Michael van Gerwen pakt zijn derde UK Open Qualifier titel op rij PDC
PDC

Michael van Gerwen pakt zijn derde UK Open Qualifier titel op rij

Michael van Gerwen pakt zijn derde UK Open Qualifier titel op rij

Er komt nog geen einde aan de zegereeks van Michael van Gerwen op de UK Open Qualifiers. Na de dubbelslag te Crawley waar de jonge sensatie de eerste twee UK Open Qualifiers van het jaar naar zich toetrok, denderde hij vandaag verder en schreef ook deze editie op zijn naam. Hiermee is de hattrick een feit. Vandaag moest naamgenoot Michael Smith het in de finale ontgelden. De runner-up van de Youth Tour Order of Merit 2012 was niet opgewassen tegen het geweld van de Nederlander en kon slechts twee legs naar zich toetrekken. In zijn eerste ronde partij tegen Roland Scholten miste van Gerwen ook nog de dubbel 12 voor een 9-dart finish.

Met deze overwinning staan vijf van de laatste zeven Pro Tours op naam van Mighty Mike en zeven keer op rij bereikte hij de halve finale op de Pro Tour. Na vandaag heeft de jonge Brabander zijn derde positie op de wereldranglijst ook weer kunnen opeisen. Na de UK Open Qualifier 2 werd hij de nieuwe nummer drie van de wereld, ten koste van James Wade. Na de onlangs gehouden UK Masters moest hij deze positie echter weer aan James Wade afstaan vanwege een nederlaag tegen The Machine in de derde ronde. Maar Mighty Mike had aan de finaleplek van vandaag genoeg om de Engelsman wederom van de derde plek te verstoten.

Op weg naar zijn derde UK Open Qualifier titel was van Gerwen ook nog te sterk voor landgenoot Roland Scholten (6-1), Gary Anderson (6-5), Ian White (6-4), Adrian Gray (6-2), Simon Whitlock (6-1), Paul Nicholson (6-0), Peter Wright (6-4). Peter Wright werd voor de derde keer op rij verslagen. Op de UK Open Qualifier 1 en 2 kwamen Mighty Mike en Snakebite elkaar ook tegen in respectievelijk de vijfde ronde en halve finale. Van Gerwen krijgt wederom £6,000,- op zijn conto bijgeschreven, Michael Smith ontvangt £6,000,-. Van Gerwen sloot de finale af met een gemiddelde van 96.50, Smith eindigde met een gemiddelde van 92.55.

Het was de 'dag van de 9-darters' in Wigan. Zowel Gary Anderson als Andy Hamilton kregen het voor mekaar de perfecte leg te produceren. Gary Anderson gooide de eerste 9-darter in zijn eerste ronde partij tegen Josh Payne. De Schot won de partij vervolgens met 6-3. De jarige Andy Hamilton trakteerde zichzelf op de perfecte leg in zijn derde ronde partij tegen Tony West en trok de partij met 6-2 naar zich toe. Er werden bijna vijf 9-darters in totaal op deze UK Open Qualifier gegooid. Michael van Gerwen, Steve Coote en Andy Jenkins misten namelijk de dubbel 12 voor de perfecte leg. De (gemiste) 9-darters geven ook het hoge niveau op de vloertoernooien aan. Op de UK Open Qualifier 1 en 2 kregen Robert Thornton en Kevin Thomas het ook voor mekaar om de perfecte te gooien.

Van de overige Nederlanders strandden Vincent van der Voort, Co Stompé, Ryan de Vreede, Leon de Geus en Hemeco-speler Tony West in de derde ronde. Roland Scholten trof Michael van Gerwen in de eerste ronde maar kon zijn in bloedvorm zijnde landgenoot niet stoppen. Ook Gino Vos, Mareno Michels, Edwin Max, Steve West en Jerry Hendriks kwamen niet verder dan de eerste ronde. Jordy Terburg kwam tot de tweede ronde waar hij op Ronnie Baxter stuitte. De Engelsman versloeg hem met 6-3. Raymond van Barneveld heeft de UK Open Qualifiers van dit weekend laten schieten. Toon Greebe die aanvankelijk op de deelnemerslijst voorkwam, heeft zich teruggetrokken. Ronny Huybrechts mocht zich vandaag de beste Belg noemen. Hij kwam tot de derde ronde waar oud wereldkampioen Richie Burnett hem een halt toeriep. Broer Kim kwam vandaag niet verder dan de eerste ronde. Daar verloor The Hurricane van Paul Nicholson die tot de kwartfinale kwam. Rocco Maes ging er in de eerste ronde nipt onderuit tegen Martyn Turner.

