Home Jeugd Ted Evetts is de nieuwe Unicorn World Youth Championship

Ted Evetts is de nieuwe Unicorn World Youth Championship

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 SIMON STEVENSON V TED EVETTS TED EVETTS IN ACTION

De jonge Super Ted Evetts mag 10000 pond bijschrijven op zijn rekening. Het PDC WK ticket gaat in de bak voor het kwalificatietoernooi voor tourkaart houders wat maandag gehouden wordt omdat Ted Evetts al voor het WK geplaatst was via de pro-tour. Zowel Rafferty als Evetts mogen ook meedoen aan de Grand Slam of Darts.

Het had een oranje finale kunnen worden gezien Geert Nentjes en Kevin Doets de verliezend halve finalisten waren. Doets verloor met 5-1 van Ted Evetts en Geert Nentjes verloor met 5-3 van Nathan Rafferty.

In 2017 en 2018 was de Belg Dimitri Van den Bergh de jeugd PDC wereldkampioen en in 2019 wist Luke Humphries de titel te pakken en was vorig jaar Bradley Brooks de beste van de wereld. Ted Evetts heeft het stokje overgenomen nadat de 24-jarige al 14 development Tour titels op zijn naam wist te zetten.

PDC Unicorn World Youth Championship Finale 
Nathan Rafferty 4-6 Ted Evetts 
De 24-jarige Super Ted Evetts is jeugd wereldkampioen geworden. De Engelsman stond 3-1 achter maar wist de om te buigen naar een 4-6 overwinning nadat de runner-up Nathan Rafferty nog honderd uitgooide voor 4-5. Super Ted wist ook al 14 development Tour titels te pakken, waarmee Evetts een zeer talentvolle speler is om bij de senioren carrière  te gaan maken.