Home PDC Van Gerwen neemt koppositie Premier League over, Wright en Smith missen play-offs...

Van Gerwen neemt koppositie Premier League over, Wright en Smith missen play-offs vrijwel zeker

Dartfreakz; Bas van den Berk

Donderdag werd in Cardiff gespeeld voor de Premier League, waar Michael van Gerwen oppermachtig was tegen Rob Cross en ook James Wade, Gerwyn Price en Mensur Suljovic belangrijke punten pakten in de strijd om de play-offs in de O2 Arena op 23 mei.  

Uiteraard zorgen deze wedstrijden ook weer voor een nieuwe tussenstand in de Premier League. Zo pakt Michael van Gerwen de koppositie over van Rob Cross. Mighty Mike gaat nu aan de leiding met 18 punten, terwijl Voltage op 17 punten staat. 

Op dit moment is de strijd om de plekken drie tot en met zes ongemeen spannend. James Wade, Gerwyn Price en Mensur Suljovic staan immers allemaal op 14 punten met Daryl Gurney op 2 punten achterstand. Op dit moment zouden Wade en Price de play-offs halen op legsaldo. The Machine steekt er op dat onderdeel een stukje bovenuit met +14, terwijl Price en Suljovic met respectievelijk +5 en +4 nauwelijks voor elkaar onderdoen.

Peter Wright en Michael Smith lijken in de resterende vier weken voor de eer te strijden. Snakebite staat met 9 punten immers vijf punten achter op de nummer 4, terwijl Bully Boy zelfs zes punten goed te maken heeft op Price. Zodoende lijkt voor dit tweetal de play-offs buiten handbereik.