Van Barneveld stapt uit toernooi na verdenking van matchfixing PDC
PDC

Van Barneveld stapt uit toernooi na verdenking van matchfixing

Van Barneveld stapt uit toernooi na verdenking van matchfixing

Vorig jaar in de periode dat Van Barneveld nog geen prof licentie had speelde hij een online webcam darttoernooi. Omdat er door corona beperkingen geen toernooien gehouden konden worden ontstonden er online thuis toernooien. Voor het duel tussen Martin Adams en Van Barneveld werd er 60.000 euro ingezet op deze wedstrijd terwijl er slechts 700 euro op andere wedstrijden werd ingezet.

Op een nederlaag van de inwoner van de hofstad werd vanuit gokkantoren uit Spanje en Nigeria bijna 10.000 euro ingezet.

De DRA (internationale darttoezichthouder) kreeg via een tipgever lucht van de zaak.

Kort voor het duel met Wolfie hoorde de Hagenaar dat er enorme bedragen stonden op het duel tussen beide. Van Barneveld die bekend staat gevoelig te zijn voor invloeden van buitenaf was dusdanig van slag dat hij het duel met de Brit met 5-0 verloor.

Het duel is te bekijken op deze beelden.

In de podcast is te horen dat Barney verklaart "Ik ben fel tegen matchfixing, Ik zal mezelf nooit verkopen, Ik was er een beetje klaar mee. Zo meteen gaan ze elke wedstrijd van mij onder de loep nemen. Daar had ik even geen trek in." De vijfvoudig wereldkampioen besloot direct na de nederlaag tegen Adams uit het toernooi te stappen.

"Er spookte van alles door mijn hoofd. Als ik zou verliezen, zou ik de hele wereld over me heen krijgen", aldus de Hagenaar in de podcast Gefixt. Ik stond volledig in stress te gooien. Dat bleek ook wel, omdat ik werkelijk niets raakte."

Toezichthouder DRA deed onderzoek en stelde het toernooi onder toezicht, meldt de NOS. Omdat Barney ten tijde van het webcam toernooi nog geen prof was, kan alleen de Nederlandse politie de zaak onderzoeken. Vooralsnog steekt de politie haar tijd in andere meer kansrijke matchfixingzaken. Mocht er bruikbare nieuwe informatie binnenkomen, dan sluit de politie verder onderzoek niet uit.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws