Home PDC UK Open Kwartfinales: Ayres, Ovens, Anderson en Taylor winnen

UK Open Kwartfinales: Ayres, Ovens, Anderson en Taylor winnen

TonyAyres2010

Na een lange middag darts zitten de kwartfinales er alweer op. De middag begon al opmerkelijk aangezien Tony Ayres in een kraker van een partij wist te winnen van James Wade. Daarna liet Gary Anderson zien in topvorm te zijn door te winnen van Andy Hamilton. In de 3e partij wist Denis Ovens overtuigend te winnen van Wes Newton en als laatste wist Phil Taylor zonder problemen de halve finales te bereiken door Adrian Lewis te verslaan. De halve finales zullen rond 20.00 van start gaan en daarna zal ook meteen de grote finale gespeeld worden.

Loting Kwartfinale

Tony Ayres – James Wade 10-9

In een super spannende partij heeft Tony Ayres uiteindelijk voor een verrassing gezorgt door James Wade met 10-9 te verslaan. Ayres kende een enorm goede start en wist al snel op een 3-0 voorsprong te komen waarna Wade eindelijk wat terug deed door met tops zijn eerste leg te pakken. Ayres noteerde hierna een 84 check-out om zo met een 4-1 voorsprong de eerste pauze in te gaan. Na de korte onderbreking kwam ’the machine’ goed uit de startblokken, hij noteerde een 13-darter om terug te komen tot 4-2. Zag daarna Ayres met dubbel tien uitlopen naar 5-2. Via tops wist Wade er weer 5-3 van te maken om hierna aan te leggen op een 141 check-out die hij miste op dubbel twaalf. Ayres profiteerde hiervan en pakte alsnog de leg op tops. In de leg erop wist Wade na vijf pijlen eindelijk de dubbel achtien te vinden. Een telfout van Ayres in de 11e leg leide er bijna toe dat Ayres deze leg alsnog verloor, Wade vergat het af te straffen en zag Ayres alsnog de leg pakken. Hierna bracht een 11-darter Wade terug naar 7-5 en een cruciale 101 check-out brachten hem zelfs terug naar 7-6. Ayres hield zijn hoofd koel en gooide 64 met twee pijlen uit om zo weer verder uit te lopen. Hierna leek het sprookje van Ayres voorbij Wade kwam terug naar 8-7, 8-8 en wist zelfs via tops op 9-8 voor te komen. ‘The Machine’ mocht in de 18e leg dan ook aanleggen voor de wedstrijd. Hij faalde op tops, waarna ook dubbel tien niet de overwinning bracht en zelfs de dubbel vijf klaarde het karwei niet. Ayres mocht hierdoor aanleggen op 152 om in de wedstrijd te blijven. Hij begon met Triple 20, gevolgt door nog een triple 20 om daarna een fantastische finish te verzilveren op dubbel zestien. Bij een 9-9 stand mocht Ayres daarna aan de beslissende leg begonnen. Hij begon sterk en gaf eigenlijk niks meer uit handen en besliste de partij op dubbel achtien om zo het sprookje te voltooien.
 
Gary Anderson – Andy Hamilton 10-6
In een hoogstaande partij heeft Gary Anderson uiteindelijk weten te winnen van Andy Hamilton, ‘The Hammer’ bleef ondanks zijn grote achterstand ervoor vechten. De schot begon goed aan de partij en kwam op een 2-0 voorsprong. Een misser van Anderson geeft Hamilton de kans om terug te komen naar 2-1. Maar de Schot weer hierna met een sterke 11-darter alweer uit te lopen naar 3-1. Hamilton zette hier een 14-darter tegenover maar zag hierna Anderson 106 checken. Via Dubbel vier en dubbel 7 liep de Schot nog verder uit. In de 9e leg miste ‘The Hammer’ een 136 check-out op dubbel acht en zag hij Anderson de leg stelen, Anderson pakte hierna ook de 10e leg op tops en kwam zo op een comfortabele voorsprong. Na de korte onderbreking vocht Hamilton nog goed terug. Hamilton wist hierna nog vier legs terug te pakken doormiddel van o.a. een 11-darter. Anderson miste daarintegen nog een 9-darter op dubbel 12. De schot begon met twee keer 180, gevolgt door nog is triple 20, triple 19 waarna de dubbel 12 aan de verkeerde kant van het ijzer belande. Een 9-darter werd het dus niet maar de Schot pakte de leg alsnog. Uiteindelijk besloot Anderson de wedstrijd met een 11-darter in zijn voordeel. 

Wes Newton – Denis Ovens 3-10
Ovens mag het bal beginnen en houdt zijn eigen leg: 1-0. Dankzij een goed vervolg brengt hij de stand al snel op 3-0. ‘The Heat’ blijft de wedstrijd domineren: 4-0. Ovens is ook in het vervolg te sterk voor Newton die duidelijk gefrustreerd raakt als Ovens met 5-0 halverwege is om voor het eerst in zijn leven de halve finale van een televisie toernooi te bereiken. Na de pauze lijkt het tij te keren voor Wes die als eerste een finish overlaat van 164. Dit is te hoog gegrepen maar met Sjanghai maakt hij er toch 1-5 van. De volgende leg is wederom een prooi voor ‘The Heat’: 6-1. Ondanks de druk van Ovens komt Newton via 180 als eerste op een 136 finish die hij weer wegzet op tops. Ondanks missers op de dubbels van Newton wordt het toch 2-6. Ovens toont zijn overmacht weer met 2 maximale scores in zijn leg en maakt er met een 11-darter 7-2 van. Newton blijft dubbels missen en Ovens vergroot de voorsprong: 8-2. Het wordt na de pauze al snel 9-2 voor Ovens. Newton weet de wedstrijd nog te verlengen door er 3-9 van te maken, maar dan stapt Ovens op het gaspedaal en met D16 staat de eindscore op 10-3. In de nazomer van zijn carrière staat de 52-jarige Denis Ovens voor het eerst in de halve finale van een groot tv toernooi. Waar hij het gaat opnemen tegen Phil Taylor of Adrian Lewis.

Phil Taylor – Adrian Lewis 10-2
Taylor de wedstrijd en houdt meteen zijn eigen leg: 1-0. De grootmeester breekt Lewis meteen voor 2-0, maar Lewis weet al meteen terug te breken: 1-2. Ondanks zijn eigen missers geeft Lewis zijn eigen leg weg omdat hij zelf de dubbels ook niet weet te raken: 3-1. Lewis laat 24 over maar ‘The Power’ weerstaat de druk: 4-1. Ook na de pauze laat Taylor het sterkste spel zien: 5-1. Lewis mist een 124 finish door maximale druk van Taylor die er 6-1 van maakt. De jongeling is nog plan om voor vermaak te zorgen en begint met 180. Een prachtig vervolg brengt Lewis de winst in zijn leg: 2-6. Phil neemt de macht weer over. Hij loopt uit naar 8-2 en wint de wedstrijd uiteindelijk met 10-2.

{pgslideshow id=18|width=640|height=480|delay=3000|image=L}