Michael 'Ik hoop in de 2e helft van 2012 verder te stijgen op de lijst' PDC
PDC

Michael 'Ik hoop in de 2e helft van 2012 verder te stijgen op de lijst'

Michael 'Ik hoop in de 2e helft van 2012 verder te stijgen op de lijst'

Mighty Mike hoopt in de tweede helft van het jaar zijn stijging op de PDC Order of Merit voort te kunnen zetten. Na zijn kwartfinaleplek op de afgelopen World Matchplay stormde de 23-jarige speler de top 32 weer binnen, maar is niet van plan het hierbij te laten. Michael bezet nu de 29e plek op de ranglijst en hoopt later in het jaar nog wat sprongetjes te kunnen maken op de lijst.

Zijn succes op de Jeugd Tours heeft bijgedragen aan de bloei van zijn carrière maar vanaf van Gerwen in 2007 als tiener zijn overstap maakte naar de PDC, is het hem niet gelukt de top 16 te bereiken en tot dit 'elite' groepje te behoren. Met het winnen van twee vloertoernooien dit jaar, heeft de jonge Nederlander een goede stap gezet voor deelname aan de European Championship, de World Grand Prix en de Players Championship Finals.

Volgens van Gerwen heeft hij een goed toernooi achter de rug in Blackpool. 'Ik maak progressie en hoop dit voort te kunnen zetten in de komende maanden. Ik zal aan mijn spel werken en hopelijk kan ik mijn goede spel weer laten zien op het volgende toernooi. Ik denk dat ik beter kan en verder kan stijgen op de ranglijsten. Ik heb niet veel ponden te verdedigen in de tweede helft van het jaar, maar het gaat om het trainen en een goede prestatie neerzetten op tv toernooien'.

'Ik hoop op een goede tweede helft van het jaar'.

Van Gerwen versloeg Simon Whitlock in de eerste ronde van de World Matchplay en gooide in zijn tweede ronde partij tegen Steve Beaton een 9-darter, een aantal finishes van boven de 100 en was goed voor een gemiddelde van 105. In de kwartfinale werd hij door de latere runner-up James Wade verslagen.

'Het ging niet alleen om de 9-darter maar de hele partij tegen Steve Beaton was voortreffelijk. Het was een geweldige avond. De kwartfinale was een grote teleurstelling voor mij, ik denk dat ik veel beter had kunnen spelen. James speelde goed en gooide enkele goede finishes. Als ik er 12-9 van had gemaakt, had er nog van alles kunnen gebeuren. Maar hij maakte er 13-11 van en had daarna een goede leg om uit te lopen'.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws