Home PDC Taylor en Lewis kijken uit naar samenwerking op World Cup

Taylor en Lewis kijken uit naar samenwerking op World Cup

Taylor_Lewis_WorldGrandPrix2010_1

Engeland jaagt komend weekend bij de tweede editie van de PDC World Cup of Darts in Hamburg op eerherstel. ’s Werelds grootste dartsnatie moest de titel bij de eerste uitvoering, eind 2010, aan Nederland laten na een verrassende nederlaag tegen Spanje in de achtste finales.

Destijds koppelde Phil Taylor met James Wade namens Engeland, dit jaar vormt de 15-voudig wereldkampioen een tandem met regerend wereldkampioen Adrian Lewis. “Het was een teleurstelling dat we vorige keer zo snel verloren op de World Cup, maar dit is een nieuwe kans. Ik kijk ernaar uit”, vertelt The Power.  “Sinds het WK heb ik niet meer gespeeld, dus mijn handen jeuken.”

Taylor verheugt zich op de samenwerking met zijn protegé Lewis. “Hij steekt duidelijk in een geweldige vorm, getuige zijn recente titelprolongatie op het WK. Het zal plezant worden”, verwacht de speler uit Stoke-on-Trent. Zijn stadgenoot vult aan: “Ik ben er zo aan gewend tégen Phil te spelen, dat het wellicht eventjes zal duren voordat ik eraan gewend ben mét hem te spelen”, lacht The Jackpot. “Maar ik kijk ernaar uit. Het zou fantastisch zijn als we dit evenement kunnen winnen, maar er is een aantal goede teams op de been.”