Home PDC UK qualifiers voor 2e Euro Tour bekend: Tony West weer succesvol

UK qualifiers voor 2e Euro Tour bekend: Tony West weer succesvol

West_Tony_zdm11za

Vanavond werd het UK kwalificatietoernooi gehouden ten behoeve van de European Darts Trophy oftewel de tweede European Tour. In het Robin Park Tennis Centre te Wigan streden de deelnemers op 20 afzonderlijke borden. Aan elk bord werden er drie rondes gespeeld over best of 11 legs. De derde ronde winnaars kwalificeerden zich vervolgens voor het hoofdtoernooi.

Kerverse European Tour 1 winnaar John Part heeft zich wederom voor het Europese toernooi kunnen plaatsen. Na overwinningen op Joe Murnan (1e ronde), Ian Moss (2e ronde) en Josh Payne (3e ronde), voegde de Canadees zich bij de beste twintig. Ook Hemeco-speler Tony West was wederom succesvol op het UK kwalificatietoernooi. Op het eerste UK kwalificatietoernooi wist de in Nederland woonachtige Engelsman zich voor de UK Masters te plaatsen, waar hij in de tweede ronde van Robert Thornton verloor. West begon vanavond met een bye en kwalificeerde zich na overwinningen op Paul Amos en Dave Place voor Sindelfingen.

Broer Steve West die wel een ticket wist te bemachtigen voor de UK Masters, was op dit kwalificatietoernooi niet succesvol. Steve West won in de eerste en tweede ronde van respectievelijk Steve Grubb en Peter Hudson maar ging er in de derde ronde met 6-1 onderuit tegen Terry Temple. Runner-up van het eerste European evenement Stuart Kellett heeft zich ook niet niet kunnen kwalificeren. De ‘verrassing’ van de UK Masters verloor in de derde ronde nipt van Andrew Johnson waardoor hij de tweede European Tour aan zijn neus voorbij zag gaan.

De European Darts Trophy wordt van 30 maart tot en met 1 april te Sindelfingen, Duitsland gehouden. Het deelnemersveld op de European Tours bestaat uit 64 spelers. De top 32 van de Pro Tour Order of Merit op 5 maart plaatst zich rechtstreeks voor de tweede European Tour. Hiertoe behoren Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld Vincent van der Voort en Kim Huybrechts. Raymond van Barneveld zal echter de grote afwezige zijn op de tweede European Tour, evenals Phil Taylor, Adrian Lewis en Gary Anderson. De kwalificatietoernooien voor Europa en het gastland worden op 29 maart gespeeld. Op het kwalificatietoernooi voor Europa zijn acht plekken te verdienen, op het kwalificatietoernooi voor het gastland mogen de beste vier naar het hoofdtoernooi.

De 20 gekwalificeerden:

Kevin Dowling
Michael Smith
John Bowles
Steve Hine
Ricky Sudale
Terry Temple
Ross Smith
Nick Fullwell
Alex Roy
Steve Maish
James Richardson
Gareth Pass
Jamie Robinson
John Part
Mark Hylton
John Henderson
Connie Finnan
Andrew Johnson
Gaz Cousins
Tony West

Voor alle uitslagen van dit kwalificatietoernooi, klik hier.