Home PDC UK Masters 2e ronde avond: Ook van Barneveld bij de laatste 16

UK Masters 2e ronde avond: Ook van Barneveld bij de laatste 16

RvN

Vanavond werden de overige partijen in de tweede ronde gespeeld. Vanmiddag bereikten Richie Burnett, Mensur Suljovic, Arron Monk, Stuart Kellett, Ronnie Baxter, Michael van Gerwen, Robert Thornton en Dave Chisnall zijn de derde ronde. Vanavond kwamen daar Mark Webster, Andy Hamilton, John Part, James Wade, Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Adrian Lewis en Simon Whitlock bij.

Wes Newton en Mark Webster begonnen de avond. Newton had in de eerste instantie het initiatief in de partij maar uiteindelijk werd hij toch verrast door het solide spel van The Spider. Vervolgens won Andy Hamilton van Brendan Dolan in een partij die ook gelijk op ging maar waar The Hammer toch uiteindelijk aan het langste eind trok.

In de derde partij wordt Gary Anderson volledig verrast door John Part die op een 3-0 en 4-1 voorsprong komt en deze niet meer uit handen geeft. In een sterke partij wint de Canadees uiteindelijk met 6-3. Mervyn King kwam in de vierde partij nooit goed in zijn spel en kon alleen maar lijdzaam toezien hoe Wade overtuigend met 6-1 won. Ook Phil Taylor domineert in zijn partij tegen Jamie Caven en met een gemiddelde van ruim 106 veegt hij Jabba met 6-1 van het bord.

Echter wordt dit gemiddelde de volgende partij nog overtroffen want onze landgenoot Raymond van Barneveld gunt Kevin Painter maar twee legs in een partij die hij met een gemiddelde van 107.45 wint. Adrian Lewis heeft ook weinig moeite met zijn tegenstander David Pallett en de avond wordt afgesloten met een whitewash van Simon Whitlock op Wayne Jones.

De derde ronde begint zondagmiddag om 14:00 uur. Het speelschema:

Dave Chisnall v Stuart Kellett
Arron Monk v Robert Thornton
Phil Taylor v Richie Burnett
Raymond van Barneveld v Andy Hamilton
Simon Whitlock v Ronnie Baxter
Mensur Suljovic v John Part
Mark Webster v Adrian Lewis
Michael van Gerwen v James Wade

Het deelnemersveld op de UK Masters bestaat uit de top 32 van de Pro Tour Order of Merit op 29 januari, 24 UK Qualifiers en 8 European Qualifiers. De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. De partijen kunnen gevolgd worden via het live scorecenter van de PDC.

Hieronder de samenvattingen van de vanavond gespeelde tweede ronde partijen:

Wes Newton (81.08) 3-6 Mark Webster (84.99)
Wes Newton begint het sterkst aan de partij en wint de eerste twee legs. Webster trekt de stand snel weer gelijk, maar komt voorlopig nog niet op voorsprong want Newton wint de vijfde leg om opnieuw voor te komen op de Welshman. In de zesde leg trekt Webster de stand wederom gelijk en ook in de zevende leg is het Mark Webster die sterker opent en als eerste op een finish staat. Via dubbel 10 komt de Welshman op een 4-3 voorsprong. Ook de achtste leg gaat naar Webster die op één leg van de overwinning komt. Via een finish van 39 verslaat Mark Webster de finalist van de European championships en gaat naar de derde ronde van de UK Masters.

Andy Hamilton (87.22) 6-4 Brendan Dolan (88.04)
Dolan mag beginnen aan de wedstrijd maar het is Andy Hamilton die de eerste leg binnensleept via een 40 finish en de Noord-Ier breekt. Door drie gemiste dubbels van The Hammer kan Dolan de tweede leg meteen terug breken voor 1-1. Dolan mist bullseye voor een 123 finish in de derde leg en Hamilton straft dit af door 60 uit te gooien voor 2-1. Via een 98-finish komt de Engelsman ook op 3-1. Dolan weet wel zijn eigen leg te houden en brengt de marge terug naar 1 via 64. Via een 180 en een finish van 40 breekt Dolan The Hammer en komt op 3-3 en wint vervolgens zijn derde leg op rij voor 4-3. The Hammer wint ook weer een leg en via een finish van 40 trekt hij de stand weer gelijk en begint de negende leg met 140 en 180 en via dubbel 16 herpakt hij de voorsprong en in de laatste leg is het wederom de man uit Stoke-on-Trent die aan het langste eind trekt en 6-4 wint van Brendan Dolan.

John Part (93.99) 6-3 Gary Anderson (95.80)
Via een 72-finish komt de Canadees op een 1-0 voorsprong en begint de tweede leg met 180! Via tops breekt Part Anderson in de tweede leg en komt op een 2-0 voorsprong. Via onder andere een 140 en 180 zet Part zijn indrukwekkende spel in de derde leg voort en via 16 komt de man uit Oshawa op 3-0. In de vierde leg mist Part bullseye voor een finish van 86 en Anderson straft dit af door 116 uit te gooien en terug te komen tot 3-1. Part laat zich niet van de wijs brengen en staat na 12 pijlen op tops in de vijfde leg. Hij mist drie pijlen maar Anderson mist 142 en bij de herkansing gooit John Part alsnog tops en komt op 2 legs van de overwinning. Anderson staat in een indrukwekkende zevende leg na 9 pijlen op 47 en gooit deze vervolgens uit om terug te komen tot 4-2. De Schot breekt de Canadees in de zevende leg via tops en brengt de marge terug tot 1 leg verschil. In de achtste leg komt de Schot op voorsprong maar mist 48 en ziet Part voor zijn neus 111 uitgooien. Via een finish van 86 maakt de Canadees een indrukwekkende partij af en verslaat Gary Anderson om door te gaan naar de derde ronde.