Er worden acht UK Open Qualifiers gespeeld. De beste 96 spelers van de UK Open Order of Merit (inclusief spelers met gelijk aantal ponden) zullen samen met 32 gekwalificeerde amateur spelers aan de UK Open 2013 deelnemen die van 6 tot en met 9 juni in Bolton wordt gehouden. De partijen worden zoals gebruikelijk gespeeld over best of 11 legs. Enkele partijen kunnen via het live scorecenter van de PDC gevolgd worden .

Hieronder zijn de updates en uitslagen van de Nederlanders en Belgen te zien, evenals een verslag van de finale.

Updates Nederlanders en Belgen
1e ronde:
- De loting is geschied. Roland Scholten en Michael van Gerwen treffen elkaar aan bord 11. Zowel aan bord 9 als 10 komen Nederlanders en een Belg voor.
- Kim Huybrechts strandt in deze ronde. Hij verliest met 6-3 van Paul Nicholson.
- Na een ruime achterstand kwam Dolan terug tot 4-4 maar moest zijn meerdere toch in van der Voort erkennen. De Nederlander wint met 6-4.
- Edwin Max komt niet verder dan deze ronde. Mad Max verliest met 6-3 van Louis Blundell. Rocco Maes verlaat het toernooi met een nipte nederlaag tegen Martyn Turner.
- Jordy Terburg in de 2e ronde na een nipte overwinning op zijn tegenstander Tony Littleton.
- Ryan de Vreede wint met 6-3 van Martin Perring. Steve West verlaat het toernooi met een 1-6 nederlaag tegen oud wereldkampioen Richie Burnett.
- Leon de Geus en Co Stompé winnen hun partijen met 6-4.
- Roland Scholten heeft niet van Michael van Gerwen kunnen winnen. The Tripod moet met een 1-6 nederlaag zijn meerdere in zijn landgenoot erkennen. Van Gerwen miste ook nog D12 voor een 9-darter. Mighty Mike mag in de 2e ronde tegen Gary Anderson die in zijn partij tegen Josh Payne wel de 9-darter wist te produceren.
- Voor Jerry Hendriks en Mareno Michels is het voorbij. De jonge Nederlanders verliezen van respectievelijk Tomas Seyler en Jamie Lewis. Hendriks verliest met 6-4, Michels heeft geen leg kunnen winnen.
- Sterke opening voor Ronny Huybrechts. De Belg wint met een whitewash van Lee Hayes. Gino Vos heeft de volgende ronde niet kunnen bereiken. Hij wordt door Johnny Haines met 6-1 verslagen.
2e ronde:
- Tony West mocht met een bye beginnen. In de 2e ronde boekt de Hemeco-speler een 6-5 overwinning op zijn tegenstander Steve Coote.
- Vincent van der Voort is zijn tegenstander ook in deze ronde te sterk af. De boomlange Nederlander wint met 6-2 van Ian Moss.
- Voor Jordy Terburg is deze ronde het hoogst haalbare. Ronnie Baxter is hem met 6-3 te sterk af.
- Ryan de Vreede belandt in de 3e ronde na een 6-2 overwinning op Jamie Gemmell.
- Van Gerwen boekt een nipte overwinning op Gary Anderson. De Geus ook in deze ronde succesvol. Hij wandelt de volgende ronde binnen na een 6-3 overwinning op Jamie Lewis.
- Co Stompé voegt zich bij de derde ronde kandidaten. Hij wint met 6-4 van Steve Farmer. Ook Ronnie Huybrechts kan zijn partij met winst afsluiten. De Belg wint nipt van Tomas Seyler.
3e ronde:
- Ronnie Baxter maakt in de deze ronde een eind aan de sprint van de Geus. De Nederlander wordt met 6-5 verslagen.
- Ryan de Vreede heeft niet van de runner-up van de European Tour 1 Stuart Kellett kunnen winnen.
- Voor Stompé is deze ronde het eindstation. The Matchstick verliest met 6-4 van Michael Mansell.
- Van Gerwen dendert verder met een 6-4 overwinning op Ian White. Ronny Huybrechts heeft niet van Richie Burnett kunnen winnen.
- Tony West verliest met 6-2 van Andy Hamilton die in navolging van Gary Anderson de perfecte leg gooide.
- Voor van der Voort is het voorbij. Hij wint slechts 1 leg tegen Ted 'The Count' Hankey.
4e ronde:
- Michael van Gerwen wederom in zijn gebruikelijke vorm. Ook in deze ronde is hij zijn tegenstander te sterk af. Adrian Gray wordt met 6-2 verslagen.
5e ronde:
- Van Gerwen in de kwartfinale. Met 6-1 is hij Simon Whitlock de baas. In de kwartfinale mag hij tegen de winnaar uit de partij Paul Nicholson v Richie Burnett.
Kwartfinale:
- Michael van Gerwen laat niets heel van zijn tegenstander Paul Nicholson. The Asset wordt met een whitewash aan de kant gezet. In de halve finale wacht hem Peter Wright.
Halve finale
- In een prachtige en hoogstaande partij wordt Peter Wright met 6-4 verslagen. Van Gerwen mag afwachten wie zijn tegenstander wordt uit de partij Robert Thornton v Michael Smith.
Finale
- Michael Smith wint in de halve finale van Robert Thornton waardoor van Gerwen in de finale tegenover zijn naamgenoot komt te staan. Van Gerwen wint met 6-2 en heeft zijn derde Uk Open Qualifier op rij te pakken.

