Home PDC Toch meer ProTour cards beschikbaar voor 2011

Toch meer ProTour cards beschikbaar voor 2011

PDC_PlayersChampionship_Logo

In overleg met de PDPA zijn er toch 5 extra ProTour cards voor 2011 beschikbaar gesteld. In eerste instantie zou de laatste datum voor kwalificatie de dag na het Ladbrokes.com World Championship zijn, maar dit werd afgelopen maand gewijzigd naar de dag na het laatste ProTour weekend in Derby. Door deze beslissing ging de ProTour card voor 2011 aan 5 spelers voorbij. Nu is besloten dat Matt Padgett, Ian White, Dave Ladley, Jason Clark en Kevin Dowling alsnog een ProTour Card voor 2011 krijgen. De 5 spelers die voordeel hadden door de eerdere beslissing behouden ook hun ProTour card voor 2011, en dat zijn Bill Davis, Nandor Bezzeg, Mark Stephenson, Marko Kantele en David Fatum. Het totaal aantal uitgereikte ProTour cards komt nu uit op 102 in plaats van het eerder genoemde aantal van 96. 

Indien minder dan 5 automatisch geplaatste spelers de ProTour card niet accepteren, zal de PDC de spelers uitnodigen die aan minimaal 10 ProTour toernooien hebben meegedaan en zich niet eerder plaatste, gerekend volgens de volgorde van de Order of Merit vanaf 4 januari 2011. De uitnodigingen gaan door totdat het totaal aantal plaatsen van 101 opgevuld zijn. 

Alleen de 4 halve finalisten van Lakeside 2011 en de 2 finalisten van het PDC Unicorn Women’s World Championship, Stacy Bromberg en Tricia Wright, krijgen een ProTour card voor een periode van 2 jaar. Omdat de finalisten van het PDC WK onder 21 zich al gekwalificeerd hadden (Michael van Gerwen en Aaron Monk), komen er nog 2 extra plaatsen beschikbaar. Dit betekend dat de Q School 21 plaatsen beschikbaar heeft. Er komen nog meer plaatsen beschikbaar voor de Q School in het geval iemand van Lakeside of WK voor vrouwen de card niet accepteert. Uiterlijk vrijdag 7 januari moeten de gekwalificeerde spelers bij de PDC bekend maken of ze de card zullen accepteren. Dit moet schriftelijk gebeuren, anders zal de ProTour card alsnog als geweigerd beschouwd worden.