James Wade (91.76) 6-1 Mervyn King (77.37)
Beide heren beginnen zwak aan de eerste leg. Toch is het James Wade die de leg binnenharkt via een 20-finish. In de tweede leg trekt James Wade opnieuw aan het langste eind en via een knappe 147 finish komt hij op 2-0. In de derde leg komt ook King beter in zijn spel, maar toch is het Wade die via 40 zijn derde leg op rij wint. Ondanks een 180 van King in de vierde leg is het opnieuw Wade die King scorend de baas is. Maar door een aantal gemiste dubbels krijgt King zijn eerste kansen op een dubbel die hij pakt en zijn eerste leg op het scorebord zet. Hij kan dit niet voortbouwen van James Wade pakt de vijfde leg weer via een finish van 24. In leg zes staat The Machine na 12 pijlen weer op tops en gooit deze voor 5-1. In de laatste leg heeft King opnieuw weinig in te brengen tegen de nummer 4 van de wereld en gaat er 6-1 af. Wade gaat door naar de derde ronde.

Phil Taylor (106.97) 6-1 Jamie Caven (96.00)
Beide heren beginnen sterk aan de partij. Het is The Power die de eerste leg via een finish van 32 binnensleept. In de tweede leg staat Caven op voorsprong en staat op tops, maar ziet Taylor voor zijn ogen 124 uitgooien en de voorsprong uitbouwen tot 2-0. In de derde leg zet de nummer 1 van de wereld zijn sterke spel voort en via 140 en 180 komt hij na een 46-finish op 3-0. Via een 12-darter en een 130 finish wint de man uit Stoke-On-Trent ook de vierde leg op zeer indrukwekkende wijze. In de vijfde leg krijgt Jamie Caven voor het eerst kansen om een leg te winnen maar hij gooit 79 niet uit en Taylor mist niet op dubbel 10. In de zesde leg trekt Caven eindelijk aan het langste eind en via dubbel 16 komt Jabba ook op het scorebord. Hij kan deze opleving echter niet voortzetten want ook de zevende leg gaat naar The Power die op indrukwekkende wijze doorgaat naar de derde ronde.

Raymond van Barneveld (107.45) 6-2 Kevin Painter (91.28)
Via een 180 en een 86 finish komt Barney op 1-0 en begint de tweede leg met 180. Ook Painter gooit 180 in de tweede leg maar scorend is de Nederlander de Engelsman toch de baas en via 81 komt de Hagenaar op 2-0. In de derde leg zet The Man zijn sterke spel voor en gooit opnieuw een 180 en komt op 3-0. Ook Painter komt op het scorebord via onder andere een 180 in leg 4: 3-1. In de vijfde leg trekt de Hagenaar opnieuw aan het langste eind en komt op een comfortabele voorsprong van 4-1. Painter gooit in leg zes de zesde 180 van de partij en gooit 71 uit om terug te komen tot 4-2. Barney laat zich niet uit het veld slaan en via een 61 finish komt hij op één leg van de overwinning. Painter is in de volgende leg scorend de betere maar na meerdere gemiste dubbels geeft hij de Nederlander de kans op 49 die deze pakt en zo wint Raymond van Barneveld met een gemiddelde van ruim 107 van Kevin Painter.

Adrian Lewis (97.71) 6-3 David Pallett (84.74)
Jackpot begint sterk aan de partij met drie keer 140 en een finish van 81 voor een vroege voorsprong. In de tweede leg is David Pallett scorend de betere en via een 71 finish brengt hij de stand terug tot 1-1. Lewis begint de derde leg met 180 en via tops herpakt hij de voorsprong: 2-1. De tweevoudig wereldkampioen begint de vierde leg opnieuw met 180 en via een finish van 40 breidt Jackpot de voorsprong uit tot 2 legs verschil. Via onder andere twee keer 180 wint Lewis de vijfde leg ook indrukwekkend. Pallett weet ook weer een leg op het scorebord te zetten via een finish van 84 en komt terug tot 4-2. Jackpot laat zijn tegenstander echter niet dichterbij komen en brengt de stand tot 5-2. David Pallett wint de achtste leg nog maar weet de tweevoudig wereldkampioen niet echt meer in moeilijkheden te brengen, want ondanks wat gemiste dubbels weet Lewis de overwinning naar zich toe te slepen via een 180 en een finish van 20 om zo ook naar de derde ronde te gaan.

Simon Whitlock (89.29) 6-0 Wayne Jones (84.65)
De Australiër begint de wedstrijd met 180 en staat als eerste op een finish, en via tops sleept hij de eerste leg binnen. Whitlock mist bullseye voor 89 in de tweede leg maar Wayne Jones gooit 104 niet uit en bij de herkansing gooit Whitlock wel uit voor 2-0. Jones staat in de derde leg op voorsprong maar door een 180 en een 120-finish van The Wizard komt deze toch op 3-0 voor. Ook in de vierde leg trekt de Europees kampioen aan het langste eind. In de vijfde leg gaat het gelijk op maar het is wederom Whitlock die als eerste een dubbel raakt en op één leg van de overwinning komt. Ook in de zesde leg krijgt The Wanderer geen kans meer want The Wizard gooit 116 uit en wordt zo de laatste die zich bij de deelnemers van de derde ronde voegt via een whitewash.