Home PDC Spaanse toppers Alcinas en Rodriguez beklinken deal met MODUS

Spaanse toppers Alcinas en Rodriguez beklinken deal met MODUS

rodriguez_alcinas_2010

Antonio Alcinas en Carlos Rodriguez krijgen voortaan ondersteuning van MODUS Darts. De 32-jarige Spanjaarden, respectievelijk de nummers één en twee van hun land, kunnen zich daardoor fulltime met darten bezighouden.

“Ik wil MODUS bedanken voor het vertrouwen in mij en hun ondersteuning bij mijn professionele loopbaan”, zegt Alcinas, bijgenaamd El Dartador en in 2010 wereldkampioen in het softtip darten. “Ik ga het beste in mijzelf naar boven halen en zal MODUS hopelijk niet teleurstellen. Dit is hopelijk de start van een lange en succesvolle samenwerking, om te beginnen dit weekend bij de Players Championships in Benidorm.”

“Ik ben heel blij met deze deal”, vult Assassin Rodriguez, die op het PDC WK van 2009 in de eerste ronde te sterk was voor Roland Scholten, aan. “Ik waardeer hun steun en vertrouwen in mij. Hierdoor kan ik mijn droom om professioneel darter te worden verwezenlijken. Dit is een geweldige mogelijkheid om tussen de wereldtoppers te spelen, bij het beste managementbureau in het darts. Ik kan je verzekeren dat ik deze kans niet onbenut zal laten.”

Alcinas en Rodriguez braken eind 2010 door. Tijdens de PDC World Cup of Darts waren ze in de achtste finale te sterk voor de huizenhoge favoriet Engeland, dat Phil Taylor en James Wade in de gelederen had. Begin volgende maand houden ze tijdens de tweede editie van het landentoernooi, in het Duitse Hamburg, opnieuw de Spaanse eer hoog. Eerst spelen ze dit weekend in eigen land de Players Championships in Benidorm. Alcinas mag als Tourkaarthouder het volledige PDC-circuit aflopen. Rodriguez is niet in het bezit van zo’n ticket en kan zich derhalve niet aanmelden voor de Britse Players Championships.

MODUS Darts begeleidt ook internationale toppers als James Wade, Mark Webster, Mervyn King, Paul Nicholson, Simon Whitlock en Raymond van Barneveld. Sinds kort maakt ook het aanstormende talent James Hubbard deel uit van de brigade. De 19-jarige Engelsman speelt komend voorjaar tegen Michael van Gerwen de finale van het PDC jeugd-WK. “Deze overeenkomst betekent alles voor me. Ik kan me nu volledig op darts concentreren”, jubelt Hubbard, die vorig jaar deelnam aan de Grand Slam of Darts.