Home PDC Terugblik: Dames schreven 15 jaar geleden geschiedenis op UK Open

Terugblik: Dames schreven 15 jaar geleden geschiedenis op UK Open

Afgelopen weekend wist Fallon Sherrock zich te verzekeren van een startplek op de UK Open 2020. Hiermee zal ze samen met Lisa Ashton van de partij zijn op het toernooi dat van 6 tot en met 8 maart zal worden gespeeld.

Voor het eerst in de geschiedenis zullen er 2 dames deelnemen aan dezelfde editie. Maar het is niet voor het eerst dat er een dame aan de start van dit toernooi verschijnt.

In 2005 was het Deta Hedman die van de partij was en ze mocht in de tweede ronde instromen waar ze uitkwam tegen Aaron Turner.

Dit is inmiddels alweer 15 jaar geleden en het werd een historische wedstrijd waarvan we het laatste deel van deze partij hieronder tonen.


Ze werd daarmee de eerste dame die een man versloeg op een wedstrijd die live werd uitgezonden op televisie. Hier hield het overigens niet op want een partij later won ze met 5-3 ook van Norman Fletcher alvorens ze in de vierde ronde met 8-1 verloor van Wayne Atwood.

In 2008 was het Anastasia Dobromyslova die zich op de UK Open tussen de mannen mengde en zij trof in de eerste ronde niemand minder dan Robert Thornton.

Ook haar optreden is niet onopgemerkt gebleven en hieronder brengen we het laatste deel van deze partij.