The Ferret Clayton pakt zijn tweede Premier League titel tijdens week 8 PDC
PDC

The Ferret Clayton pakt zijn tweede Premier League titel tijdens week 8

The Ferret Clayton pakt zijn tweede Premier League titel tijdens week 8

Na zeven speelweken van de Cazoo Premier League zagen we Michael van Gerwen op de plek waar hij zich zo comfortabel bij voelt. De Brabander stond tot speelweek 8 op één van de ranking en mocht in Birmingham het spits afbijten tegen James Wade. Van Gerwen had echter een offday en veel hinder van koude en luchtstromen op het podium. Van Gerwen verloor zijn duel met James Wade en was kansloos. Door de vroege exit van de Nederlander heeft hij de koppositie moeten inleveren.

In de Utilita Arena te Birmingham zagen we een ontketende Wright in de halve finale waar hij na een schittert duel verloor van Clayton. De Welshman mocht het vervolgens opnemen tegen James Wade die in de halve finale verloor van Joe Cullen.

Michael van Gerwen was na afloop niet te spreken over de PDC 'De PDC zakt hier door het ijs' liet de Brabander weten die zich tijdens het duel met Wade ergerde aan wind op het podium en kou. 'Dit is zeer amateuristisch van de PDC' liet de gefrustreerde Van Gerwen nog weten. Mighty Mike verloor met 6-2 van James Wade.

Een ontketende Clayton speelde een sterke eenzijdige finale waarin James Wade niet thuis gaf en slechts een leg wist te winnen.

Jonny Clayton wist met zijn overwinning £10,000 bonus mee naar huis te nemen, het toernooi was zoals bekend live te volgen via ViaPlay, nog geen abonnement klik dan hier en kijk vanavond nog!

De wedstrijden van speelavond acht
Kwartfinale

Michael van Gerwen (87.93) 2-6 James Wade (99)
De leider van de league had een offday in Birmingham. Al vanaf de opkomst zagen we MvG in de handen blazen wat een teken is van koude handen. In het eerste deel van de wedstrijd wilde de finishes niet lopen maar liepen de scores redelijk. Nagelang de wedstrijd vorderde zakte ook de scores weg waardoor The Machine door gaat naar de halve finale. Wade gooide in de zevende leg de hoogste finish een mooie 127 op de bull.

Joe Cullen (93.69) 6-3 Gerwyn Price (92.02)
De winnaar van de Oranje avond in Rotterdam Ahoy Joe Cullen heeft Price verslagen. The Iceman had evenals Van Gerwen een mindere avond. Pas na vier legs waar Price kansen onbenut liet en daardoor 4-0 achterkwam wist de Welshman via een 86-finish zijn eerste leg te pakken. Vervolgens wist Price nog via een 14- en 13-darter een serie van drie legs op rij te winnen waardoor het 4-3 werd. De achtste leg wist Cullen weer te pakken waarna hij in 15-darts via dubbel twaalf de wedstrijd in het slot gooide.

Peter Wright (97.2) 6-5 Gary Anderson (92.49)
Het schots onderonsje is gewonnen door Peter Wright. De 52-jarige begon goed met een 140-finish in 12-darts. De kleurrijke Wright keek tegen een 4-2 achterstand aan net nadat Anderson in leg vijf 132-finishte. Peter Wright keerde de wedstrijd met de hoogste finish een 156 waarna hij Anderson wist te breaken om 4-4 te maken. The Flying Scotsman weet nog een re-break te gooien waarna Wright twee legs op rij wist te pakken voor de winst.

Jonny Clayton (99.53) 6-1 Michael Smith (99.81)
Clayton pakt de eerste drie legs waarna Michael Smit een mooie 121-finish gooit om leg vier te pakken. Het lukt Bully Boy vervolgens niet meer een leg op de scoreborden te krijgen. Jonny Clayton vliegt met slechts een leg verlies naar de halve finale van speelweek 8.

Halve finale
James Wade (94.78) 6-2 Joe Cullen (86.38)
De eerste vier legs gaan met de darts mee, de opening was zeker niet spectaculair te noemen. In de vijfde leg weet Wade de eigen leg in 14 pijlen binnen te houden en vervolgens met de eerste 13-darter van de wedstrijd te breaken. Cullen gooit onvoldoende triples om weerstand te bieden aan the Machine die relatief eenvoudig de finale weet te bereiken.

Peter Wright (107.71) 4-6 Jonny Clayton (103.68)
Snakebite was ontketend in deze halve finale waar hij na drie legs 120 gemiddeld staat te spelen. De Schot begint met een 11-darter, mist vervolgens een 12-darter die hij in 14 finisht waarna hij de derde leg niet weet af te maken waardoor Clayton kan instappen. De Welshman weet vervolgens via een 13-darts leg 2-2 te maken. Beide mannen wisselen vervolgens legs uit waarmee deze halve finale op goed niveau op 4-4 komt en Clayton 72 uitgooit voor een belangrijke break. De 47-jarige The Ferret weet vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken met een 82-finish.

Finale
James Wade (85.48) 1-6 Jonny Clayton (108.44)
Clayton heeft zijn tweede Premier league avond gewonnen, de Welshman wist avond twee te winnen en was subliem tegen James Wade die niet thuis gaf in deze halve finale. The Machine wist alleen de derde leg te pakken met een 96-finish. De Engelsman kon de resterende legs niet aanhaken bij een sterk spelende Clayton die dus zijn tweede Premier League avond won.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws