EDT 1e ronde avond: Van Gerwen wint, Van der Voort onderuit PDC
PDC

EDT 1e ronde avond: Van Gerwen wint, Van der Voort onderuit

EDT 1e ronde avond: Van Gerwen wint, Van der Voort onderuit

Nadat de eerste sessie werd gespeeld zullen vanavond in de avondsessie de laatste partijen van de eerste ronde worden gespeeld. Hierbij zien we o.a. Vincent van der Voort die het mag gaan opnemen tegen John Part. Direct na deze partij mogen Michael van Gerwen en Leo Hendriks met elkaar de strijd aan op het hoofdpodium.

Evenals vanmiddag zullen de wedstrijden weer te volgen zijn via dit live scorecenter.

European Tour Event 2 - European Darts Trophy
Zaterdag 31 maart, 1e ronde
Avondsessie 19:00 uur - 00:00 uur

Hoofdpodium
Dragutin Jorvath 1-6 Max Hopp
Dave Chisnall 1-6 Michael Smith
Andy Hamilton 6-1 Gareth Pass
Robert Thornton 6-2 Ricky Sudale
Peter Wright 6-2 Michael Kiebel
Vincent van der Voort 1-6 John Part
Michael van Gerwen 6-1 Leo Hendriks
Jyhan Artut 2-6 Nick Fullwell
Wes Newton 6-4 Tomas Seyler
Kevin Painter v Mario Gaisbauer

Tweede podium
Brendan Dolan 6-4 John Bowles
Joe Cullen 6-5 Mark Hylton
Colin Osborne 6-5 Gaz Cousins
Mark Walsh 4-6 Terry Temple
Ian White 6-0 James Richardson
Dean Winstanley 6-4 John Henderson

Dragutin Jorvath (74.43) 1-6 Max Hopp (87.18)
De eerste wedstrijd van de avond ging naar de Duitse jeudgspeler Max Hopp die geen kind had aan zijn Kroatische tegenstander. De eerste vijf legs gingen zonder veel moeite naar de Duitser en hoewel Jorvath nog een leg binnen wist te slepen op het eind kon hij een terugkeer niet meer realiseren en won Hopp met 6-1.

Brendan Dolan (92.92) 6-4 John Bowles (91.43)
Op het tweede podium was de eerste wedstrijd nog een stukje spannender. De Engelsman Bowles komt 1-0 voor maar moet dan toezien hoe zijn Noord-Ierse tegenstander de volgende drie legs pakt. Als het 4-4 staat is het Dolan die zijn zenuwen het best onder controle houdt en de laatste twee legs pakt en zo wint.

Dave Chisnall (94.91) 1-6 Michael Smith (103.13)
Ook de tweede partij op het hoofdpodium was een eenzijdige partij. Michael Smith is de hele wedstrijd scorend veruit de beste ondanks een 104 finish van Chisnall in de tweede leg. Met een prachtige 136 finish en een 12-darter sluit Bully de wedstrijd af.

Joe Cullen (97.21) 6-5 Mark Hylton (88.71)
De tweede wedstrijd op het tweede podium gaat lange tijd gelijk op en het is Mark Hylton die via onder andere een finish van 124 op 4-3 komt. The Rockstar lijkt op weg om 4-4 te maken maar Hylton verrast hem met een tweede hoge finish van 157. De volgende twee legs gaan nog wel naar Joe Cullen die scorend steeds de leiding neemt in de legs en ook de beslissende leg gaat naar Cullen die zo alsnog met 6-5 wint.

Andy Hamilton (85.79) 6-1 Gareth Pass (81.88)
Beide heren beginnen slordig aan de eerste paar legs. Met gemiddeldes in de 70 is het eerst The Hammer die een 2-1 voorsprong weet te pakken. Pass lijkt op weg om er 2-2 van te maken maar dankzij een mooie 153 finish van Hamilton behoudt hij de voorsprong. Vanaf dan gaat het scorend vermogen van de wedstrijd omhoog, vooral bij de Premier League deelnemer. De volgende twee legs gaan naar de man uit Stoke-On-Trent en ook de laatste leg wordt vakkundig in een 12-darter afgemaakt.

Colin Osborne (81.17) 6-5 Gaz Cousins (80.17)
De eerste drie legs gaan naar Gaz Cousins via onder andere een 133 finish. De daaropvolgende vier legs gaan naar Ozzy in een wedstrijd die scorend enigszins slordig verloopt. Op 5-4 weet Cousins er nog een 74 finish uit te slepen om het tot een beslissende leg te brengen. In de beslissende leg gaat het gelijk op en het is dan ook Osborne, die de leg is begonnen die het af weet te maken en zo doorgaat naar de tweede ronde.

Robert Thornton (95.43) 6-2 Ricky Sudale (84.64)
In de eerste twee legs stuntelen beide mannen nog wat op de dubbels. Beide weten ze hun legs te houden en zo staat het 1-1. Via dubbel 16 weet The Thorn zijn eigen leg opnieuw te houden voor 2-1. Ook de volgende drie legs gaan naar een scorend superieure Schot die zo 5-1 voorkomt met een gemiddelde van ruim 95. Sudale heeft de strijdbijl nog niet begraven want in de zevende leg staat hij na 9 darts op 100 en haalt deze leg binnen voor 5-2. Mede dankzij een 180 van The Thorn kan Ricky Sudale de comeback niet verder uitbreiden: Thornton wint de laatste leg voor een 6-2 overwinning.

Peter Wright (94.37) 6-2 Michael Kiebel (74.56)
De eerste twee legs gaan naar Snakebite en de Schot begint de derde leg met 180 en gooit later in de leg nog een 180 en zo haalt Peter Wright de derde leg binnen waarbij de Duitser voorlopig scorend nog ver achterblijft. In de vierde leg neemt Kiebel scorend wel de leiding via onder andere 140 en 125 maar weet de dubbel niet te vinden en via een finish van 90 pakt Snakebite alsnog de vierde leg. In de vijfde leg noteert de in Engeland geboren Schot nog een 12-darter dankzij een mooie 161 finish. Een whitewash wordt het niet want Kiebel gooit 20 uit in de zesde leg om op het scorebord te komen. Via een 180 en 55-finish wordt het ook nog 5-2, maar van een comeback is verder geen sprake want Snakebite maakt de partij met 6-2 af.

Mark Walsh 4-6 Terry Temple
Na een slordig begin van de wedstrijd komt Special Brew op voorsprongen van 3-2 en 4-3, maar vanaf daar neemt Temple het initiatief over en weet alle drie daaropvolgende legs te winnen en zo met 6-4 door te gaan naar de tweede ronde.

Vincent van der Voort (94.42) 1-6 John Part (108.35)
De titelverdediger begint sterk aan de wedstrijd. Via een 180 en een finish van 38 breekt hij Van der Voort in de eerste leg, die afgestraft wordt voor drie gemiste dubbels. De Canadees begint de tweede leg met nog een 180 en via 68 komt John Part 2-0 voor. Via twee keer 140 gaat de derde leg wel naar de Nederlander. De Canadees laat opnieuw een 180 noteren en komt 3-1 voor. Ook in de vijfde leg trekt de Nederlander niet aan het langste eind, want de drievoudig wereldkampioen gooit 136 uit voor een 12-darter. Ook de laatste twee legs gaan naar de ontketende Canadees die een gemiddelde van ruim 108 laat noteren en zo ligt Vincent van der Voort vroegtijdig uit het toernooi.

Ian White (96.97) 6-0 James Richardson (79.43)
Ian White heeft scorend duidelijk de overhand in de partij en zijn tegenstander komt er nauwelijks aan te pas de eerste vijf legs. Ruthless begint de laatste leg nog met twee keer 140 maar Diamond laat een 180 noteren en staat toch als eerste op een finish en via dubbel 18 whitewashed hij Richardson en gaat door naar de tweede ronde.

Michael van Gerwen (82.75) 6-1 Leo Hendriks (72.05)
De Nederlandse ontmoeting begint slordig maar het is Van Gerwen die via een finish van 9 de eerste leg binnensleept. In de tweede leg herstelt met name Mighty Mike scorend, maar een aantal gemiste dubbels zorgen ervoor dat het Leo Hendriks is die de tweede leg binnenhaalt. De derde leg gaat naar de WK Runner-Up die nog steeds scorend zijn gebruikelijke niveau niet weet te halen. In de vierde leg herstelt hij zich en de daaropvolgende drie legs gaan naar Mighty Mike. In de laatste leg gooit Michael de eerste 180 van de partij en ondanks wat gemiste dubbels wint hij de partij toch met 6-1.

Dean Winstanley (90.10) 6-4 John Henderson (91.99)
Winstanley pakt de eerste leg en begint de tweede leg met twee keer 180. Een 9-darter lukt niet maar Over the Top komt wel 2-0 voor. De volgende twee legs gaan naar Henderson alvorens Winstanley drie legs op rij pakt om op één leg van de overwinning te komen. Deze overwinning duurt echter nog drie legs want Henderson begint aan een comeback die te laat komt voor de Schot. Winstanley pakt in de tiende leg de overwinning.

Jyhan Artut (85.74) 2-6 Nick Fullwell (88.31)
De thuisspelende Duitser kan alleen maar toezien hoe zijn Engelse tegenstander beter uit de startblokken komt en de eerste leg binnensleept. Artut weet in de tweede leg meteen terug te breken voor 1-1. Beide heren winnen nog een leg om de stand 2-2 te maken alvorens Fullwell uitloopt naar 4-2. De Engelsman gooit 180 in de zevende leg en mede hierdoor komt hij op één leg van de overwinning. In de laatste leg gaat het scorend gelijk op, maar toch is het wederom Fullwell die de dubbel als eerste vindt en zo via een 6-2 overwinning naar de tweede ronde gaat.

Wes Newton (99.02) 6-4 Tomas Seyler (87.87)
Newton sleept de eerste twee legs op overtuigende wijze binnen. Ook in de derde leg komt zijn Duitse tegenstander er niet aan te pas en zo staat Newton met een gemiddelde over de 100 3-0 voor. Dankzij een 58 finish wint Seyler wel de vierde leg om op het scorebord te komen. Ook de volgende leg gaat naar Shorty. Beide heren winnen vervolgens nog een leg waardoor het 4-3 staat. Vanaf hier neemt Newton verder het initiatief en de laatste twee legs gaan naar The Warrior die zichzelf naar de tweede ronde gooit.

Kevin Painter (80.52) 6-0 Mario Gaisbauer (66.44)
De eerste vier legs gaan zonder al te veel moeite naar The Artist. Ondanks wat gemiste dubbels in de vijfde leg haalt Painter ook deze leg nog binnen. Zijn Duitse tegenstander komt er de hele wedstrijd niet aan te pas en ook de zesde leg gaat naar de voormalig Players Championship Finals winnaar die zo voor de tweede whitewash van de avond zorgt ten koste van Mario Gaisbauer en doorgaat naar de tweede ronde.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws