Home PDC Taylor heeft eindelijk zijn Championship League Darts titel terug

Taylor heeft eindelijk zijn Championship League Darts titel terug

philtaylorwinscld2011

Phil Taylor heeft de touwtjes in dartsland weer strak in handen. Hij schreef de Championship League Darts op zijn naam en won de finale met 6-1 van Paul Nicholson. Taylor liet in de finale even een gemiddelde van 113.71 noteren en demonstreerde zijn klasse in de groepsfase ook nog even met een 9-darter tegen Mervyn King. Taylor was de hele dag al favoriet voor de titel omdat zijn spel ongenaakbaar was. Taylor won al zijn groepswedstrijden en is tot en met de finale voor niemand te verslaan geweest. Taylor kreeg naast zijn toernooiwinst van £12.400,- ook nog eens een winnaarscheque van £10.000,- uitgereikt. Nicholson kreeg als runner-up nog eens £5.000,- bovenop zijn eerder gewonnen prijzengeld van £14.900,-.

Met deze overwinning lijkt het erop dat Taylor weer helemaal terug is aan de top, na een wat mindere periode. ‘The Power’ greep de laatste tijd alle grote titels. Het begon allemaal in juli met het winnen van de World Matchplay en het European Championship. Op weg naar de World Grand Prix stond Taylor op beide dagen in de finale van het 21e en 22e Players Championship in Dublin. Op zaterdag won hij de finale van Michael van Gerwen, maar op zondag moest hij de titel met 6-5 aan Justin Pipe laten. Een goede week later greep Taylor zijn volgende toernooi met de World Grand Prix, waar hij de finale won van de Noord-Ier Brendan Dolan.

Taylor zal de absolute topfavoriet zijn bij de bookies voor de Grand Slam of Darts in november en het Ladbrokes World Darts Championship in december. Tussendoor liggen er ook nog kansen om de titel van de Players Championship Finals te claimen. Het is afwachten hoe de kleine grote man, de aanvallen van toppers als Anderson, Nicholson, Wade, Lewis, Van Barneveld en Whitlock zal weerstaan de komende tijd.

Finale Championship League Darts 2011:

Phil Taylor – Paul Nicholson 6-1

Taylor was al meteen goed uit de startblokken van de finale. Hij had al snel de eerste 3 legs op zak. De eerste 2 legs won Taylor met 13 pijlen via dubbel 16 en voor de 3e leg had de maestro slechts 12 darts nodig. In de 4e leg liet Taylor een keer een kans liggen op dubbel 4 waarna Nicholson een kans kreeg op dezelfde dubbel. ‘The Asset’ kwam eindelijk van de nul en bracht de stand terug tot 1-3. Daarna ging het gas erop bij Taylor die met een 13-darter de stand op 4-1 bracht. Daarna werd Nicholson met 12 pijlen ook nog eens gebroken om de stand op 5-1 te brengen. In de laatste leg deed Taylor het rustig aan. ‘The Power’ had voor de 7e leg 14 pijlen nodig om een 6-1 overwinning op Paul Nicholson veilig te stellen en zijn titel sinds 2008 terug te claimen. 

Uitslagen Winnaarsgroep CLD 2011:

Bord 1

Bord 2

11.30 uur

Match One

Gary Anderson 5-6 Phil Taylor

Steve Beaton 4-6 Dennis Priestley

Match Two

Mervyn King 6-3 Simon Whitlock

Paul Nicholson 6-3 Mark Walsh

Match One

Dennis Priestley 6-2 Gary Anderson

Phil Taylor 6-3 Steve Beaton

Match Two

Mark Walsh 3-6 Mervyn King

Simon Whitlock 2-6 Paul Nicholson

Match One

Dennis Priestley 6-5 Paul Nicholson

Gary Anderson 6-4 Simon Whitlock

Match Two

Mark Walsh 6-3 Steve Beaton

Phil Taylor 6-3 Mervyn King
* including Phil Taylor nine-darter

Vanaf 15.00 uur

Match One

Paul Nicholson 6-1 Gary Anderson

Dennis Priestley 3-6 Simon Whitlock

Match Two

Phil Taylor 6-3 Mark Walsh

Steve Beaton 0-6 Mervyn King

Match One

Steve Beaton 6-2 Paul Nicholson

Mervyn King 3-6 Gary Anderson

Match Two

Simon Whitlock 5-6 Phil Taylor

Mark Walsh 6-1 Dennis Priestley

Vanaf 17.15 uur

Match One

Mervyn King 6-2 Dennis Priestley

Phil Taylor 6-1 Paul Nicholson

Match Two

Simon Whitlock 3-6 Steve Beaton

Gary Anderson 6-2 Mark Walsh

Match One

Steve Beaton 6-2 Gary Anderson

Dennis Priestley 2-6 Phil Taylor

Match Two

Mark Walsh 6-5 Simon Whitlock

Paul Nicholson 6-2 Mervyn King

Vanaf 19.45 uur

Halve finale 1

Halve finale 2

Phil Taylor 6-1 Steve Beaton Mervyn King 3-6 Paul Nicholson

Vanaf 20.30 uur

Finale

Phil Taylor 6-1 Paul Nicholson