Home PDC Phil ‘The Power’ Taylor wint de UK Open 2010

Phil ‘The Power’ Taylor wint de UK Open 2010

Taylorwintukopen

Phil Taylor heeft wederom een titel aan zijn erelijst toegevoegt. Deze keer was hij de sterkste tijdens de UK Open van 2010. In de finale won hij zonder al teveel problemen met 11 -5 van de Schot Gary Anderson. Verder wist Taylor dit toernooi te winnen van Simon Whitlock, Denis Ovens, Wayne Mardle, Kevin Painter en Adrian Lewis. Met de overwinning mag ‘The Power’ weer 40.000 pond bijschrijven. De Runner-up Gary Anderson mag met de knappe tweede plaats 20.000 pond bijschrijven. De Schot wist door overwinningen op Tony Ayres, Paul Nicholson, Michael van Gerwen, Mervyn King en Paul Nicholson de finale te bereiken.

Wedstrijdverslag Finale

We beginnen met de shoot-out op het podium en Anderson mag beginnen. Taylor is als eerste op stoom en hij breekt Anderson meteen met een 161 finish. Een 134 finish blijkt teveel in zijn eigen leg maar omdat Anderson 116 mist houdt Taylor zijn eigen leg met tops: 2-0. De Schot komt ook op stoom en maakt er 1-2 van. Beide heren laten een hoog niveau zien, maar het is Anderson die als eerste op een finish van 160 staat. Hij ziet de laatste pijl tegen het ijzer van dubbel 20 en mag ervoor terug komen. Door het missen van dubbels is het echter Taylor die de leg weet te verzilveren: 3-1. Taylor staat in het vervolg als eerste op een finish van 136 maar met 180 weet de Schot er maximale druk op te zetten. Taylor mist maar de Schot heeft zijn zenuwen niet in bedwang. Diezelfde zenuwen spelen ook bij Taylor. Het is ‘The Power’ die zichzelf als eerste in bedwang heeft: 4-1.

De eerste leg na de pauze is een prooi Taylor voor omdat Anderson voor zichzelf de 20 blokkeert. Dit brengt de stand op 5-1. Taylor blijft dodelijk goed doorgooien en dreigt met wederom een breekpunt weg te lopen van de Schot. Hij mist echter op dubbel 20 en met dubbel 12 brengt Anderson de achterstand terug aar 2-5. Een zwak begin van ‘The Power’ biedt kansen voor Anderson maar Taylor weet zich te herstellen. Beide heren op een hoge finish maar ze laten het lopen. Het is Taylor die uiteindelijk zijn eigen leg weet te houden: 6-2. Vele gemiste dubbels worden net niet bestraft door Taylor en Anderson behoudt zijn eigen leg met moeite: 3-6. In het vervolg laat Taylor de Schot geen kans en met grote achterstand brengt hij de score op 7-3.

Ook na de 2e break is het Taylor die als eerste uit de startblokken komt: 8-3. Het begint er langzaam op te lijken dat Anderson met zijn fantastische spel van de hele finaledag teveel energie heeft verbruikt want Taylor weet ‘The Flying Scotsman’ weer te breken: 9-3. Het vervolg is echter matig van Taylor. Anderson krijgt maar liefst 6 pijlen voor 110, maar weet de finish met 3 pijlen te verzilveren en breekt Taylor meteen terug om de stand op 4-9 te brengen. De volgende leg gaat weer tegen de darts in, met een fantastische 167 finish is Phil Taylor nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning. Het lijkt gedaan, maar Anderson geeft zich nog niet gewonnen. De Schot brengt de stand terug op 10-5, ondanks een uit het bord vliegende pijl.

Na de 3e pauze gaan beide heren precies gelijk op tot het wegzetten van de finish. Taylor besluit echter in stijl en met een stand van 11-5 is de vierde UK Open titel een feit voor Phil ‘The Power’ Taylor. Hij mag hiermee een prachtige beker en natuurlijk 40.000 pondjes bijschrijven op zijn rekening.