Home PDC Phil Taylor wint de nieuwe Coral Masters op meedogenloze wijze

Phil Taylor wint de nieuwe Coral Masters op meedogenloze wijze

Niemand anders dan Phil Taylor heeft de nieuwe Masters naar zich toegetrokken. Dit deed hij, zoals vanouds, op voortreffelijke wijze. In de finale walste hij over plaatsgenoot Adrian Lewis heen. The Jackpot werd maar 1 leg gegund. Na 5 legs noteerde The Maestro al een bizar gemiddelde van 115.62 en liet niets heel van zijn voormalig pupil Adrian Lewis. Ondanks een goed spelende Lewis een gemiddelde van 111.45 noteerde, was er niets te beginnen tegen de onverbiddelijke Phil Taylor.

Ook in de halve finale werd er gehakt van James Wade gemaakt. De nummer één van de wereld had geen kind aan Wade die er ook met 10-1 aan moest geloven. De andere halve finale tussen Raymond van Barneveld en Adrian Lewis was wel een ware strijd. Het ging gelijk op totdat de Nederlander de partij in zijn voordeel kon beslissen met een 156 finish. Een bouncer met zijn tweede pijl gooide echter roet in het eten, waarna Adrian Lewis met een prachtige 116 finish kon profiteren en in stijl kon afsluiten.

Halve finales

Phil Taylor (106,35) – James Wade (73,99)  10-1
Taylor weet meteen Wade  in de 1e leg te breken en zo zet de Maestro meteen de toon voor vanavond!
Ook zijn eigen leg weet Taylor via dubbel 10 te pakken. In de 3e leg laat Taylor de 1e 180 van de wedstrijd noteren en is het weer Wade die  in zijn eigen leg tegen een achterstand aankijkt. Doordat Phil nog niet heel scherp op zijn dubbels is, weet James deze leg toch te houden via zijn  favoriete dubbel 20.
Vervolgens is het toch weer  Wade zich zichtbaar lijkt te irriteren aan een deel van het publiek. Dit lijkt bij hem de focus op de wedstrijd weg te nemen en Taylor neemt zodoende een 4-1 voorsprong bij de 1e break. Taylor mag ook de 6e leg beginnen dus lijkt het nu al een onmogelijke opgave te worden voor Wade.
In het 2e deel van deze partij is het maar een man die heerst, Phil Taylor dus!
James Wade lijkt duidelijk de strijd al te hebben opgegeven gezien zijn gemiddelde van geen 80 ! Centimeters van de triple 20 laat hij zijn pijlen in het bord landen en zelfs een weg naar de triple 19 lijkt niet te lukken. De pauze is alles wat zijn podium bezoek deze avond nog lijkt te verlengen helaas.
Taylor, not amused lijkt het ook over de instelling van Wade, besluit deze wedstrijd met een 121 finish. Taylor dus de 1e finalist van The Masters!

Raymond van Barneveld 9-10 Adrian Lewis
Onze landgenoot mag deze halve finale beginnen en doet dit naar behoren en pakt de 1e leg . In een slordige 2e leg van met name Lewis weet Barney niet te profiteren van de missers op de dubbels en zo maakt Lewis 1-1. In leg 3 weet Lewis Barney vervolgens te breken waardoor de Nederlander tegen een 1-2 achterstand aankijkt. Mede door een 180 in leg 4 weet Lewis een 3-1 voorsprong te nemen.  Raymond lijkt  weer  de focus te pakken en pakt de 5e leg . Het ziet er nog ietwat geforceerd uit bij de Nederlander maar het lijkt erop dat dat deze partij nog heel wat spanning op gaat leveren.
Deze partij begint zich echt als een thriller te ontwikkelen. Het is Lewis die de 4-2 voorsprong pakt. Maar vervolgens is het Barney die 3 legs op rij pakt en zo dus de 5-4 voorsprong. Lewis brengt vervolgens de partij weer volledig in evenwicht en met 5-5 beginnen de mannen in principe weer van voor af aan al lijkt Barney mentaal de sterkste op het moment.
Wat een wedstrijd!  beide mannen lijken mekaar geen strobreed toe te leggen. In de 15e leg bij 7-7 lijkt het Lewis te zijn die Barney gaat breken maar een geweldige 143 finish brengt onze landgenoot toch aan de leiding. Lewis lijkt niet van zijn stuk en zo staat de 8-8 op het bord. Van Barneveld gunt vervolgens Lewis geen kans op 65 en pakt de leiding. Met 9-8 heeft hij nog maar 1 leg nodig. Lewis maakt vervolgens 9-9 en alles komt aan op die beslissende 19e leg die Barney mag beginnen.
Mede door een 180 in deze laatste leg van deze geweldige wedstrijd en een bouncer in de laatste leg redt Barney het niet. Het is Lewis die 116 uitgooit voor de wedstrijd.
Zo plaatst Lewis zich voor de finale tegen Taylor later vanavond.

Finale:

Phil Taylor 10-1 Adrian Lewis
Achter de schermen wint Taylor lachend de strijd om de bull….dit beloofd een leuke, relaxte en hopelijk spannende finale te worden! Het is niet dat Lewis heel veel fout doet deze finale getuige een 111.45 gemiddeld! Maar het is Phil Tayor die die zich als buitenaards ontpopt met een gemiddelde van 115.62 na 5 legs! Taylor is dus al halverwege en lijkt een statement te maken richting het naderende WK. Taylor laat er  in de rest van deze finale geen twijfel over bestaan wie de beste is! Deze man is en blijft een fenomeen en buitenaards lijkt het wel! Benieuwd of er daadwerkelijk wel iemand in staat zal zijn hem van zijn 17e wereldtitel af te houden!