Home PDC Steve Brown pakt zijn allereerste overwinning in Barnsley en Van Gerwen beste...

Steve Brown pakt zijn allereerste overwinning in Barnsley en Van Gerwen beste Nederlander

SteveBrown

Steve Brown heeft vandaag de eerste overwinning van zijn carrière behaald. Hij was in de finale met 6-3 te sterk voor Ian White die op zijn beurt voor een grote schok zorgde door achter elkaar Dennis Priestley, Dave Chisnall en Adrian Lewis (6-1) te verslaan. Vandaag werd bij de PDC alweer het 5e vloertoernooi van het jaar gespeeld. Geen Players Championship deze keer, maar de allereerste UK Open Qualifier van het jaar. In totaal zullen er 8 toernooien zijn waarbij de spelers zich kunnen plaatsen voor de UK Open 2011. In totaal stonden er vandaag 142 spelers aan de start in Barnsley voor een totale prijzenpot van £35,000,-. Opvallende afwezigen waren vandaag James Wade, Phil Taylor, Raymond van Barneveld en Ronnie Baxter. Er deden namens Nederland 6 spelers mee en dat waren Mareno Michels, Vincent van der Voort, Roland Scholten, Michael van Gerwen, Co Stompé en Jelle Klaasen.

Een van de mannen die vandaag hoge ogen gooide was Scott Rand. Hij was in de 1e ronde met 6-4 te sterk voor Gary Anderson en gooide in de 2e ronde Co Stompé met 6-1 uit het toernooi. In de 3e ronde moest ook het Zuid-Afrikaanse talent Devon Peterson er met 6-4 aan geloven en die was nu net een beetje in zijn element bij het PDC circuit met zijn 3e ronde plaats. Uiteindelijk moest Steve Brown een eind maken aan de opmars van Rand en dat deed hij door bij de laatste 16 met 6-5 van hem te winnen. Aan het begin van de dag leek het erop dat John Henderson weer op koers was om een flinke portie van de prijzenpot mee te nemen want hij versloeg in de 1e ronde de favoriet, Andy Hamilton met 6-3. Denis Ovens wist de Schot uiteindelijk van een flink avondmaal af te houden met een 6-2 overwinning. Wayne Mardle kwam vandaag netjes de 1e ronde door met een 6-3 overwinning op Ian Lever maar moest in de 2e ronde het onderspit delven tegenover Dave Chisnall, die een ronde eerder die andere oud-gediende, Peter Manley ook al uit het toernooi had gegooid. Andere opvallende feiten vandaag: Jason Crawley was Barrie Bates in de 1e ronde net de baas met 6-5 en Ian White bracht een opvallende prestatie op het bord tegen Dennis Priestley: 6-2. En dat werd niet de laatse opvallende prestatie van Ian White want hij was op weg naar de finale ook nog met 6-3 te sterk voor Dave Chisnall en zelfs met 6-1 voor regerend wereldkampioen Adrian Lewis. 

De Nederlanders deden het vandaag niet zo vreselijk goed als andere dagen. Mareno Michels kwam prima door de voorronde met een 6-2 overwinning op Steve Cupitt, maar in de de eerste ronde was Steve Evans met 6-2 toch een maatje te groot. De overige 5 Nederlanders kwamen allemaal de 1e ronde door. Van der Voort won met 6-1 van Michael Smith en Roland Scholten wist Simon Jones met 6-3 van zich af te houden. Co Stompé won met 6-3 van Mark Jodrill en er was een whitewash voor de Brabanders in het rijtje. Jelle Klaasen won met 6-0 van Paul Schofield en Michael van Gerwen gooide Matthew Edgar met dezelfde cijfers van het bord. De 2e ronde werd een echte kaalslag voor onze landgenoten. Kirk Sheperd wist verassend te winnen van Vincent van der Voort met 6-5 en Simon Whitlock kon met een 6-4 overwinning Roland Scholten net de baas blijven. Co Stompé werd met 6-1 verslonden door Scott Rand die het uiteindelijk tot de laatste 16 wist te schoppen. Jelle Klaasen had toch wat pech met de loting want die moest het opnemen tegen de regerend wereldkampioen, Adrian Lewis. Die was vandaag met 6-2 toch wat te sterk voor de Brabander. Michael van Gerwen wist als enige Nederlander door te dringen tot de 3e ronde met een ruime 6-1 overwinning op Andy Hutchings. In de 3e ronde viel het kwartje net de verkeerde kant op voor ‘Mighty Mike’ want de wedstrijd werd met 6-5 gewonnen door Colin Lloyd. Met deze prestatie mocht Michael van Gerwen zich de beste Nederlander van de dag noemen. En het gaat nog een lange dag worden, want vanavond zal de jonge Brabander ook weer van de partij zijn bij het 2e toernooi dat in het kader van de PDC Unicorn Jeugdtour gehouden wordt. Aanvankelijk wist Van Gerwen niet dat hij nog speelgerechtigd was bij de jeugd, maar nu dat wel het geval zal zijn zal hij gewoon aan de start verschijnen in Barnsley. 

Uitslagen UK Open Qualifier (Barnsley dag 1):

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder en alle overige uitslagen kun je hier vinden.

{sheet 329}