Home PDC UK Open 2013 dag 1: Dramatische dag voor de Nederlanders

UK Open 2013 dag 1: Dramatische dag voor de Nederlanders

dartfreakz-115

Het is zover. Vanavond ging de ‘FA Cup of Darts’ van 2013 van start. Voor de Nederlanders is deze dag uitgelopen op een drama. Alleen Jelle Klaasen wist de eer hoog te houden. The Matador  boekte een nipte winst op Gareth Pass en heeft zich hierdoor bij de derde ronde kandidaten kunnen voegen. Voor Vincent van der Voort, Roland Scholten, Gino Vos, Tony West, Co Stompé, Gino Vos en Leon de Geus is het voorbij. De ‘oranjes vlogen er bij bosjes uit.

Vincent van der Voort wist zijn voorronde partij nipt te winnen, maar moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in voormalig WK finalist Kirk Shepherd. Roland Scholten kon in ronde één niet van Conan Whitehead winnen. Gino Vos boekte in de voorronde een overwinning op Alan Derrett maar de jonge Nederlander pakte in de eerste ronde slechts één leg tegen Connie Finnan. Co Stompé moest het toernooi met een nipte nederlaag verlaten. Leon de Geus kon in de eerste ronde niet van Scott Robertson winnen. De gebroeders Tony en Steve West hadden elkaar in de tweede ronde kunnen treffen maar dit ‘familie onderonsje’ kwam er niet. Tony West was in zijn voorronde partij succesvol maar sneuvelde in de volgende ronde tegen Jake Pennington. Steve West maakte het goed door Pennington in de tweede ronde verslaan.

Er zijn ook wat verrassingen te noteren op de eerste dag van de UK Open 2013. Zo liggen Colin Osborne en Justin Pipe al uit het toernooi. Osborne verloor in de tweede ronde nipt van Matthew Edgar. Justin Pipe leed in de eerste ronde een nederlaag tegen Gareth Pass. Ted Hankey was wel succesvol. The Count wist zijn eerste en tweede ronde partij winnend af te sluiten. BDO topper Stephen Bunting was ook succesvol met overwinningen op Darrell Thorpe en Jason Wilson. ‘Collega’ Robbie Green was niet fortuinkijk. Kong moest in de voorronde tegen James Wade die met 5-2 een maatje te groot was.

De beste 96 spelers van de UK Open Order of Merit 2013 (inclusief spelers met gelijk aantal ponden) en 32 gekwalificeerde ‘amateur’ spelers hebben het deelnemersveld van het grote en populaire toernooi bepaald. De top 32 van de UK Open Order of Merit 2013 mag pas in de derde ronde instromen. Hiertoe behoren onder andere Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en de gebroeders Kim en Ronny Huybrechts. Spelers die op plek 33 tot en met 64 van de UK Open ranglijst staan, mogen in de tweede ronde aanvangen. Dit geldt voor onder andere Co Stompé, Steve West en Jelle Klaasen. Leon de Geus, Tony West, Gino Vos, Vincent van der Voort en en Roland Scholten vallen buiten de top 64 van de UK Open Order of Merit en moeten vanaf ronde één aan de bak.

De partijen in de voorronde, eerste ronde en tweede ronde worden gespeeld over best of 9 legs. De loting voor de derde ronde wordt op vanavond na de tweede ronde partijen verricht.De UK Open kent een open loting waardoor grote namen er al vroeg uit kunnen liggen. Voor de winnaar ligt de hoofdprijs van £40.000,- klaar.

De UK Open is via RTL7 te zien. Klik hier voor het uitzendschema. Enkele partijen kunnen ook via het live scorecenter van de PDC gevolgd worden.

Uitslagen van de Nederlanders:

Speedy Services UK Open 2013
Speelschema – donderdag 6 juni
Hoofdpodium
Voorronde
Vincent van der Voort
(85.88) 5-4 Andy Murray
Eerste ronde
Conan Whitehead 5-4 Roland Scholten (84.33)

Podium twee
Tweede ronde
Jake Pennington 3-5 Steve West (83.65)

Podium vier
Voorronde

Gino Vos 5-3 Alan Derrett
Eerste ronde
Tony West 2-4 Jake Pennington

Podium vijf
Tweede ronde
Co Stompé (85.07) 4-5 Michael Mansell

Podium zes
Tweede ronde
Gareth Pass 4-5 Jelle Klaasen
Eerste ronde
Connie Finnan 5-1 Gino Vos (75.69)

Podium zeven
Voorronde

Tony West 5-3 Jamie Lewis
Eerste ronde
Vincent van der Voort 3-5 Kirk Shepherd

Podium acht
Eerste ronde
Leon De Geus 3-5 Scott Robertson

Voor alle overige uitslagen van dag 1, klik hier.

Prijzengeld
Winnaar 40.000 GBP
Runner-up 20.000 GBP
Halve finalisten 10.000 GBP
Kwartfinalisten 6.000 GBP
Laatste 16 – 4.000 GBP
Laatste 32 – 2.000 GBP
Verliezers derde ronde 1.000 GBP
Totaal 200.000 GBP