Van de Pas één van de 12 genodigde spelers voor WSoD Finals 2015 PDC
PDC

Van de Pas één van de 12 genodigde spelers voor WSoD Finals 2015

Van de Pas één van de 12 genodigde spelers voor WSoD Finals 2015

De World Series of Darts 2015 zal in november te Glasgow, Schotland afgesloten worden met de World Series of Darts Finals. Dan zal de 'World Series of Darts kampioen' van 2015 bekend zijn. Dit finale evenement zal op 21 en 22 november in de Braehead Arena te Glasgow, Schotland gehouden worden.

Tijdens de World Series of Darts toernooien waren er ranking punten te verdienen. Deze punten zijn ten behoeve van de World Series of Darts Finals, om de positie van de speler op dit toernooi te bepalen. Alle acht PDC toppers, waaronder Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, die als geplaatste spelers in actie kwamen op de vijf World Series of Darts evenementen, hebben de World Series of Darts Finals gehaald. Op de World Series of Darts Finals zijn deze acht spelers ook geplaatst. Phil Taylor gaat met 49 punten aan kop op de rankinglijst, mede vanwege zijn drie World Series of Darts overwinningen in 2015.

De acht geplaatste spelers worden op de World Series of Darts Finals vergezeld door twaalf spelers die een uitnodiging hebben ontvangen. Onder andere Benito van de Pas, kersverse European Darts Trophy winnaar Michael Smith, regerend jeugd wereldkampioen Keegan Brown, Dave Chisnall, voormalig UK Open winnaar Robert Thornton en Simon Whitlock hebben een uitnodiging ontvangen voor de World Series of Darts Finals 2015.

De twaalf betreffende spelers zullen samen met vier qualifiers in de eerste ronde van start gaan. Op 23 oktober wordt er een kwalificatietoernooi gehouden in Coventry waar er vier tickets te verdienen zijn voor de World Series of Darts Finals 2015. Dit kwalificatietoernooi staat open voor PDC tourkaart houders en voor spelers die in actie zijn gekomen op de vijf World Series of Darts toernooien van 2015.

De twaalf genodigden en de qualifiers moeten in de eerste ronde van het toernooi aan de bak. Deze ronde wordt zatermiddag gespeeld. De acht geplaatste spelers stromen zaterdagavond in de tweede ronde in. De kwartfinales worden zondagmiddag gespeeld, de halve finales en finale worden zondagmiddag afgewerkt.

2015 World Series of Darts Rankings - Top 8
1. Phil Taylor
2. Adrian Lewis
3. Michael van Gerwen
4. Peter Wright
5. James Wade
6. Raymond van Barneveld
7. Gary Anderson
8. Stephen Bunting

12 genodigden
Michael Smith
Keegan Brown
Devon Petersen
Kyle Anderson
Jamie Lewis
Rowby-John Rodriguez
Benito van de Pas
Max Hopp
Robert Thornton
Ian White
Dave Chisnall
Simon Whitlock

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws