Home PDC Terry Jenkins nog steeds ongeslagen tegen Phil Taylor

Terry Jenkins nog steeds ongeslagen tegen Phil Taylor

Terry Jenkins hoopt de ongeslagen reeks in onderlinge duels met Phil Taylor voort te zetten. De laatste keer dat Jenkins van Phil Taylor verloor tijdens een Premier League wedstrijd stamt opvallend genoeg uit het jaar 2007. Toen werd The Bull in de finale met 16-6 verslagen door Taylor. In 2008 wist Jenkins een 8-5 overwinning te boeken in de eerste confrontatie met The Power. De tweede confrontatie in 2008 eindigde in een gelijkspel. Tijdens de Premier League van 2009 bleef Jenkins wederom ongeslagen tegen Taylor doordat beide wedstrijden eindigden in 7-7.

“Ik heb al twee jaar niet van hem van verloren in de Premier League en misschien versla ik hem vanavond weer. Iedereen weet hoe goed hij is en ik zal op de top van mijn kunnen moeten spelen. Het enige dat ik kan doen is er gaan staan en mijn best doen. Dat is ook wat ik ga doen,” zei Jenkins. Phil Taylor liet vorige week voor het eerst punten liggen door een gelijkspel tegen Mervyn King. Daarentegen wist hij afgelopen weekend wel overtuigend de Player Championship en UK Open Regional Final in Wigan op zijn te zetten. “Ik voel me iedere week beter en beter. Mervyn speelde erg goed afgelopen week en ik was niet erg teleurgesteld met een gelijkspel, maar ik ben klaar voor het duel met Jenkins. Hij is een gevaarlijke speler die de wedstrijd altijd tot het uiterste drijft, dus ik zal mijn beste spel moeten laten zien,” aldus Phil Taylor.

Mervyn King zal vanavond in de tweede partij van de avond aanleggen tegen Raymond van Barneveld. Barney wist vorige week het hoogste gemiddelde in de Premierleague tot dusver te noteren met bijna 107 gemiddeld. “Ik heb het gewicht van mijn pijlen met 2 gram vermindert en nu gaan ze er iedere keer in. Ik heb vorige week tijdens het ingooien de hele tijd 180-ers en 140-ers staan raken en vorige week lukte dit ook op het podium. De manier waarop ik vorige week heb staan oefenen was onwerkelijk. Ik deed dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik weet wat ik kan met deze pijlen. Op het podium heb ik het nu ook laten zien en dat kan wel eens een belangrijk gegeven voor me zijn. Ik behaalde nu een gemiddelde van 107 en ik hoop dat ik dit kan aanhouden en zelfs verbeteren,” aldus Raymond van Barneveld. “Mervyn is een goede vriend van me en we kennen elkaar al jaren. Het is een geweldige vent maar wanneer we op het podium staan is hij mijn tegenstander en ik heb de punten hard nodig. Hopelijk kan ik mijn spel van vorige week weer vinden en raak ik mijn dubbels,” aldus de Nederlander.

Titelverdediger James Wade kijkt nog altijd uit naar zijn eerste overwinning. De laatste twee wedstrijden leverde hem een gelijkspel op. Vanavond zal hij oog in oog staan met Simon Whitlock die wel al twee overwinningen in de wacht heeft weten te slepen. “Ik heb de laatste twee weken weer lekker staan gooien maar de eerste drie weken speelde ik afschuwelijk en heb ik terecht verloren”, zei Wade. “Mijn vorm is terug en hopelijk kan ik vanavond mijn eerste overwinning in de wacht slepen.”

De andere wedstrijd die vanavond op het programma staat zal worden gespeeld tussen Adrian Lewis en Ronnie Baxter. Lewis zal zich proberen te herstellen van de 4-8 nederlaag die hij vorige week te verwerken kreeg in de confrontatie met Simon Whitlock. “Ik ben erg teleurgesteld met mijn spel van vorige week maar ik ben vastbesloten om vanavond een overwinning in de wacht te slepen tegen Ronnie. Ik heb hard getraind en aanstaande vanavond moet ik een stuk beter zijn,” zei Adrian Lewis.