spelers die zich via verschillende kwalificatietoernooien kwalificeren, waaronder dus het Oost-Europees kwalificatietoernooi voor niet-tourkaarthouders. Na deze 13 European Tours zullen de 32 spelers die het hoogst op de European Tour Order of Merit staan zich kwalificeren voor het European Championship van 29 oktober tot en met 1 november in Dortmund.

De Sloveen Benjamin Pratnemer, die zich ook wist te verzekeren van deelname aan het PDC WK 2020, won het Oost-Europees kwalificatietoernooi voor niet-tourkaarthouders. De Sloveen won op weg naar de titel onder andere van de Tsjechen Ondrej Kysilka en David Pisek. Ook was hij in de halve finale met 6-4 te sterk voor de Rus Boris Koltsov.

Oost-Europees kwalificatietoernooi voor Belgian Darts Championship (European Tour 1) in Hasselt
Kwartfinale
Boris Koltsov 6-5 Roman Benecky
Benjamin Pratnemer 6-0 Ondrej Kysilka
David Pisek 6-5 Alexander Masek
Zdravko Antunović 6-2 Pavel Jirkal

Halve finale
Benjamin Pratnemer 6-4 Boris Koltsov
David Pisek 6-5 Zdravko Antunović

Finale
Benjamin Pratnemer 6-4 David Pisek

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws