Home PDC Van Gerwen “ze weten wie de werkelijke nummer één van de wereld...

Van Gerwen “ze weten wie de werkelijke nummer één van de wereld is”

foto credit Kieran Cleeves/PDC

Michael van Gerwen staat momenteel op de derde plek van de alles bepalende wereldranglijst de PDC Order Of Merit. Zeven jaar was de Nederlander de nummer één van de wereld, Van Gerwen domineerde de sport voor jaren. Mighty Mike is vastberaden de nummer één positie weer te heroveren. Tegenover Online Darts liet de Brabander weten na zijn wedstrijd op woensdag “Alle spelers die azen op de nummer één positie van de wereld weten wie de werkelijke nummer één is. Ik zal altijd blijven jagen op mijn tegenstanders en er alles aan doen om te winnen. Mensen zullen altijd over me blijven praten, ze beginnen nu al voor te bereiden op het moment dat ze gaan verliezen”.

Iedereen weet wat voor een uitzonderlijk talent de man in het groen heeft, Van Gerwen won al op 17-jarige leeftijd de World Masters en gooide in dat zelfde jaar een 9-darter tijdens de Masters Of Darts in Hengelo tegen Raymond van Barneveld waar MvG een gemiddelde haalde van boven de 104 en Barney bijna 102. Op zijn 24ste won hij zijn eerste PDC Wereldkampioenschap en er zouden er nog twee wereldtitels volgen. In 2016 gooide hij het hoogste gemiddelde (123.40) ooit in een wedstrijd. MvG gooide op TV zeven 9-darters en won alle major toernooien.

Het is niet de vraag of maar wanneer Van Gerwen de sport weer zal domineren met zijn befaamde extra versnelling. Zou de 2022 editie van de World Grand Prix evenals 10 jaar geleden het startmoment zijn?