Home PDC James Wade wint de finale van de eerste dag in Nuland

James Wade wint de finale van de eerste dag in Nuland

Het Van der Valk Hotel in Nuland staat volledig in het teken van darts. De PDC Europe organiseert dit weekend het PDC Players Championship met verschillende Nederlandse deelnemers. Dit weekend zijn onder andere live te bewonderen Vincent vd Voort, Co Stompe, Roland Scholten, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Mareno Michels, Robert-Jan Bartels, Wim Mink, Willem Kralt, Chris Iedema, Willy van de Wiel, Johnny Okken, Joey ten Berge en Jerry Hendriks. Raymond van Barneveld zou ook weer op Nederlandse bodem in actie komen, helaas moest Barney zich met rugklachten terug trekken.  Het is ook nog onzeker of de Nederlander dinsdag in actie kan komen tijdens het Championship League Darts toernooi waar de Hagenees uitkomt in groep 4.

In Nuland staat vanavond omstreeks 20.00 u het onder de 21 toernooi op het programma. Vanmiddag om 12u is het reguliere programma gestart. Kim Huybrechts uit België kwam tot de laatste 8 waarin hij de latere runner-up Terry Jenkins met 6-3 voor moest laten gaan. Huybrechts had zich op vrijdagavond gekwalificeerd voor dit weekend. Beste Nederlander was vandaag Vincent van der Voort, vd Voort kwam tot de laatste 16 waar hij Colin Osborne niet de baas kon. (6-1)

Halve finales

Terry Jenkins – Wes Newton 6-4

Terry Jenkins begint sterk aan de wedstrijd en sleept meteen de eerste leg binnen, maar Wes Newton blijft niet ver achter. Dit blijkt ook uit de volgende 2 legs die hij makkelijk wint. De stand is dan inmiddels 2-1 in het voordeel van Newton. In het vervolg krijgt Jenkins 3 pijlen om 78 uit te gooien. Hij mist de 2e pijl maar met de 3e pijl trekt hij de stand weer gelijk naar 2-2. Het belooft een spannende eerste halve finale te worden. In het vervolg gaat het gelijk op tussen de heren, maar in de 6e leg loopt Jenkins behoorlijk uit op Newton en uiteindelijk komt hij op een 4-2 voorsprong. De volgende leg is een zeer sterke van Newton die met een 100 finish de score terug brengt tot 4-3. Beide heren vervolgen in een ongekend hoog niveau maar het is Jenkins die aan het langste eind trekt en weer op voorsprong komt: 5-4. Ook de volgende leg is een prooi voor Jenkins en daarmee is de wedstrijd beslist. Voor Wes Newton is de halve finale het eindstation en Terry Jenkins staat in de finale.

Collin Osborne – James Wade 2-6

 

Beide heren weten in de eerste leg van deze 2e halve finale nog geen vuurwerk te brengen. Het is uiteindelijk The Wizard die de eerste leg binnen sleept voor een 1-0 voorsprong. In het vervolg missen beide heren erg veel dubbels en laten ze het liggen. James Wade heeft uiteindelijk 24 pijlen nodig om de stand weer gelijk te brengen. Uiteindelijk loopt Wade uit naar een 3-1 voorsprong. De 5e leg vergroot de jonge Engelsman zijn voorsprong met 13 pijlen naar 4-1 waarna hij nog verder uitloopt. In de 7e leg wordt de one man show een halt toegeroepen door Osborne komt de stand terug tot 2-5. Maar niets lijkt opgewassen tegen James Wade en met het winnen van de volgende leg staat hij in de finale tegen Terry Jenkins.

Finale

Terry Jenkins – James Wade 4-6

Beide heren zijn in de eerste leg aardig aan elkaar gewaagd maar de eerste mooie finish komt op naam van James Wade die meteen 167 gooit en hiermee direct op een 1-0 voorsprong komt. De volgende leg is een prooi voor Jenkins die maar liefst 3 pijlen nodig heeft voor tops. In de volgende leg loopt Jenkins ver uit op Wade om op 2-1 voorsprong te komen. De stand wordt weer gelijk getrokken maar dan gooit Jenkins een prachtige 116 finish voor een 3-2 voorsprong, maar Wade komt al snel terug tot 3-3 ondanks de druk op zijn 40 door Jenkins met 140. Een leg van hoog niveau waarin Terry Jenkins de eerste 6 pijlen op dreef was voor een 9-darter met James Wade niet ver achter hem. Wade wint uiteindelijke de leg en komt in vervolg van de finale op een voorsprong van 5-4. In de 10e leg lijkt Wade weer erg uit te lopen op Jenkins maar met een 180 staat The Bull weer bijna naast de jonge Engelsman. Die lijkt het niet te deren. De geoliede machine dendert door naar 6-4 en wint hiermee de eerste finale van het protour weekend in Nuland.

De uitslagen:

getSheet(245);

Sheet laden..