Home PDC Wigan Zondag: Taylor Oppermachtig, Klaasen beste Nederlander

Wigan Zondag: Taylor Oppermachtig, Klaasen beste Nederlander

Phil Taylor heeft zijn 1e dubbelslag van 2010 weten te pakken. Gisteren won hij het Players Championship en vandaag wist hij ook de UK Open Qualifier op zijn naam te schrijven. Zo schreef  “The Power” met twee dagjes darten 12.000 pond bij op zijn rekening. In de finale walste hij vandaag met 6-0 over Jamie Caven heen. Eerder op de dag won Taylor van: Colin Osborne (6-2), Jelle Klaasen (6-2), Michael Smith (6-0), Sam Allen (6-0), James Wade (6-1) en Mark Jodrill (6-0). Jamie Caven zijn weg naar de finale was indrukwekkend, zo won hij o.a. van Mark Dudbridge, Mark Webster, Gary Anderson, Wayne Mardle en Wayne Jones.

Verder deed Mark Dudbridge dit weekend ook erg goede zaken, gisteren wist hij nog de finale te bereiken en vandaag wist “Flash” het te schoppen tot de halve finale. In totaal heeft hij hiermee 4.500 pond verdient in één weekend. Ook Colin Osborne wist vandaag de halve finale te bereiken, hij deed dit door overwinningen op Kevin painter, Alan Tabern, Justin Pipe, Mareno Michels en Andy Pearson

De beste Nederlander vandaag was Jelle Klaasen hij wist de kwartfinale te bereiken waar hij met 6-2 te kort kwam tegen Phil Taylor. In de 4e ronde had hij nog het Nederlandse onderonsje gewonnen van Vincent van der voort, verder versloeg hij Nigel Heydon, Kevin Dowling en James Barton.

Vincent van der Voort wist vorig weekend in Duitsland nog knap een dagzege te pakken op de zaterdag maar moest vandaag in de 4e ronde zijn meerdere erkennen in landgenoot Jelle Klaasen. Vd Voort wist nog wel te winnen van John Quantock, Jamie Atkins en Kevin Harris. In de 3e ronde was het over voor Roland Scholten, “The Tripod” wist eerder nog wel te winnen van Gary Mawson en Steve Musson maar tegen de Schot Gary Anderson kwam hij te kort.

De overige drie Nederlanders kwamen niet verder dan de 2e ronde, ze wisten daarmee nog wel alle drie 200 pond te pakken. Mark Dudbridge de man in vorm dit weekend was op het nippertje te sterk voor Michael van Gerwen. Mareno Michels kwam te kort tegen Colin Osborne en Co Stompe kon het niet bol werken tegen Mark Lawrence.

Uitslagen UK Open Qualifier Wigan

4e Ronde
Kevin Painter – Joe Cullen 6-5
Colin Osborne – Alan Tabern 6-5
Jelle Klaasen – Vincent van der Voort 6-4
Phil Taylor – Michael Smith 6-0
John Part – Terry Jenkins 6-4
Mark Dudbridge – Adrian Lewis 6-2
Jamie Caven – Mark Webster 6-2
Gary Anderson – Andy Hamilton 6-2
(Verliezers £500)

Kwartfinale
Colin Osborne – Kevin Painter 6-5
Phil Taylor – Jelle Klaasen 6-2
Mark Dudbridge – John Part 6-5
Jamie Caven – Gary Anderson 6-3
(Verliezers £1.000)

Halve Finale
Phil Taylor – Colin Osborne 6-2
Jamie Caven – Mark Dudbridge 6-3
(Verliezers £1.500)

Finale
Phil Taylor – Jamie Caven
(Winnaar £6.000)
(Runner-up £3.000)