Home PDC Klaasen en Van Gerwen denderen door, Stompe red het niet

Klaasen en Van Gerwen denderen door, Stompe red het niet

jelle_24_september

Vandaag werden de overige 1e ronde wedstrijden gespeeld. Er kwamen drie Nederlanders in actie, Klaasen wist sterk te winnen van Anderson en Van Gerwen wist uiteindelijk Caven aan de kant te zetten. Stompe kon het helaas niet bol werken tegen Osborne en kwam te kort. Verder wisten Jones, Walsh, Baxter, Newton en King zich te plaatsen voor de 2e ronde. Klaasen zal het morgen tegen Mervyn King gaan opnemen en Van Gerwen treft Colin Osborne die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Co Stompe.

 

 


Wayne Jones v Andy Smith 6-2
Jones weet bij een 2-1 stand een break te forceren en uit te lopen naar een 4-1 voorsprong waarmee hij de pauze ingaat. Na de pauze pakt Smith nog 1 leg, maar daar bleef het bij en Wayne Jones besloot de wedstrijd in 2 pijlen via een 74-finish.

Wes Newton v Peter Wright 6-2

Newton weet een sterke wedstrijd te spelen waarin hij o.a. vier 180-ers wist te raken. Bij een 5-1 stand weet Peter Wright zich nog in leven te houden met zijn laatste pijl. Newton maakte er vervolgens met een 13-darter een einde aan en won de wedstrijd met 6-2.

Colin Osborne v Co Stompe 6-3
Co Stompé wist geen potten te breken tegen Osborne. Colin Osborne ging de pauze in met een 3-2 voorsprong. Beide spelers hadden het zwaar op de dubbels, maar Osborne wist de zenuwen het best in bedwang te houden. De Nederlander pakte slechts nog 1 leg waardoor Osborne zich met een 6-3 overwinning plaatste voor de tweede ronde.

Mark Walsh v Steve Hine 6-4
Mark Walsh versloeg Steve Hine met 6-4. Walsh maakte een zelfverzekerde indruk tijdens het totesport.com Players Championship.   De man uit Coventry, die tijdens het WK verloor in de tweede ronde van de uiteindelijke winnaar Phil Taylor, is ten koste van Hine een ronde verder. Steve Hine wist in de 5e leg met een 120 finish de achterstand terug te brengen tot 3-2. Walsh loopt vervolgens uit tot 5-3, in deze voor Walsh belangrijke leg mist hij 6 wedstrijdpijlen. Hine weet wel dubbel 8 te gooien om in de wedstrijd te blijven. In de 10de leg maakt Mark Walsh geen fouten en weet de wedstrijd met een 84 finish te pakken.

Gary Anderson v Jelle Klaasen 1-6
Jelle Klaasen weet de laatste 16 te bereiken door winst op de Schot Gary Anderson. El Matador wist lekker te scoren en ook de dubbel liep goed. “Ik kan zeker beter dan wat ik nu liet zien maar ik ben blij met deze overwinning, na het WK heb ik hard getraind. Met name op de finish, met succes zoals deze wedstrijd liet zien” aldus Klaasen. Alleen de eerste leg ging naar de Schot, El Matador zal in de volgende ronde King tegen komen.

James Wade v Mervyn King 5-6
Mervyn King weet geweldig terug te komen na een achterstand van 5-2. Met 106 maakt de King een einde aan de droom van James Wade. Nadat Wade subliem zijn winnende 5 legs zonder één misser weet af te maken komt The King op stoom. James Wade speelde niet slecht met 99.95 gemiddeld maar kon zeker beter. Zaterdagavond zal King het opnemen tegen Jelle Klaasen.

Ronnie Baxter v Mark Dudbridge 6-5
Dudbridge begon goed aan de partij en wist op een 2-0 voorsprong te komen maar zag Baxter meteen weer terug komen tot 2-2. Mark wist met een 68 check-out wederom op voorsprong te komen maar zag “The Rocket” voor de 2e keer langszij komen. “Flash” wist weer uit te lopen naar 4-3 maar Baxter liet hem niet verder uit lopen en kwam terug tot 4-4. Baxter starte de 9e leg met 180 en 177 gevolgt door 2x triple 20 en mocht daardoor aanleggen op dubbel twaalf voor de perfecte negen darts, deze wist hij niet te raken maar hij wist de leg alsnog in twaalf darts te pakken. Dudbridge trok de stand weer gelijk naar 5-5 en wist op deze manier een belissende leg af te dwingen. In de beslissende leg werden er uiteindelijk veel dubbels gemist, Baxter was het eerste bij de les en wist de partij met 6-5 naar zich toe te trekken. 

Jamie Caven v Michael van Gerwen 2-6
Michael wist 3-0 voor te komen, omdat Caven in zijn spel moest komen. Het was 3-2 bij de pauze. Maar het mocht niet baten, want na de pauze liet Michael weer eens zien tot wat hij in staat is en wist wederom 3 legs op rij te pakken om met 6-2 te winnen.