Home PDC Van Gerwen mist matchdarts en verliest, Van den Bergh overtuigend door

Van Gerwen mist matchdarts en verliest, Van den Bergh overtuigend door

foto credit Kieran Cleeves/PDC

Vanavond stond de tweede dag van het PDC European Championship op het programma. De avond werd geopend met een whitewash van Chisnall tegen Bunting. Hierna was het de beurt aan Van den Bergh die knap won van Gurney. Ook Ross Smith zien we terug in de volgende ronde, hij won van Cullen. De vierde wedstrijd van de avond ging tussen De Sousa en Schindler. In dit duel was De Sousa duidelijk te sterk voor de Duitser.

De verrassing van de avond kwam van Rowby-John Rodriguez, die goed gooide en Price uitschakelde. Peter Wright liet zich niet verrassen tegen Ryan Meikle, hij won met 6-2. Ook kwam er een Nederlander in actie, Michael van Gerwen nam het op tegen Chris Dobey. De Nederlander kreeg drie matchdarts, maar deze gingen mis. Dit werd hem fataal en hij verloor van Dobey. De laatste wedstrijd ging tussen Clayton en Clemens. Hier bleek Clayton te sterk en dus mag hij ook door naar de volgende ronde.

Lees hieronder de verslagen van de wedstrijden.

De wedstrijden van vandaag:
Dave Chisnall – Stephen Bunting 6-0
Dimitri van den Bergh – Daryl Gurney 6-2
Joe Cullen – Ross Smith 4-6
Jose de Sousa – Martin Schindler 6-1
Peter Wright – Ryan Meikle 6-2
Gerwyn Price – Rowby-John Rodriguez 4-6
Michael van Gerwen – Chris Dobey 5-6
Jonny Clayton – Gabriel Clemens 6-4

Dave Chisnall (107.36) 6-0 Stephen Bunting (82.52)
Chisnall was de hele wedstrijd oppermachtig. Hij haalde een hoog niveau met ruim 107 gemiddeld en 66% op de dubbels. Dit resulteerde dan ook in een eenvoudige overwinning voor Chisnall. 

Dimitri van den Bergh (101.53) 6-2 Daryl Gurney (89.51)
Beide heren waren in het begin van het duel erg aan elkaar gewaagd. Het ging op en neer, maar na de 2-2 liep Van den Bergh ineens weg. Een 11-darter leidde deze reeks van gewonnen legs in. Hierna was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Belg, die door is naar de volgende ronde.

Joe Cullen (94.07) 4-6 Ross Smith (101.63)
Een erg knappe 130-finish in de eerste leg was een geweldig begin voor Ross Smith. Hierna ging het lang met de darts mee, totdat Cullen voor het eerst op voorsprong kwam met 3-2. Deze voorsprong wist hij uit te bouwen naar 4-2. Maar Smith kwam terug tot 4-4 en dus was de voorsprong van Cullen weer verdwenen. De wedstrijd keerde zelfs helemaal toen Smith met 5-4 voor kwam. Bij deze stand kreeg Cullen drie darts op dubbel-16 om gelijk te maken, maar deze gingen mis. Hierdoor kon Smith de 6-4 maken en de winst pakken.

Jose de Sousa (105.28) 6-1 Martin Schindler (101.15)
Het niveau lag al aan het begin van het duel hoog. In de eerste vier legs vielen 2 12-darters en 2 13-darters. De Sousa kwam hierin al op een goede voorsprong met 3-1. Hij pakte door richting 5-1 en kwam zo al snel dicht bij de overwinning. Dit kwam niet meer in gevaar en De Sousa won vrij makkelijk van Schindler.

Peter Wright (103.41) 6-2 Ryan Meikle (96.17)
De eerste vier legs van de wedstrijd werden precies eerlijk verdeeld waardoor het 2-2 stond. Maar hierna werd het kwaliteitsverschil duidelijk. Wright gooide een goede wedstrijd en kwam verder niet meer in de problemen. 

Rowby-John Rodriguez (90.36) 6-4 Gerwyn Price (94.71)
Een goed begin was het, tussen Price en Rodriguez. In het begin ging het even met de darts mee, hier was het hoogtepunt toch wel de 10-darter van Price om op 2-1 voor te komen via zijn eigen leg. De eerste break was van Rodriguez die door 92 uit te gooien met 4-3 voor kwam. Hierna kwam hij ook met 5-3 voor en was hij dus dicht bij de winst. Price pakte nog één leg maar een 100-finish van Rodriguez gooide de wedstrijd in het slot.

Michael van Gerwen (94.35) 5-6 Chris Dobey (100.01)
Bij een stand van 2-2 was Dobey de eerste die een break kon plaatsen en met 3-2 voor te komen. Ook de leg hierna was voor Dobey, die zo dus ineens een 4-2 voorsprong had. Met enig geluk kon Van Gerwen terugkomen tot 4-3, maar zat hij dus nog wel enigszins in de problemen. Maar Van Gerwen maakte 4-4 en door 160 uit te gooien op een cruciaal moment, kwam hij 5-4 voor. Van Gerwen kreeg 3 matchdarts, maar kon de wedstrijd nog niet beslissen, Dobey maakte de 5-5, dus volgde er een beslissende leg. Hierin stond Dobey eerder op een finish en maakte de Engelsman geen fouten, hij was binnen 11 darts uit. Van Gerwen is uitgeschakeld op het EK. 

Jonny Clayton (97.69) 6-4 Gabriel Clemens (97.15)
Clemens kwam met 1-0 voor, maar hierna was het de beurt aan Clayton en hij hield zijn voorsprong wat langer vast. Hij bouwde het uit van 3-1, naar 4-2 en vervolgens naar 5-3. Steeds kwam Clemens wel weer in de buurt en terug tot één leg achterstand, zo ook bij 5-4. Maar weer nam Clayton afstand en dat betekende in dit geval dat hij de overwinning pakte.