Home PDC Speelschema European Championship 2013 is bekend gemaakt

Speelschema European Championship 2013 is bekend gemaakt

Ook het speelschema voor de Euroepan Championship 2013 bekend. De European Championship wordt van 4 tot en met 7 juli in Meulheim, Duitsland gehouden. Het deelnemersveld wordt bepaald door de top 16 van de wereldranglijst, de beste acht ongeplaatste spelers van de Pro Tour Order of Merit, de beste zeven ongeplaatste spelers  van de European Order of Merit en de huidige nummer één van de Scandinavische Order of Merit, Jani Haavisto. De top acht van de wereldranglijst is geplaatst.

De eerste ronde is verdeeld over de donderdag- en de vrijdagavond, op de zaterdagmiddag en de zaterdagavond komen de laatste 16 spelers in actie. Op de zondag worden de kwartfinales, halve finales en finale afgewerkt. Aan Stuart Kellett en Ronny Huybrechts de eer om op de donderdagavond het spits af te bijten. Ook broer Kim verschijnt die avond aan de oche. Tijdens de eerste sessie zullen ook Vincent van der Voort en Phil Taylor het podium betreden, evenals Raymond van Barneveld die het tegen de Duitser Tomas Seyler zal opnemen.

Op de donderdagavond staat ook de partij tussen Jamie Caven, winnaar van de Players Championship drie en vier, en Dave Chisnall op het programma. Ook UK Open 2012 winnaar Robert Thornton komt die avond in actie tegen Brendan Dolan. James Wade en Gary Anderson zullen de avond afsluiten. Jelle Klaasen speelt zijn eerste ronde partij op de vrijdagavond tegen de nummer zeven van de wereld Wes Newton. Na hun partij volgt het Nederlands-Belgisch onderonsje tussen Michael van Gerwen en Kurt van de Rijck. Nieuw Duits talent Max Hopp mag zich die avond tegen Paul ‘The Asset’ Nicholson bewijzen. Mocht Vincent van der Voort tegen Phil Taylor “stunten”, kan hij Ronny Huybrechts in de tweede ronde treffen. Voor een tweede ronde duel tussen de buurlanden zal de Belg dan van Stuart Kellett moeten winnen.

De European Championship zal op RTL7 worden uitgezonden. Het toernooi is ook via de RTL7 live stream te zien. Klik hier voor het uitzendschema.

Het volledige speelschema ziet er als volgt uit:

Donderdag 4 juli
20:00u – 0:00u
Eerste ronde
Stuart Kellett v Ronny Huybrechts
Jamie Caven v Dave Chisnall
Colin Lloyd v Peter Wright
Robert Thornton v Brendan Dolan
Simon Whitlock v Kim Huybrechts
Phil Taylor v Vincent van der Voort
Raymond van Barneveld v Tomas Seyler
James Wade v Gary Anderson

Vrijdag 5 juli
20:00u – 0:00u
Eerste ronde
Jani Haavisto v Justin Pipe
Max Hopp v Paul Nicholson
Andy Hamilton v Terry Jenkins
Ronnie Baxter v Mervyn King
Wes Newton v Jelle Klaasen
Michael van Gerwen v Kurt Van De Rijck
Adrian Lewis v Mensur Suljovic
Kevin Painter v John Part

Zaterdag 6 juli
Middagsessie
14:00u – 18:00u
Tweede ronde
Newton/Klaasen v Haavisto/Pipe
Hamilton/Jenkins v Hopp/Nicholson
Whitlock/K Huybrechts v Lloyd/Wright
Wade/Anderson v Caven/Chisnall

Avondsessie
20:00u – 0:00u
Tweede ronde
Lewis/Suljovic v Painter/Part
van Barneveld/Seyler v Thornton/Dolan
Taylor/van der Voort v Kellett/R Huybrechts
van Gerwen/Van De Rijck v Baxter/King

Zondag 7 juli
Middagsessie
14:00u – 18:00u
Kwartfinales

Avondsessie
20:00u – 0:00u
Halve finales
Finale