Home PDC Van Barneveld en Stompé gaan voor titel World Cup

Van Barneveld en Stompé gaan voor titel World Cup

StompeWk2009

Raymond van Barneveld en Co Stompé zijn van plan om de Nederlandse eer met verve te verdedigen bij de 1e editie van het PDC WK voor koppels. Beide spelers zijn groot fan van voetbal en zijn nog altijd teleurgesteld dat het Nederlands elftal de WK finale verloor van Spanje. Van Barneveld ging zelfs zo ver dat hij naar Zuid Afrika is afgereisd om het WK te zien, en was zelf aanwezig bij de finale tussen Nederland en Spanje in Johannesburg. Daar kon hij met eigen ogen zien dat het Nederlands elftal maar liefst 7 gele kaarten mocht incasseren en dat er 1 speler van het veld werd gestuurd voordat de oranje leeuwen de stromachtige finale met 1-0 verloren van Spanje en hiermee de Nederlandse eer niet hoog wisten te houden. 

Het duo Van Barneveld en Stompé zal het Nederlandse team vormen bij het PDC WK koppels en is vastbesloten om de cup mee te nemen naar Nederland, na afloop van het toernooi dat van 3-5 december gehouden wordt in de Rainton Meadows Arena. “We willen iets bereiken voor Nederland en het zou fantastisch zijn als we de WK titel mee naar huis nemen,” zei Stompé. “Het zal niet gemakkelijk zijn, maar de focus is er, en we zullen een geheel andere stijl hanteren in vergelijking met het Nederlands elftal in de finale. Het was voor mij al een verrassing dat ze zo ver zijn gekomen, maar Raymond geloofde er vanaf het begin al in, want die is zelfs naar Zuid Afrika gegaan! Maar ze speelden niet het spel dat ze kunnen spelen en probeerden veel te veel op de counter te spelen, daar gaat het niet om bij voetbal. Ik hoop dat Raymond en ik de sportliefhebbers bij het WK wel kunnen laten zien waar het spel om gaat, aanvallen en doorpakken. Wij willen de fans genoeg geven om te kunnen juichen. 

Stompé geeft toe dat hij trots is dat hij naast de vijfvoudig wereldkampioen en grootste speler die Nederland ooit heeft gekend de Nederlandse eer mag verdedigen. “Dit is een van de mooiste momenten van mijn carrière”. Het verdedigen van je eigen land is het mooiste dat je kunt doen in je sport. Voor mij is het prachtig om met de beste Nederlandse speler ooit te spelen en ik prijs me gelukkig dat ik hem al 20 jaar ken. We hebben een lange tijd samen het circuit afgereisd maar we zijn totaal verschillende types. Hij is de serieuze speler en ik ben meer de entertainer! Raymond geeft alles voor het darten en ik vind het leuk om het publiek te vermaken. Beide zijn nodig in een team en met deze goede mix maken we een goede kans.”

Aan het PDC WK koppels zullen 24 landen deelnemen en ligt er een hoofdprijs van £40,000 klaar. Co Stompé verwacht een weekend vol wereldklasse. “Phil Taylor en James Wade zijn de top 2 spelers van de wereld en iedereen zal verwachten dat zij de cup meenemen naar Engeland”, voegde Stompé hieraan toe. “Je hebt ook nog Simon Whitlock en Paul Nicholson namens Australië en Gary Anderson en Robert Thornton namens Schotland en dat zijn alle 3 goede teams. Maar ook het Finse team met Jarkko Komula en Marko Kantele kun je niet uitsluiten. Dat zijn onbekende teams in Engeland, maar als die er eenmaal inkomen zijn ze nog maar moeilijk te stoppen. 

”Er zijn veel nieuwe spelers en landen die de afgelopen jaren een kans hebben gekregen binnen de PDC en er zijn nu geen makkelijke wedstrijden meer, zeker niet in het korte format in de beginfase. Dat Nederland toevallig bij de top 4 geplaatst is wil niet meteen zeggen dat wij ook de halve finales zullen bereiken omdat we moeilijke wedstrijden krijgen in de beginfase.”