Terry Jenkins gaat de European Championship vol vertrouwen in PDC
PDC

Terry Jenkins gaat de European Championship vol vertrouwen in

Terry Jenkins gaat de European Championship vol vertrouwen in

Terry Jenkins hoopt zijn vorm van de afgelopen World Matchplay mee te nemen naar de komende European Championship in Mulheim. Op de Matchplay kwam de nummer acht van de wereld tot de halve finale, waar hij nipt van de runner-up James Wade verloor. versloeg op weg naar zijn halve finale onder andere Kim Huybrechts, Raymond van Barneveld en Adrian Lewis. Jenkins deed er 18 maanden over alvorens hij weer in een halve finale stond van een groot tv toernooi. Nadat hij een val maakte uit de top 10 van de wereldranglijst, zorgde zijn halve finale plek op de World Matchplay ervoor dat hij zich weer aan dit rijtje kon voegen.

'Ik was goed in vorm in Blackpool. Ik had een zware eerste ronde partij tegen Kim Huybrechts, die ik met 11-9 won. Maar als ik die partij had verloren, zou ik niet teleurgesteld zijn omdat ik zo goed speelde en niets fout deed. Ik ben door die partij heen gekomen en was goed in vorm'.

'Als je de wereldkampioen kan verslaan, zoals ik heb gedaan, is dit een pluim waard en een goede stimulans voor je zelfvertrouwen. We kunnen tegen elkaar uitkomen op de European Championship en ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn want we hebben heel vaak tegen elkaar gespeeld. Ik behandel Lewis niet als 'de wereldkampioen' als we aan de oche staan, maar behandel hem gewoon als 'een andere speler' en dat is gebleken in Blackpool' vervolgt Terry Jenkins.

De zevenvoudige major finalist won na 3 jaar weer een toernooi. Hij won de Speedy Uk Open Qualifier in mei dit jaar en de afgelopen maanden maakte hij een sprong van nummer 11 naar nummer 8 op de wereldranglijst. Indien Terry zijn vorm voortzet, kan hij een kandidaat zijn om wederom mee te doen aan de Premier League 2013. 'De enige reden waarom ik een val maakte op de Order of Merit, is omdat ik enkele toernooien heb gemist het afgelopen jaar. Ik heb niet aan alle toernooien in Duitsland en Nederland deelgenomen, maar meedoen aan de Premier League was vermoeiend. De Premier League is een geweldig evenement en elke speler zou hieraan willen meedoen. Maar het is enerverend. Ik word ouder en het reizen eist zijn tol'.

'Misschien heb ik nog 12 maanden nodig totdat de Premier League aanvangt. Als ik goed blijf spelen, zal ik mischien weer meedoen, wie weet. Ik heb een goede rustperiode gehad in augustus en heb niet veel gespeeld, maar het is geweldig om weer terug te zijn en het gaat goed. Ik kwam tot de laatste 16 op de vierde European Tour. Ik train niet overmatig, maar doe genoeg om mijn vorm op niveau te houden. Ik heb meer zelfvertrouwen en voel mij gelukkig'.

Terry Jenkins zal tegen Raymond van Barneveld uitkomen in de eerste ronde van de European Championship en kijkt erg uit naar dit toernooi. 'Ik schijn altijd goed te spelen op dat continent. Ik won het Antwerp Open drie jaar op een rij, de Primus Masters in België een paar keer en heb het vaker goed gedaan op toernooien in Nederland. De sfeer en het publiek in Europa zijn geweldig. Het publiek support beide spelers en het darten trekt steeds meer publiek in Duitsland'.

De voorbereiding van Jenkins op de European Championship bestaat onder andere uit een demo die hij samen met Andy Smith, Wayne Mardle en Peter Manley zal geven te Walsall op donderdag 13 september.

Foto: PDC/Lawrence Lustig
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws