Tweede dag World Grand Prix Danny Noppert naar ronde twee PDC
PDC

Tweede dag World Grand Prix Danny Noppert naar ronde twee

Tweede dag World Grand Prix Danny Noppert naar ronde twee

De tweede speeldag van de BoyleSports World Grand Prix ging om 20:00 uur van start. De Fries Danny Noppert wist zich te voegen bij Michael van Gerwen en Dimitri van den Bergh voor de tweede ronde. The Freeze wist de Duitser Gabriel Clemens met 2-0 te verslaan.

Naast Noppert spelen er vanavond ook drie debutanten hun eerste wedstrijd op de World Grand Prix. Madars Razma debuteerde tegen Ryan Searle en wist met 2-1 in sets te winnen, Martin Lukeman wist als debutant te stunten door een slecht spelende James Wade te elimineren. De laatste debutant Martin Schindler had geen kans tegen Gerwyn Price.

Het hele toernooi is LIVE te volgen op Viaplay, klik hier om naar ViaPlay te gaan. Klik hier voor ons World Grand Prix toernooicenter.

De wedstrijdverslagen:
Madars Razma (77.54) 2-1 Ryan Searle (80.79) (3-1; 2-3; 3-0)
Razma debuteert en gaat goed van start door 2-0 voor te komen. Searle breakt terug in leg drie maar verzaakt zijn eigen leg te pakken door twee pijlen op de dubbel te missen waardoor Razma de set pakt. In de tweede set overleeft Heavy Metal een matchdart van de Let. Razzmatazz liet het in de tweede set met name liggen op de dubbels. In de derde beslissende set weet Razma wederom de eerste leg te pakken. Als de Engelsman voor de tweede leg met twee pijlen tops mist vanaf 97 pakt Razma ook leg twee. Searle is vandaag niet scherp op de dubbel en mist wederom drie pijlen voor 2-1 waarna de debutant 108 uitgooit voor de winst.

Ross Smith (86.09) 2-1 Andrew Gilding (79.07) (0-3; 3-2; 3-1)
Andrew Gilding de man in vorm die tijdens de laatste Euro-tour de finale wist te bereiken speelde een sterke eerste set die hij met 3-0 weet te winnen en ook nog een 102-finish gooide in de tweede leg. In de tweede set gaat Ross Smith beter finishen, Smudger komt 2-1 achter maar weet de set om te buigen naar een 2-3 winst. Goldfinger ging minder spelen en Smith kwam steeds beter in de wedstrijd, in de derde set komt Smith met een 14- en een 11-darter 2-1 voor waarna vanaf 60 Smudger met zijn laatste pijl dubbel 10 vinden voor de winst.

Danny Noppert (85.69) 2-0 Gabriel Clemens (82.38) (3-0; 3-2)
De eerste set gaat zonder leg verlies naar de Fries die om de tweede leg te winnen 101 wist uit te gooien. De 39-jarige German Giant komt in de tweede set beter in zijn spel. De Duitser pakt de eerste leg en met Noppert op ruime achterstand ook de tweede leg. De Nederlander haakt in de derde leg aan door in 14-darts 2-1 te maken. Noppert gooide zijn tweede 180-score en 61 uit om weer naast de Duitser te komen. De set leek in het water te vallen maar Noppert wist deze toch om te buigen door drie legs aan elkaar te knopen eb het duel te winnen.

Joe Cullen (91.61) 2-1 Damon Heta (91.61) (3-2; 0-3; 3-1)
De eerste set wordt gekenmerkt door breaks, vijf breaks resulteren in een 3-2 winst voor Joe Cullen. Met onder meer een 115-finish in 12 pijlen en een 14-darter laat The Heat er geen gras over groeien en pakt de set zonder leg verlies. De alles beslissende derde set gaat met 3-1 naar The Rockstar. Beide mannen kwamen uit op 91.61 gemiddeld, het finish percentage van Cullen is met 50% beter dan dat van Heta (35.3%) wat hem uiteindelijk de winst bracht.

Rob Cross (86.54) 1-2 Daryl Gurney (85.71) (2-3; 3-1; 0-3)
De eerste set gaat naar Daryl Gurney, de Noord-Ier weet nadat de eerste vier legs bij de speler bleven die begon op het juiste moment te breaken om de set te pakken. In de tweede set weet Cross twee legs te pakken met een 13- en een 15-darter voordat SuperChin 2-1 maakt. Cross weet 1-1 in sets te maken door 111 te finishen om de set te pakken. De derde set mag Cross beginnen maar SuperChin weet de eerste leg te pakken. Het is de Engelsman die de derde set zonder leg verlies en daarmee de wedstrijd wint.

James Wade (79.54) 1-2 Martin Lukeman (82.08) (0-3; 3-1; 2-3)
The Machine geeft vanavond niet thuis, de Brit speelt ver onder zijn kunnen. Debutant Lukeman heeft een droomstart op de World Grand Prix en wint de eerste set zonder leg verlies. In set twee krijgt Wade zijn eerste pijlen op een finish maar The Machine mist vier pijlen waardoor Smash zijn vierde leg op rij wint. In leg twee heeft Wade zeven pijlen nodig om zijn eerste leg te pakken, een beetje geholpen door Lukeman die 120 mist op tops. The Machine maakt ook 2-1 met een 68-finish, ditmaal lukt het de Brit om met de eerste pijl de dubbel te vinden. Wade harkt de tweede set binnen door de vijfde pijl eindelijk in de dubbel te gooien. In de vierde leg van de derde set gooit Wade zijn hoogte punt van dit duel een 121-finish voor 2-2. De beslissende leg mag Lukeman beginnen en hij weet James Wade die vandaag matig speelde uit te schakelen. De tweede debutant die door is naar de tweede ronde van de World Grand Prix.

Gerwyn Price (86.9) 2-0 Martin Schindler (82.96) (3-1; 3-0)
De derde leg van de eerste set ging naar de Duitser Schindler, het bleek de enige leg die de 25-jarige Schindler's Fist wist te pakken. De nummer één van de wereld kwam geen moment in de problemen en treft in de tweede ronde Joe Cullen.

Michael Smith (80.73) 1-2 Nathan Aspinall (80.68) (1-3; 3-2; 0-3)
The Asp gaat goed van start en breakt Smith met een 116-finish in de openingsleg. Als Bully Boy de tweede leg niet uit krijgt kan Aspinall 0-2 maken. In de derde leg lukt het Smith tops te gooien maar hij kan niet voorkomen dat Aspinall de set van Smith afsnoept met 3-1. In de tweede set komt The Asp met een 12-darter op 0-2 voorsprong, met één been in de tweede ronde gooit Smith 95- en 101 uit om een beslissende leg af te dwingen. Aspinall mist drie wedstrijdpijlen waarna Smith 1-1 in sets maakt. De 32-jarige Smith mag de alles beslissende set beginnen, Aspinall mist 158 op dubbel 19 maar weet Smith in de herkansing wel te breaken. Als hij de eigen leg weet te behouden komt Asinall 0-2 voor in de set van Smith. Als Smith 80 niet uitkrijgt weet Aspinall uiteindelijk de winnende dubbel te gooien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws