Home PDC Barnsley Zondag: Walsh wint, Part runner-up en Stompe & Vd Voort beste...

Barnsley Zondag: Walsh wint, Part runner-up en Stompe & Vd Voort beste Nederlanders

mark_walsh_2009

Mark Walsh heeft vandaag de UK Open Qualifier in Barnsley op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij de Canadees John Part met 6-3. Eerder op de dag won ‘Walshie’ van Wayne Jones (6-5), Co Stompe (6-5), Mervyn King (6-5), Stuart Bousfield (6-2), Colin Lloyd (6-3) en Patrick Pace (6-4). Voor de Engelsman is dit alweer de 2e zege op een vloertoernooi in 2010 en daarmee bewijst hij maar weer eens dat hij een vloerspecialist is. Vorig jaar wist hij er in totaal vier te winnen en met twee zeges op zak in 2010 ligt hij daar wederom voor op koers. Met de dagzege van vandaag mag hij £6.000 bijschrijven.

Voor John Part was het ook alweer een tijd geleden dat hij een goede prestatie neer wist te zetten, vandaag liet de Canadees weer eens van zich spreken door de finale te bereiken. Op weg naar de finale was hij o.a. te sterk geweest voor Jamie Caven, Vincent van der Voort, Gary Anderson en Andy Pearson. Ook Wayne Jones deed wederom goede zaken door de halve finale te bereiken. Jones is de laatste maanden een goede reeks resultaten neer aan het zetten door regelmatig ver te komen tijdens de vloertoernooien. 4e Halve finalist was Jamie Caven, hij versloeg op weg naar de finale o.a. Michael van Gerwen en de winnaar van gisteren Simon Whitlock.

Vincent van der Voort en Co Stompe deden vandaag ook goede zaken door beide de kwartfinales te bereiken. Stompe kwam hier met 6-5 te kort tegen latere winnaar Mark Walsh en Vincent van der Voort moest er met 6-4 aangeloven tegen runner-up John Part. Ondanks het verlies in de kwartfinale mogen ze beide 1.000 pond mee naar huis nemen. ‘Mighty Mike’ strande vandaag in de 4e ronde nadat hij in de 3e ronde op het nippertje Kevin Painter verslagen had bleek een ronde verder Jamie Caven te sterk. Jelle Klaasen wist het tot de 3e ronde te schoppen maar kon vandaag niet van Adrian Lewis winnen. Mareno Michels had in de 1e ronde de zwaarste loting van de oranje klanten, hij mocht het tegen Adrian Gray opnemen en kwam met 6-5 net te kort.
 
Uitslagen UK Open Qualifier Barnsley

Laatste 32
Adrian Lewis – Jelle Klaasen 6-3
Denis Ovens – Steve Farmer 6-5
Arron Monk – Terry Jenkins 6-3
Wayne Jones – James Barton 6-3
Mark Walsh – Stuart Bousfield 6-2
Mervyn King – Colin Osborne 6-3
Co Stompe – Paul Nicholson 6-4
Ronnie Baxter – Kevin McDine 6-5
Gary Anderson – Mark Webster 6-4
John Part – Chris Thompson 6-1
Mark Cox – Jason Clark 6-2
Vincent van der Voort – Darren Johnson 6-4
Jamie Caven – Simon Whitlock 6-3
Michael van Gerwen – Kevin Painter 6-5
Steve Maish – Kirk Shepherd 6-4
Wes Newton – Kevin Dowling 6-1
(Verliezers £300)

Laatste 16
Denis Ovens – Adrian Lewis 6-2
Wayne Jones – Arron Monk 6-2
Mark Walsh – Mervyn King 6-5
Co Stompe – Ronnie Baxter 6-2
John Part – Gary Anderson 6-3
Vincent van der Voort – Mark Cox 6-3
Jamie Caven – Michael van Gerwen 6-3
Wes Newton – Steve Maish 6-2
(Verliezers £500)

Kwartfinale
Wayne Jones – Denis Ovens 6-4
Mark Walsh – Co Stompe 6-5
John Part – Vincent van der Voort 6-4
Jamie Caven – Wes Newton 6-2
(Verliezers £1.000)

Halve Finale
Mark Walsh – Wayne Jones 6-5
John Part – Jamie Caven 6-3
(Verliezers £1.500)

Finale
Mark Walsh – John Part 6-3
(Winnaar £6.000)
(Runner-up £3.000)

Verslag Finale
Walsh begon voorspoedig aan de finale en pakte meteen de break en verdubbelde zijn voorsprong via een 13 darter. In de leg erop miste ‘Walshie’ de bullseye voor een 170-finish en zag hij Part 88 uitgooien om er zo 2-1 van te maken. Part kreeg zelfs kansen om de stand gelijk te trekken maar pakte zijn dubbel niet en zag daardoor Walsh uitlopen naar 3-1. In de 5e leg starte Walsh met 2x 180 en leek hij op koers voor een negen darter, helaas wist hij de triple 19 niet te vinden en zag hij hierna ook nog eens John Part de leg stelen.  Bij een stand van 4-3 wist Walsh een 14 darter te noteren om zo uit te lopen naar 5-3. Hij gooide dubbel acht in de volgende leg om zo de eindzege veilig te stellen.