Home PDC UK Open Halve Finales: Anderson & Taylor bereiken de finale

UK Open Halve Finales: Anderson & Taylor bereiken de finale

Gary anderson en Phil Taylor hebben de finale van de PDC UK Open van 2010 weten te bereiken. De Schot won overtuigend van de verrassing van het toernooi Tony Ayres. Ayres kon zijn goede spel van vanmiddag niet meer teweeg brengen en zag daardoor Anderson al snel op de overwinning afgaan. In de andere halve finale gaf Denis Ovens Phil Taylor goed partij. Maar naar mate de partij vorderde deed ‘The Power’ er een schepje boven op en dit kon ‘The Heat’ uiteindelijk niet meer bijbenen. Voor Ayres en Ovens was het halen van de halve finale een mijlpaal. Beide mogen 10.000 pond mee naar huis nemen.

Halve Finale:

Gary Anderson – Tony Ayres 10-3
Anderson begon goed aan de partij en wist zonder al teveel problemen de 1e leg te pakken, hij kreeg daarna ook kansen op 2-0 maar door het missen van dubbels gaf hij Ayres de kans om de stand weer gelijk te trekken. In de 3e leg kende de Schot ‘Double Troublle’ maar wist hij de leg uiteindelijk toch nog te pakken. Daarna begon hij pas echt warm te draaien. Hij pakte de 4e leg met een 121 Check-out om daarna uit te lopen naar 4-1 via een 11-darter. Anderson ging hierna scorend zeer sterk door, de enige redenen dat Ayres nog een aantal legs wist te pakken was voornamelijk doordat de Schot zijn dubbels niet altijd wist te raken. Anderson wist uit te lopen naar 7-3 door o.a. een 15-darter, Ayres wist nog een leg terug te pakken via een 64 check-out. Op dit moment was de partij eigenlijk al gespeeld, het leek alsof de Schot niet eens voluit hoefde t gaan aangezien Ayres op dit moment op een gemiddelde van 80 stond en Anderson rond de 98. Hij liep uit naar 8-3, zag daarna Ayres een 140 check-out op dubbel tien missen, profiteerde hiervan door zelfs 76 te finishen en besliste daarna de partij op tops.

Phil Taylor – Denis Ovens 10-5
‘The Héat’ deed zijn bijnaam eer aan en kende een vliegende start. Hij kwam op 1-0 voorsprong door meteen de break te forceren en behield daarna zijn eigen leg om zo een 2-1 voorsprong te pakken. Taylor zette daarna met een 84 check-out ook zijn 1e leg op het bord. De twee legs hierna gingen beide met de darts mee waardoor Ovens met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. ‘The Heat’ wist er hierna met een 64 check-out 4-2 van te maken maar zag toen Taylor er een schepje boven op doen. ‘The Power’ behield zijn eigen leg en wist daarna de break te pakken met een knappe 124 check-out. Hierna werd het al snel 5-4, 6-4 en 7-4 voor Taylor. Ovens wist hierna nog één leg te pakken maar kon niet meer voorkomen dat Taylor er met een ijzersterke overwinning vandoor ging.