Home PDC Crawley Zondag: Ontketende Anderson de sterkste, ‘Barney’ en ‘El Matador’ beste Nederlanders

Crawley Zondag: Ontketende Anderson de sterkste, ‘Barney’ en ‘El Matador’ beste Nederlanders

Gary Anderson heeft vandaag de overwinning weten te pakken in het Engelse Crawley. De schot was in bloedvorm vandaag en wist daardoor overtuigend de dagzege binnen te slepen. In een spannende finale versloeg hij Wes Newton met 6-5 en in de halve finale moest ook Andy Hamilton er met dezelfde cijfers aangeloven. Verder won de schot vandaag van: Raymond van Barneveld (6-2), Colin Lloyd (6-1), Matt Clark (6-1), Kevin Painter (6-2) en Kevin Dowling (6-0). Het is voor de Schot de eerste titel in 2010 en hij mag daarmee 6.000 pond mee naar huis nemen.

Runner-up Wes Newton deed ook goede zaken, met zijn 2e plaats mag hij weer 3.000 pond bijschrijven. Newton wist vandaag o.a. James Wade en Steve Maish te verslaan verder kende de Engelsman een vrij gunstige loting. Zo kwam hij Justin Pipe, Aodhagan O’ Neil, Alex Roy en Tom Martin tegen. Niet de zwaarste tegenstanders maar Newton wist ze stuk voor stuk te verslaan om zo zijn weg naar de finale te vinden.

Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld waren vandaag de beste Nederlanders. Beide wisten het tot de kwartfinales te schoppen. ‘Barney’ kwam hier een ontketende Gary Anderson tegen en moest er met 6-2 aangeloven. Klaasen kwam met ruime cijfers te kort tegen James Wade, de Engelsman ging er met een 6-1 overwinning vandoor. Klaasen en van Barneveld mogen door het bereiken van de kwartfinales beide 1.000 pond mee naar huis nemen

Michael van Gerwen en Co Stompe wisten beiden de 3e ronde te bereiken. Beide verloren hier hun partij op het nippertje met 6-5. Van Gerwen kwam te kort tegen Andy Hamilton en Stompe moest zijn meerdere erkennen in Kevin McDine. Voor Vincent van der Voort en Toon Greebe was het over in de 2e ronde. Greebe kwam te kort tegen de altijd lastige Denis Ovens en Vd Voort kon het niet bol werken tegen Steve Maish. Mareno Michels had vandaag een lastige loting aangezien hij in de 1e ronde al Colin Osborne tegen kwam. Michels wist nog een leg te pakken van Osborne maar daar bleef het ook bij.

Uitslagen Crawley Zondag

3e Ronde
Wes Newton – Aodhagen O’ Neil 6-4
Steve Maish – Darren Johnson 6-3
Justin Pipe – Gary Eastwood 6-2
Denis Ovens – Colin Osborne 6-5
Jelle Klaasen – Jamie Caven 6-3
Nigel Heydon – Wayne Jones 6-5
James Wade – Tony Ayres 6-2
Andy Smith – Adrian Gray 6-5
Gary Anderson – Matt Clark 6-1
Colin Lloyd – Colin Monk 6-4
Kevin McDine – Co Stompe 6-5
Raymond van Barneveld – Peter Manley 6-2
Andy Hamilton – Michael van Gerwen 6-5
Mark Lawrence – Stephen Hardy 6-2
Paul Nicholson – Wayne Atwood 6-1
Brendan Dolan – Mark Webster 6-2
(Verliezers £300)

4e Ronde
Wes Newton – Steve Maish 6-3 
Justin Pipe – Denis Ovens 6-1
Jelle Klaasen – Nigel Heydon 6-5
James Wade – Andy Smith 6-3
Gary Anderson – Colin Lloyd 6-1
Raymond van Barneveld – Kevin McDine 6-5
Andy Hamilton – Mark Lawrence 6-4
Brendan Dolan – Paul Nicholson 6-2
(Verliezers £500)

Kwartfinales
Wes Newton – Justin Pipe 6-2
James Wade – Jelle Klaasen 6-1
Gary Anderson – Raymond van Barneveld 6-2
Andy Hamilton – Brendan Dolan 6-2
(Verliezers £1.000) 

Halve Finale
Wes Newton – James Wade 6-5
Gary Anderson – Andy Hamilon 6-5
(Verliezers £1.500)

Finale
Gary Anderson – Wes Newton 6-5
(Winnaar £6.000, Runner-up £3.000)

Verslag Finale
Anderson wist al snel op en 2-0 voorsprong te komen door o.a. een 110 finish in de 1e leg en een maximum in de 2e. Newton wist hierna de stand weer gelijk te trekken door een 86 en 98 check-out. Door een 12 darter wist de Schot weer op voorsprong te komen maar zag hij Newton wederom langzij komen en hierna wist de Engelsman zelfs op voorsprong te komen. Anderson vocht meteen terug naar 4-4 en maakte er met een 14 darter 5-4 van in zijn voordeel. Door een schitterende 156 check-out wist Newton een beslissende leg af te dwingen. In de beslissende leg gooide de Engelsman 2x 180 op rij gevolgt door nog een triple 20, hij leek hiermee op weg naar een negen darter maar kon de triple 19 helaas niet vinden. Newton kreeg hierna twee darts op dubbel 16 voor de wedstrijd maar wist deze niet te pakken. Anderson kreeg daardoor nog een buitenkansje op 135 en wist dit op bullseye te finishen om zo de partij in stijl naar zich toe te trekken.