Bijzonderheden:
- Gary Anderson en Andy Hamilton gooien een 9-darter.
- Michael van Gerwen, Steve Coote, Andy Jenkins, Ronnie Baxter en Ryan de Vreede missen dubbel 12 voor de perfecte leg.

Borduitslagen Nederlanders en Belgen (eerste ronde)
(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen)
Bord 3
Andy Smith Bye
Dennis Priestley Bye
Magnus Caris 6-1 Keegan Brown
Colin Osborne 6-5 Patrick Pace
Vincent van der Voort (99.31) 6-4 Brendan Dolan
Ian Moss 6-3 Scott Coleman
Ted Hankey 6-4 Dylan Duo
Darren Whittingham 6-5 Daryl Gurney
Bord 5
Steve Grubb Bye
Wes Newton Bye
James Wade 6-2 Keith Rooney
Marc Dewsbury 6-4 Michael Barnard
Dean Winstanley 6-1 James Richardson
Adrian Lewis 6-3 Shaun Griffiths
Johnny Haines 6-1 Gino Vos
Alex Roy 6-3 Mark Hylton
Bord 6
Jason Hogg Bye
Paul Anthony Bye
Justin Pipe 6-3 Paul Amos
Colin Fowler 6-4 Andrew Gilding
Nick Fullwell 6-3 Aden Kirk
Michael Mansell 6-5 William O'Connor
Co Stompé 6-4 James Hubbard
Steve Farmer 6-3 Jon Jukes
Bord 7
Vernon Sheppard Bye
Michael Smith Bye
Andree Welge 6-1 Dan Russell
Ricky Evans 6-1 Sam Hill
Martyn Turner 6-5 Rocco Maes
Steve Hine 6-4 Jyhan Artut
Andy Jenkins 6-3 Steve Cupitt
John Scott 6-4 Ryan Harrington
Bord 8
Lee Gregory Bye
Kevin Thomas Bye
Steve Beaton 6-4 Richie Howson
Connie Finnan 6-2 Josh Jones
Jamie Gemmell 6-1 Norman Fletcher
Ryan de Vreede 6-3 Martin Perring
Arron Monk 6-0 Peter Manley
Stuart Kellett 6-0 Lee White
Bord 9
Dave Chisnall Bye
Ron Atwill Bye
Paul Nicholson 6-3 Kim Huybrechts (91.59)
Ross Smith 6-4 Wayne Jones
Jordy Terburg 6-5 Tony Littleton
Ronnie Baxter 6-2 Mark Stephenson
Leon de Geus 6-4 Robert Marijanovic
Jamie Lewis 6-0 Mareno Michels
Bord 10
Tony West Bye
Steve Coote Bye
Andy Hamilton 6-2 Chris Wickenden
Lous Blundell 6-3 Edwin Max
Darren Ward 6-3 Andy Blackwell
Richie Burnett 6-1 Steve West
Tomas Seyler 6-4 Jerry Hendriks
Ronny Huybrechts 6-0 Lee Hayes
Bord 11
Adrian Gray Bye
Gary Whittles Bye
Kevin Dowling 6-4 Mark Gordon
Andy Hutchings 6-5 Andy Pearce
Jim Walker 6-4 Ryan Maher
Ian White 6-2 Mark Jones (Worcs)
Gary Anderson 6-3 Josh Payne - Gary Anderson gooit een 9-darter
Michael van Gerwen 6-1 Roland Scholten - Michael van Gerwen mist D12 voor een 9-darter

