Home PDC UK Open Qualifier 3 in Wigan: Adrian Lewis grijpt de titel met...

UK Open Qualifier 3 in Wigan: Adrian Lewis grijpt de titel met 6-4 winst van Robert Thornton

adrian_lewis

Adrian Lewis heeft vandaag nog maar eens een hoofdprijs opgepakt van £6.000,- nadat hij in de finale met 6-4 te sterk was voor de Schot Robert Thornton. Die was op zijn beurt met 6-2 weer verassend de bovenliggende partij in de voorafgaande Schotse halve finale tegen Gary Anderson.

Vandaag stond alweer het 3e kwalificatietoernooi op het programma dat in het teken van de UK Open 2011 stond. Dit toernooi werd in het tenniscentrum in Wigan gespeeld en ook vandaag en morgen zijn er weer voldoende kansen om kwalificatie af te dwingen voor de UK Open 2011 dat van 2-5 juni in Bolton wordt gehouden. Gisteren werd ook nog eens bekend dat Speedy Hire de nieuwe titelsponsor zal zijn van het toernooi. Het bedrijf Speedy Hire lanceerde het nieuws afgelopen vrijdag bij het hoofdkantoor in het bijzijn van regerend UK Open kampioen Phil Taylor, Gary Anderson, de runner op van de editie van 2010 en Mark Webster.

Het was vandaag weer dringen aan de start bij de UK Open kwalificatie in Wigan, waar ook PDPA leden zonder Protour Card aan mogen deelnemen. Namens Nederland staan Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Mareno Michels,  Roland Scholten, Michael van Gerwen, en Jelle Klaasen. Opvallende afwezigen zijn vandaag Co Stompé, James Wade en Phil Taylor. De laatste 2 heren hebben op dit moment 2 weekenden van de kwalificatie voor de UK Open gemist. 

Het was voor de Nederlandse heren niet een al te beste dag in Wigan. In de eerste ronde bleef de schade beperkt en was alleen Roland Scholten het slachtoffer. Jimmy Mann was in de 1e ronde met 6-3 toch wat te sterk. Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen deden goede zaken in de 1e ronde en wonnen allen hun wedstrijd met 6-0. Jelle Klaasen ging met een 6-3 overwinning naar de 2e ronde en Mareno Michels won nipt met 6-5. De 2e ronde werd een behoorlijke kaalslag omdat alleen Van der Voort bleef staan met een 6-0 overwinning op Mick McGowan. Van Barneveld verloor met 4-6 van Andy Jenkins en Tony Ayres was met 6-3 Jelle Klaasen de baas. Van Gerwen ging met dezelfde cijfers van het bord af tegen Peter Wright. Mareno Michels moest het toernooi verlaten met een 0-6 verliespartij van Matt Jackson.

Na de 3e ronde was het Oranje sprookje van het 3e UK Open kwalificatie toernooi over en uit. Vincent van der Voort werd met 5-6 verslagen door Andy Hamilton en was hiermee de beste Nederlander van de dag. Voor Van Barneveld gaat hjet morgen toch een spannende dag worden voor behoud van zijn 5e plaats op de Order of Merit. Eerder vandaag maakte Dartfreakz al bekend dat bij een goede run van Simon Whitlock het mogelijk is dat Van Barneveld naar de 6e plaats zou gaan. Het gat tussen beide heren is na vandaag nog maar £6.50,-. Er is morgen dus nog genoeg om voor te spelen in Wigan. 

Voor Van Gerwen gaat het weer een lange dag worden want die mag vanavond ook nog aan de bak bij de PDC Unicorn Jeugdtour. Het is op dit moment nog onbekend welke Nederlandse jongeren er nog meer zullen deelnemen aan dit toernooi. Maar zodra er meer bekend is zal Dartfreakz u met een apart artikel op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Uitslagen UK Open Qualifier 3 (Wigan dag 1):

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder en alle overige uitslagen kun je hier vinden.

{sheet 332}