Home PDC Steve Farmer wint 2e dag Protour in Nuland en plaatst zich voor...

Steve Farmer wint 2e dag Protour in Nuland en plaatst zich voor World Grand Prix

PDC_PlayersChampionship

Vandaag wordt in het Van der Valk Hotel in Nuland de 2e dag van het Players Championship gespeeld van de PDC. Gisteren werd de dagprijs meegenomen door James Wade en vandaag liggen er weer nieuwe kansen, ook voor de diverse deelnemers vanuit Nederland. Onder de deelnemers zijn onder andere Vincent vd Voort, Co Stompe, Roland Scholten, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen, Mareno Michels, Robert-Jan Bartels, Wim Mink, Willem Kralt, Chris Iedema, Willy van de Wiel, Johnny Okken, Joey ten Berge en Jerry Hendriks. Raymond van Barneveld zou ook aanwezig zijn maar hij moest zich helaas met rugklachten terug trekken. 

Halve finales

Kevin Painter – Simon Whitlock 6-4
Beide heren maken er een mooie halve finale van en het gaat al snel gelijk op. Beide heren gooien de eerste 2 legs een 14 darter en een 15 darter. In het vervolg lijkt Kevin Painter de bovenliggende partij te zijn en de Engelsman loopt al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Het zijn vooral de dubbels die de Australiër in de steek laten want scorend zit hij niet ver achter Painter. Na de 5e leg begint het een mooie strijd te worden en in de 9e leg volgende de heren elkaar met 180 scores. Deze leg wordt uiteindelijk een prooi voor Whitlock die hiermee de achterstand terug brengt tot 5-4. Het is Painter die druk uitoefent op de 140 van Whitlock door met 145 dubbel 18 over te laten. Whitlock lijkt niet te missen, maar de laatste pijl laat hem in de steek. Painter laat deze kans niet liggen en staat met een 6-4 overwinning als eerste in de finale in Nuland.

Steve Farmer – Steve Maish 6-4
De 2e halve finale tussen beide Engelsmannen begint meteen op niveau als die wordt binnengesleept door Steve Farmer met een 116 finish. In de volgende leg staat Farmer weer op een hoge finish, maar 137 is te hoog gegrepen en D10 blijft staan. Omdat Maish zijn 121 finish niet uitgooit mag Farmer ervoor terugkomen en 2 pijlen zijn voldoende voor een 2-0 voorsprong. In het vervolg mist Farmer pijlen op een dubbel en Maish maakt hier direct gebruik van om terug te komen tot 2-1. De volgende legs is het stuivertje wisselen tussen beide heren tot de stand op 4-2 komt in het voordeel van Farmer. Weer is het Maish die de stand terug brengt tot 1 leg verschil op 4-3. Farmer lijkt niet te kloppen en komt weer voor tot 5-3 met een 14-darter dit keer. Beide heren spelen een slordige 9e leg waarin Steve Maish aan het langste eind trekt en de score op 5-4 brengt. In de volgende leg gooit Farmer een heel hoog niveau en blijft Maish ver achter, maar Farmer lijkt de druk te voelen en mist 6 pijlen op een wedstrijddubbel. De rek is er echt uit bij Maish en met een 6-4 overwinning staat Steve Farmer in de finale tegenover Kevin Painter.


Finale

Steve Farmer – Kevin Painter 6-4
Kevin Painter wint de bull en mag de finale beginnen. Painter lijkt het beste uit de startblokken te komen met als eerste een finish van 135. Farmer komt dichterbij maar 105 is voor hem toch te hoog gegrepen en Painter mag terugkomen voor dubbel 5. Met 1 pijl komt hij op een 1-0 voorsprong. In de volgende leg neemt Farmer een ruime voorsprong en geeft die niet meer uit handen zodat het weer 1-1 gelijk wordt. De 3e leg blijk weer een sterke van Painter en weer is de voorsprong daar hoewel hij wel 3 pijlen nodig heeft voor 32. In de volgende leg krijgt Painter een goede kans om een break voor te komen maar hij mist en Farmer geeft zijn eigen leg niet meer af. De stand is inmiddels 2-2. Beide heren wisselen de legs met elkaar af tot de stand op 4-5 komt in het voordeel van Famer. In de 10e leg neemt Farmer een grote voorsprong op Painter en uiteindelijk is die voorsprong voldoende. Met een 6-4 overwinning sleept Steve Farmer niet alleen zijn allereerste Protour overwinning binnen maar is hij ook geplaatst voor de World Grand Prix.

De uitslagen vanaf de laatste 16 vind je hieronder alle overige uitslagen vind je hier

{sheet 247}

       
Link naar het foto album, klik hier.