Home PDC Van Barneveld reageert op zijn val uit de top 32 van de...

Van Barneveld reageert op zijn val uit de top 32 van de wereldranglijst

PDC

Tijdens de UK Open 2019 denderde Raymond van Barneveld uit de top 32 van de wereldranglijst. De prestatie Christo Reyes, die de laatste 16 bereikte, is hier ‘debet aan’. Met zijn verdiende ponden ging hij Van Barneveld niet alleen voorbij op de Order of Merit, maar de Spanjaard zorgde er ook voor dat de Nederlander uit de top 32 kantelde. Hierdoor is er werk aan de winkel voor de Hagenaar omdat hij geen rechtstreeks toegang meer heeft tot onder meer het wereldkampioenschap.

Voor het eerst sinds 2006 valt Raymond van Barneveld uit de mondiale top 32. Aan het eind van 2006 stond Van Barneveld 32e op de wereldranglijst van de PDC en was sinds zijn overstap naar de PDC nooit buiten de top 32 gevallen. Nu zijn tot nu toe alleen Adrian Lewis en James Wade nooit uit de top 32 geweest, sinds het debuut van de Order of Merit in januari 2007.

Van Barneveld reageert via zijn social media op zijn val uit de top 32 van de Order of Merit: “Ja mensen, ik ben uit de top 32 maar ik wist dat dit zat aan te komen. Mensen schrijven me al af en dat is best. Ik wist vanaf het begin dat dit jaar een marathon zou zijn en geen sprint. Ik hoopte op betere resultaten maar als iemand denkt dat ik het al heb opgegeven, heb je het mis!”.

“En JA, het doet pijn om telkens weer te verliezen” vervolgt Barney. Maar ik doe mijn uiterste best en probeer in mijn eentje hieruit te komen. Stap voor stap. Twee jaar geleden speelde ik niet zoveel toernooien, hopelijk kan ik terugkomen door goede resultaten te boeken op de Pro Tours en Euro Tours. Maar ik realiseer me dat het kleine stappen zullen zijn”.