Home PDC Speelschema Premier League Darts week 14 gewijzigd

Speelschema Premier League Darts week 14 gewijzigd

De strijd om een plek in de play-offs is nog in volle gang. De PDC heeft het speelschema gewijzigd voor speelweek 14 van de Premier League Darts in de Manchester Arena. De volgorde van de wedstrijden is aangepast, het speelschema is omgedraaid. De oorspronkelijke laatste wedstrijd van de avond wordt nu als eerste afgewerkt, de derde partij is nu de tweede partij etcetera…

Rob Cross en Michael Smith mogen nu het spits afbijten. Laatstgenoemde heeft een overwinning nodig om nog kans te maken op de play-offs. Hetzelfde geldt voor Peter Wright die zich geen slippertje kan veroorloven. Snakebite krijgt in spelweek 14 de Oostenrijker Mensur Suljovic voor zijn kiezen.

Koploper op de Premier League ranglijst Michael van Gerwen kan de play-offs haast niet mislopen, maar de titelverdediger is donderdag na winst op Daryl Gurney officieel verzekerd van een plek bij de laatste vier. Deze partij is verschoven naar de derde van de avond. James Wade en Gerwyn Price, die aanvankelijk het spits zouden afbijten, zullen nu de avond afsluiten.

Tien spelers kwamen gedurende de eerste negen weken tegen elkaar uit. Er wordt een klassement bijgehouden. Na week negen, judgement night, heeft Raymond van Barneveld die onderaan het klassement staat het toernooi moeten verlaten. Gedurende vijf weken komen de acht overgebleven spelers wederom tegen elkaar uit. Zij strijden voor een plek bij de laatste vier, de play-offs.

De partijen worden gespeeld over best of 14 legs. Gelijkspel (7-7) is mogelijk. De partijen zijn live te zien via RTL7/RTLZ en de RTL7 stream.

Nieuw speelschema week 14 – 2 mei:
Rob Cross v Michael Smith
Peter Wright v Mensur Suljovic
Daryl Gurney v Michael van Gerwen
James Wade v Gerwyn Price

Oud speelschema:
James Wade v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Michael van Gerwen
Peter Wright v Mensur Suljovic
Rob Cross v Michael Smith