Home PDC Van Barneveld bereidt zich voor op afscheid ‘Barney Army’ in Ahoy

Van Barneveld bereidt zich voor op afscheid ‘Barney Army’ in Ahoy

Raymond van Barneveld is bezig aan zijn laatste Premier League. De Hagenaar die vorig aankondigde dat hij zijn pijlen na 2019 aan de wilgen zal hangen, is bezig aan zijn afscheidstour.

Op woensdag 27 maart en donderdag 28 maart kleurt Ahoy in Rotterdam voor het vierde jaar op rij oranje. Een groot deel van het uitzinnige publiek bestaat uit de aanhang van Raymond van Barneveld, de zogenoemde ‘Barney Army’.

Van Barneveld kijkt er naar uit om in Ahoy afscheid te nemen van zijn leger. “Ik ben al in Rotterdam en het voelt weer als thuis komen. Ik bereid mij voor op twee dagen oranje gekte. Wat er ook gebeurt, ik voel mij gezegend dat ik de kans heb gekregen om afscheid te nemen van de Barney Army tijdens deze Premier League. Bedankt”.

De vijfvoudig wereldkampioen hoopt zijn aanhang een mooi Premier League afscheid te kunnen geven, daarnaast heeft hij de punten erg hard nodig. Van Barneveld is namelijk hekkensluiter op de Premier League Darts 2019 ranglijst, een puntje achter Michael Smith. Indien de Nederlander van de vreselijke laatste plek is, biedt dat hoop aangezien er dit jaar maar één speler het strijdtoneel na negen weken zal moeten verlaten.

De ‘Barney Army’ zal op woensdag nog even geduld moeten hebben om hun idool in actie te zien. Van Barneveld is die avond in de laatste partij ingedeeld, tegenstander is Daryl Gurney. Het belooft een spannende strijd te worden aangezien de Noord-Ier maar twee plekken boven de degradatiestreep staat en de punten dus ook hard nodig heeft.

De dag erna, tijdens de laatste reguliere speelweek oftewel Judgement Night, staat Van Barneveld voor het tweede jaar op rij in Ahoy tegenover Michael van Gerwen. Donderdag 28 maart strijden de oranjes in de één na laatste partij van de avond. Barney won in 2018 na een spannende partij met 7-5 van zijn landgenoot. Van Gerwen zal dit recht willen zetten terwijl Barney, zoals hierboven aangegeven, op jacht gaat naar de punten en op een mooi afscheid zint.

Speelweek 8- Woensdag 27 maart
Rotterdam Ahoy
Gerwyn Price v Michael Smith
James Wade v Dimitri Van den Bergh
Rob Cross v Mensur Suljovic
Peter Wright v Michael van Gerwen
Raymond van Barneveld v Daryl Gurney

Judgement Night – Donderdag 28 maart
Rotterdam Ahoy
Daryl Gurney v Mensur Suljovic
Peter Wright v Gerwyn Price
Rob Cross v Jeffrey de Zwaan
Raymond van Barneveld v Michael van Gerwen
James Wade v Michael Smith

Unibet Premier League table (PDC)

Tijdens de Premier League organiseren we een veiling met unieke items waarbij de opbrengst volledig gaat naar KiKa. Klik hier voor een overzicht van alle items.