Uitslagen Nederlanders en R. Huybrechts tweede ronde
Vincent van der Voort (86.98) 6-2 Ian Moss
Co Stompé 6-4 Steve Farmer
Ryan de Vreede 6-2 Jamie Gemmell
Ronnie Baxter 6-3 Jordy Terburg (84.14)
Leon de Geus 6-3 Jamie Lewis
Tony West 6-5 Steve Coote
Ronny Huybrechts 6-4 Tomas Seyler
Michael van Gerwen 6-5 Gary Anderson

Uitslagen Nederlanders en R. Huybrechts derde ronde
Ted Hankey 6-1 Vincent van der Voort
Michael Mansell 6-4 Co Stompé
Stuart Kellett 6-1 Ryan de Vreede
Ronnie Baxter 6-5 Leon de Geus
Andy Hamilton 6-2 Tony West - Andy Hamilton gooit een 9-darter
Richie Burnett 6-4 Ronny Huybrechts
Michael van Gerwen 6-4 Ian White

Uitslag van Gerwen vierde ronde
Michael van Gerwen 6-2 Adrian Gray

Vijfde ronde/Laatste 16
Mervyn King 6-1 Terry Jenkins
Robert Thornton 6-4 Andy Smith
Justin Pipe 6-4 James Wade
Michael Smith 6-4 Stuart Kellett
Paul Nicholson 6-5 Richie Burnett
Michael van Gerwen (95.17) 6-1 Simon Whitlock
John Part 6-5 Terry Temple
Peter Wright 6-5 Colin Lloyd

Kwartfinales
Robert Thornton 6-2 Mervyn King
Michael Smith 6-3 Justin Pipe
Michael van Gerwen (94.93) 6-0 Paul Nicholson
Peter Wright 6-4 John Part

Halve finales
Michael Smith 6-1 Robert Thornton
Michael van Gerwen (106.80) 6-4 Peter Wright

Finale
Michael van Gerwen (96.50) 6-2 Michael Smith (92.55)
Smith mag aan de partij beginnen. Hij gooit een 177 en laat 32 staan. Hij mist echter 3 pijlen voor deze finish. Van Gerwen straft af met zijn 70 finish en breekt tegelijk met een 14-dart leg. Smith begint de volgene leg met 180,140 maar mist dubbel 9 voor zijn 123 finish. Met een 13-dart leg via tops verdubbelt Michael zijn voorsprong. Met onder andere een 180 en dubbel 6 kan Smith een grotere achterstand voorkomen. Met onder andere een 180 en tops heeft Michael van Gerwen zijn tweede 13-dart leg te pakken. In leg 5 komt Michael wederom na 12 pijlen op een finish te staan. Met dubbel 8 wint hij zijn ook deze leg in 14 darts. Weer een 180 voor Mike in d evolgende leg. Hij laat 81 staan na 9 pijlen. Met dubbel 3 is hij nog 1 leg verwijderd van de zege. Met zijn 64 finish via dubbel 10, kan Smith in d epartij blijven. Van Gerwen is vastbesloten een eind aan de partij te maken en begint leg 8 met een 180. Met dubbel 4 pakt Michael van Gerwen zijn derde UK Open Qualifier titel op rij.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws