Home PDC Van Gerwen, Noppert en Huybrechts kennen eerste tegenstander op European Championship

Van Gerwen, Noppert en Huybrechts kennen eerste tegenstander op European Championship

LADBROKES PLAYERS CHAMPIONSHIPS FINALS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG SEMI FINAL GERWYN PRICE VMICHAEL VAN GERWEN MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Nu de Gibraltar Darts Trophy erop zit, is ook het deelnemersveld voor het European Championship 2021 bekend. Het European Championship wordt van 14 tot en met 17 oktober gehouden in de Salzburgarena in het Oostenrijkse Salzubrg. Voor dit toernooi wordt niet geloot, maar wordt de indeling gemaakt op basis van de plaats op de European Tour Order of Merit, waarvan de top 32 een plek op dit toernooi verworven heeft. Zo speelt de nummer 1 tegen de nummer 32, de nummer 2 tegen de nummer 31 enzovoorts.

Zodoende begint voor de als achtste geplaatste Michael van Gerwen het European Championship tegen de Kroaat Boris Krcmar. In de tweede ronde wacht mogelijk James Wade, terwijl een kwartfinale tegen de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld Gerwyn Price tot de mogelijkheden behoort.
Danny Noppert, die als twintigste geplaatst is, opent tegen Krzysztof Ratajski. Bij een overwinning wacht hem de winnaar van de wedstrijd tussen Michael Smith en Ryan Searle. Nathan Aspinall, Damon Heta, Gabriel Clemens en Mervyn King zijn mogelijke tegenstanders voor de Freeze in de kwartfinales.
Kim Huybrechts, die de Belgische eer verdedigt, zal aan de bak moeten tegen de als derde geplaatste Brendan Dolan, waarna bij een overwinning Rob Cross of Keane Barry op hem wacht. Jose de Sousa en Luke Humphries zijn mogelijke tegenstanders van The Hurricane in de kwartfinale.

2021 Cazoo European Championship
(1) Gerwyn Price v (32) Ritchie Edhouse
(16) Adam Gawlas v (17) Joe Murnan
(8) Michael van Gerwen v (25) Boris Krcmar
(9) James Wade v (24) Adam Smith-Neale
(4) Michael Smith v (29) Ryan Searle
(13) Krzysztof Ratajski v (20) Danny Noppert
(5) Nathan Aspinall v (28) Mervyn King
(12) Damon Heta v (21) Gabriel Clemens
(2) Mensur Suljovic v (31) Adam Hunt
(15) Peter Wright v (18) Florian Hempel
(7) Simon Whitlock v (26) William Borland
(10) Joe Cullen v (23) Ted Evetts
(3) Brendan Dolan v (30) Kim Huybrechts
(14) Rob Cross v (19) Keane Barry
(6) Jose de Sousa v (27) Lewis Williams
(11) Luke Humphries v (22) Callan Rydz