Taylor verwacht zware openingspartij tegen King op World Matchplay PDC
PDC

Taylor verwacht zware openingspartij tegen King op World Matchplay

Taylor verwacht zware openingspartij tegen King op World Matchplay

Phil Taylor, regerend World Matchplay kampioen, streeft ernaar zijn record van vijf overwinningen op rij te evenaren. De nummer één van de wereld won dit toernooi achtereenvolgens van 2000 tot en met 2004. Vanaf 2008 is Taylor weer ongeslagen kampioen en hoopt voor de tweede keer vijf overwinningen op rij te kunnen boeken.

Taylor speelt zijn openingspartij op 23 juli tegen Mervyn King, die momenteel in goede vorm verkeert. King die dit jaar uit de top 16 viel, kon zich via de Pro Tour Order of Merit plaatsen.

Phil Taylor: 'Het is een fantastische loting. Het is altijd een grote uitdaging om tegen King te spelen want hij is een geweldige tegenstander die zich goed voorbereidt en hij verkeert weer goed in vorm dit jaar. We hebben in het verleden enkele geweldige partijen gespeeld, dus ben ik ervan overtuigd dat deze er weer één zal zijn'.

'Voor mij is het ook goed. Ik weet namelijk dat ik vanaf het begin zal moeten presteren indien ik deze titel wil behouden. In het verleden kon je het jezelf makkelijk maken op een toernooi maar dat is nu niet meer het geval omdat het niveau zo hoog is, in het bijzonder op dit toernooi. De komende dagen zal ik dus heel hard trainen om mij voor te bereiden op Blackpool'.

Phil Taylor en Mervyn kwamen elkaar maar liefst 33 keer tegen. De stand in het onderling duel is 23 - 6 in het voordeel van Taylor. Vier keer kwam het tot een gelijkspel.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws