Sydney Darts Masters dag 1: MvG wint, Barneveld en Wade uitgeschakeld PDC
PDC

Sydney Darts Masters dag 1: MvG wint, Barneveld en Wade uitgeschakeld

Sydney Darts Masters dag 1: MvG wint, Barneveld en Wade uitgeschakeld

De eerste dag van de Sydney Darts Masters ging om 11:00 uur Nederlandse tijd van start. Twee Nederlanders verschenen op dit toernooi: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Van Gerwen speelde de voorlaatste partij tegen Cody Harris, die op de World Cup of Darts nog indruk maakte. Nu kon hij echter weinig inbrengen tegen Van Gerwen. Harris blijft redelijk bij tot 3-2 maar vanaf daar neemt Van Gerwen het initiatief in handen en gaat naar een 6-2 overwinning.

Raymond van Barneveld sloot de sessie af tegen Kyle Anderson. Twee jaar geleden speelden deze heren ook al in de eerste ronde, toen werd het 6-5 in het voordeel van de Australiër. Opnieuw wist hij te winnen van Van Barneveld, ditmaal met de pijnlijke cijfers 6-1. Van Barneveld pakt de eerste leg nog maar vanaf daar is het een one-man show. Van Barneveld, die vorig jaar nog tot de halve finale kwam, moet hiermee het toernooi na de eerste ronde verlaten net als in 2013 en 2014.

Ook aan het begin van de sessie was er een verrassing. Rhys Mathewson speelde tegen James Wade. De partij leek weinig interessant te worden toen Wade op 5-2 voorsprong kwam maar Wade deed wat Wade wel vaker heeft gedaan en gaf deze grote voorsprong weg. Wade laat kansen liggen en geeft Mathewson alle gelegenheid om terug te komen en zelfs te winnen met 6-5.

De rest van de geplaatste spelers wisten allemaal te winnen en zullen morgen de kwartfinales spelen.

Sydney Darts Masters dag 1 (vanaf 11:00 uur NL tijd)
James Wade v Rhys Mathewson 5-6
The Machine komt op een comfortabele 4-1 en 5-2 voorsprong maar weet de matchdarts niet te verzilveren. Mathewson komt langzaamaan terug in de partij terwijl Wade kansen om de partij te beslissen laat liggen. Uiteindelijk staat er 5-5 op het scorebord en is de sensatie compleet als de Australiër alsnog weet te winnen met 6-5.

Dave Chisnall v Harley Kemp 6-1
Harley Kemp breekt 'Chizzy' gelijk in de eerste leg. Erg lang kan hij niet van deze voorsprong genieten want door een pijl van Kemp die uit tops valt, kan Chisnall de gelijkmaker treffen. Via tops houdt Chisnall zijn eigen leg en vanaf hier spurt de man in het geel naar de finish. Hij geeft geen leg meer af en wint met 6-1, waarbij alle geraakte dubbels tops zijn.

Adrian Lewis v Rob Szabo 6-3
Lewis komt al snel op een 3-0 voorsprong en breng Szabo snel in de problemen. Met een 126 finish komt de Nieuw Zeelander op het scorebord en via dubbel 12 verdubbelt hij deze score. Szabo krijgt nog vier darts voor de gelijkmaker en dit geeft Lewis de gelegenheid om uit te lopen naar 4-2 en een leg later 5-2. Via tops pakt Szabo nog een leg mee maar met een 12-darter gooit Lewis zich naar de volgende ronde.

Phil Taylor v Corey Cadby 6-3
De eerste twee legs gaan eenvoudig naar Phil Taylor en 'The Power' krijgt een pijl voor 3-0 maar mist deze wat Cadby de gelegenheid geeft om op het scorebord te komen. Via dubbel 16 komt Cadby tot 3-2. De heren delen de volgende twee legs voor een 4-3 voorsprong voor Taylor. Via een 75 finish komt Taylor op matchpoint en dankzij tops komt Taylor een ronde verder.

Gary Anderson v David Platt 6-3
Tot 3-3 gaat deze partij nog gelijk op, waarbij onder andere een 78 finish van David Platt wordt genoteerd. Anderson begint de vijfde leg met tweemaal 180 en finisht via dubbel 10. Via dubbel 16 brengt Platt de stand weer gelijk maar dankzij een 94 finish van Anderson en enkele missers van Platt kan Anderson de laatste 3 legs op rij pakken voor een 6-3 overwinning.

Peter Wright v Simon Whitlock 6-2
Wright begint ijzersterk aan de partij en komt snel op een 5-0 voorsprong. Hierbij worden onder andere 96 en 105 finishes genoteerd door de kleurrijke Schot. Via dubbel 5 van Whitlock de whitewash voorkomen en via tops kan de Australiër zijn droom op een comeback levend houden. Deze droom verandert al snel in een nachtmerrie als Wright 46 uitgooit voor zijn plaats in de kwartfinales.

Michael van Gerwen v Cody Harris 6-2
Van Gerwen pakt de eerste leg met een 12-darter en met een 84 finish wordt daar een tweede leg aan toegevoegd. Via een 126 finish komt Harris op het scorebord en nadat Van Gerwen de vierde leg wint pakt Harris met een 86 finish ook nog de vijfde leg voor 3-2, maar hier houdt het op. Van Gerwen speelt superieur en met een gemiddelde van bijna 108 sluit hij de wedstrijd met 6-2 af.

Raymond van Barneveld v Kyle Anderson 1-6
Voor Raymond van Barneveld is het avontuur in Sydney niet goed afgelopen. De eerste leg gaat nog goed, als RvB met een 180 opent en met een 71 finish afsluit. Vanaf hier heeft de Australiër echter het heft in handen. Met een gemiddelde rond de 100 pakt 'The Original' de daaropvolgende zes legs op rij en bezorgt Van Barneveld zijn derde eerste-ronde nederlaag in de Sydney Darts Masters.

Best of 11 legs

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws