Van Barneveld kampioen zonder gemiddelden op last van de PDC PDC
PDC

Van Barneveld kampioen zonder gemiddelden op last van de PDC

Van Barneveld kampioen zonder gemiddelden op last van de PDC

De European darts tour nummer drie zit er weer op. Dartfreakz deed drie dagen live verslag en publiceerde ruim (na klikken zie de inhoudsopgave rechts) van dit event. Eindelijk was daar de lang verwachte grote titel van Raymond van Barneveld. In april wist 'The Man' nog de UK open qualifier 4 en 5 te winnen maar op de grote toernooien bleef de overwinning al een tijdje uit. Tot tranen geroerd was de vijfvoudig wereldkampioen die eindelijk weer eens als de beste uitgeroepen werd. Op weg naar de finale rekende Barney af met Ian White, Brendan Dolan, Gino Vos, James Wade, Richie Burnett en in de finale met Dave Chisnall.

Tijdens dit evenement hebben we het livescore center gepubliceerd om de thuisblijvers via het internet mee te laten genieten. Na de wedstrijd tussen Colin Osborn en Johnny Haines is er door de PDC vriendelijk verzocht geen gemiddelden meer te publiceren. In Engeland word er gegokt op uitslagen en gemiddelden en omdat ook Engeland mee genoot van de live verslaglegging op Dartfreakz, ontstond er discussie over de gemiddelden van Osborn. In ons Live scorecenter berekenden wij 102 gemiddelde en de PDC berekende 101.33 gemiddeld. Het 97 3-darts gemiddelde van Haines kwam bij beide op 97. Achteraf bleek een correctie van een worp van Osborn door onze verslaggever de oorzaak van deze afwijking.

Fijn te vernemen dat grote professionele organisaties als de PDC en fans uit de UK ons live scorecenter volgen maar minder leuk om onze bezoekers op last van deze organisatie de live verslaglegging te ontnemen. Om te voorkomen dat er door de gokhuizen in de UK veel geld verloren kan gaan op een paar tienden en ook om een beschuldiging richting de PDC van onjuiste metingen te voorkomen, hebben we besloten in samenspraak met Tommy Cox (toernooi directeur PDC) de gemiddeldes uit te zetten. Helaas was de registratie van 100+ scores ook niet meer mogelijk. Onze excuses hiervoor.

Vandaag zijn we al gestart met het live scorecenter 2.0 waarin het mogelijk word alles live te verslaan tijdens PDC toernooien zonder de gemiddelden. In deze 2.0 versie zullen we nog een aantal zaken toevoegen waardoor het ook zonder gemiddelden zeer interessant blijft om op Dartfreakz af te stemmen tijdens de grotere darts events.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws